Owszem tylko pamiętaj, że wszystkie procesy przechowywania produktów dają pewne straty w witaminach i związkach mineralnych. Raczej odpadają puszkowane ryby ze względu na możliwość zwiększonej zawartości metali ciężkich i bisfenolu A Generalnie ja nie jestem zwolennikiem diety niskotłuszczowych. 32 g to malutko Wiadomo, że tłuszcze że dużo [...]
Nie zaszkodzą. Jednak zastanawia mnie dlaczego nie mięso, ryby, jaja, tylko męczysz się z twarogiem? ok dzięki za odp a co do twarogu dlatego ze wcześniejsze 3 posiłki składają się z mięsa a z owocami twaróg wchodzi gładko i smakuje,czasem wymieniam z jajkami.
Rafall - jedząc codziennie to samo trudno jest odpowiednio zbilansować dietę na poziomie mikro. Przykłądowo jesli Twój codzienny jadłospis nie uwzglednia ryby, to prawdopodobnie brakuje w nimk kwasó omega 3 i wit D, a jak dodatkowo nie ma w nim jaj to (o ile nie podjadasz brazylijskich orzechów i drożdży) dieta jest takzę deficytowa w selen. [...]
nie, jako stały elment diety ani paluszki ani ryby puszkowane nie są pożądane może być na smalcu smażenie, e. oleju kokosowym, GHEE Zmieniony przez - popuri w dniu 2014-08-29 15:25:06
" jak jesz mintaja to daj źrodło tłuszczu " Czyli? I jaki skład energertyczny mają takie ryby? Zmieniony przez - DeeJay90 w dniu 2014-09-19 21:25:15 Zmieniony przez - DeeJay90 w dniu 2014-09-19 21:25:53 Czyli chodzi o to że mintaj jest bardzo chudą rybą i żeby wyrównać różnicę między nim a np łososiem.
Panga jako ryba nie jest polecana do diety? A Pstrąg wędzony ( 23g białka), makrela, dorsz? Bo nie ukrywajmy, że łososie są trochę drogie... Nie jest polecana z uwagi na warunki hodowli. Poza tym ma też sporo mniej białka (dużo wody). Najlepiej świeże ryby, a wędzone od czasu do czasu.
Musze dostarczyć 1125 kcal, i chciałbym aby pochodziły one z posiłków low carb ale nie mam pomysłu na nie, ma ktoś może jakąś propozycje? Masz do wyboru wiele różnych źródeł tłuszczów do wyboru: mięsa, jaja, ryby, nabiał, orzechy, nasiona, oleje, itp.
Dużych ryb oceanicznych (tuna, marlin, miecznik, rekin) nie jedz częściej niż 2x/tydz. niezależnie czy puszkowane czy świeże. Właśnie ze względu na rtęć, te duże ryby żyją dobrych parę lat i w tym czasie zakumulowały dużo metali ciężkich. Odnośnie łososia, to chyba w US właśnie było jakieś zamieszanie odnośnie akumulacji PCB w tkance tłuszczowej [...]
[...] latte? 5. Czy umiesz upiec ciasto? 6. Czy wiesz jaka jest różnica między żurkiem a barszczem białym? 7. Czy wiesz do jakiej wysokości kieliszka nalewa się białe wino? 8. Czy wiesz co na metce (ubranie) uznaczają trzy pionowe kreski w kwadracie? 9. Czy wiesz jak należy prać i prasować krawaty? 10. Czy wiesz, jakie sztućce podaje się do ryby?
JW kurczaki,ryby i inne mniej lub bardziej ciekawe rzeczy jem na zimno(tzn.nie surowe,ale przyrządzone poprzedniego dnia),bo szkoda czasu na podgrzewanie
[...] 159 g (38%) tł: 66 g (35%) jeden posilek policozny na oko, posmakowalam kawalek tarty bezglutenowej od kolezanki na kolacje usmazylam tolpyge i nigdy wiecej nie kupie tej ryby, podnosilo mis ie wszytsko do gardla, nie dojadlam, podziubalam troche, za to najdalam sie kapusta dusozna i fasolka szparagowa suple: wit C 1g, castagnus 2 tabsy, lyzka [...]
Panowie-jak nad morzem to tylko ryby się je a nie ciasteczka i pizzę Ewentualnie tatar z łososia :) /SFD/Images/2015/7/15/ed57b48522b44a808b4413906da2f1c8.jpg
[...] 80g tłuszczu. W tym nie ma owoców, nabiału. Ma być za to mnóstwo różnorodnych warzyw w różnych kolorach. Im bardziej kolorowo, tym lepiej. Źródło białka to głównie ryby, ale żadne hodowlane łososie i karpie czy tuny (pang nawet nie wspominam) ale dzikie, morskie: śledzie, dorsze, morszczuki i mintaje (ważone po rozmrożeniu, bez 3cm [...]
Ja tam wolałem żołądki, wątróbka tylko sporadycznie. Do tego nie kupowałem podrobów z kurczaka tylko z indyka. Teraz wciągam same ryby i też jest fajnie ;D Co do wstawania ... ja na siłownie na 6 chodzę %-)