1. Aha, czyli do posiłku przedtreningowego nie dawać tłuszczu, za to dać go do posiłku potreningowego?tak 2. Czyli nie trzeba robić przerwy od jajek?/nie 3. Kolacja będzie 125 g twarogu a do posiłku III dam 135 g tuńczyka z wody./ok ale staraj się nie jeść za czesto tuńczyka, stawiaj na świeże ryby 4. WPC razem z kreatyną? Jakto?/tak to
No niestety tuńczyka będę musiał jeść, na świeże ryby nawet w wakacje nie będę miał czasu. A co do kreatyny i białka - w dziale suplementy wszyscy odradzają mieszanie krety z białka więc nie bardzo rozumiem o co tutaj chodzi.
1. chleb pszenny-wiedzialem ze napiszesz to,zastapic 'razowym' ze sklepu ktory nie wiadomo z czego jest i czy nie barwiony karmelem i kosztuje 4zł ,czy robic swoj co nie bedzie latwe jak sie pracuje i rodzice mowia mi wciaz "jedz normalnie" ? 2. |Olej rzepakowo sojowy-zastapic czym? 3.Ryby wedzone zastepowac..? Tunczyk w puszcze/panga filet [...]
Wygląda dobrze. Założenia kalorii, makroskładników, źródła pożywienia. Bez wątpienia jednak warto urozmaicać, więc np. podroby, różne świeże ryby a nie z puszki, wieprzowina, wołowina, więcej warzyw.
Ryby z puszki nie są optymalnym rozwiązaniem, celuj w świeże które stanowią bogate źródło DHA i EPA. Banan po treningu jest zbędny jak ten lunch - zredukuj ilośc mięsa w ciągu dnia, za to dodaj więcej białka do śniadania. Zawsze możesz kupić WPC aby było pewnym urozmaiceniem w menu.
jasne, mozna bulki, szynke itp, nikt Ci nie zabroni, ale liczy się rowniez jakośc jedzenia po treningu w takim razie nie jedz banana i nie pij odzywki tylko zjedz posilek - ww złozone i bialko w postaci mięsa, ryby niektorzy jedzą nawet 9 posilkow dziennie i też gubią brzuch
Ale jak dieta pod LG? Po prostu jesz tak jak normalnie, ww - płatki owsiane, ryż, makaron, kasze, ziemniaki, białko - jaja, mięsa, ryby, nabiał, tłuszcze - oliwa, olej lniany, orzechy włoskie, co do posiłków to zajrzyj do działu Kuchnia SFD
Witam, po wielodniowym przekopywaniu się przez linki i arty na forum, w końcu skleciłem swoją pierwszą dietę, prosiłbym o ocenę i ew. porady, główne wątpliwości mam co do ilości tłuszczy/węgli na redukcji, proporcji różnych tłuszczy oraz posiłków przed i po treningowych.Jest to tylko jeden przykładowy dzień. Gdy będę wiedział dokładnie jak ma [...]
[...] warunkiem jest jednak od razu po "uparowaniu" warzyw umycie tego worka aby nic w nim nie zaschło. To się nadaje do pieczenia. Nie trzeba myć po takim pieczeniu ani piekarnika ani naczynia, w którym to się robi. http://www.janniezbedny.pl/produkty/torebki-do-pieczenia/torebki-do-pieczenia-35x43cm Super sprawdza się do drobiu i zwłaszcza ryby.
[...] nie nadają sie do pieczenia, wrzuciłeś link do produktu "torebki do pieczenia". No dokładnie te, które są powyżej są do gotowania tylko, że są niestety ograniczone pojemnościowo. Podałem specjalnie link do torebek do pieczenia bo rozmowa była o przyrządzaniu ryby a te torebki powyżej średni się nadają do mięsa a bardziej jednak do warzyw.
Tak myślałem nad rybą na II śniadania, nie chce już dwać mięsa bo w reszcie posiłków jest, najlepszym rozwiązaniem wydaje mi się być wędzona makrela, myślałem nad rybami w pszukach ale tam jest więcej zalewy niż samej ryby.