[...] Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> http://www.sfd.pl/-t276436.html . Następnie podział na makro jest również ważny. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Jak widzisz opcji jedzenia masz wiele, jak uzupełnisz białko zależy od Ciebie.
Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 2073 Data: 2021-09-08 21:02:38 Liczba szacunów: 0
Cześć! Jesteś nastolatkiem, w okresie potężnego wzrostu organizmu. Trening, który wykonujesz, choć przez Ciebie nie opisany na pewno pomaga w poprawnym rozwoju. Jesteś przed lub w trakcie rozwoju hormonalnego gdy Twój organizm zacznie produkować bardzo dużo hormonów i wzrost będzie jeszcze większy. Pamiętaj, też że Twój rozwój jest również zależny [...]
Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1288 Data: 2020-11-06 10:26:09 Liczba szacunów: 0
Cześć! Liczenie kalorii to podstawowy czynnik, który wpłynie na Twoją sylwetkę. Ile powinieneś jeść możesz obliczyć za pomocą rozmaitych wzorów. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników:
Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 1084 Data: 2021-05-26 07:17:32 Liczba szacunów: 1
[...] abyś zaplanował sobie co najmniej 4 solidne posiłki dziennie. W każdym z nich bazą niech będzie produkt zawierający białko, tzn. produkty takiej jak: - chude mięso - chude ryby - jaja - nabiał - rośliny strączkowe - orzechy, pestki dyni itd. - odżywki białkowe To co wymieniłam wyżej jest absolutną podstawą każdego posiłku. Odpowiednio [...]
Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 987 Data: 2019-12-26 21:02:41 Liczba szacunów: 0
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 1366 Data: 2021-09-15 08:24:03 Liczba szacunów: 0
Cześć! Po redukcji warto by było wskoczyć na swoje zero kaloryczne na tydzień dwa. Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> http://www.sfd.pl/-t276436.html .
Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 1350 Data: 2021-09-06 07:10:11 Liczba szacunów: 0
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1100 Data: 2020-11-12 19:59:17 Liczba szacunów: 0
[...] zadbać o odpowiednią nadwyżkę kaloryczną ze zdrowych źródeł: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1232 Data: 2021-08-14 09:25:12 Liczba szacunów: 0
Cześć! To dobrze, że stosujesz odpowiedni system żywienia, ale nie powiedziałeś nic więcej. Może jesz za mało. Jak potrzebujesz urosnąć to zacznij od obliczenia kalorii jakie Ci są potrzebne do wzrostu. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne znajdzie w linku. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni [...]
Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1380 Data: 2021-04-01 06:52:25 Liczba szacunów: 0
[...] problem z doborem produktów żywieniowych, to niżej pomogę Ci w wyborze najlepszych źródeł poszczególnych makroskładników. Najlepsze źródła białka to: - chude mięso - chude ryby - jaja - nabiał i sery - rośliny strączkowe - odżywki białkowe Najlepsze źródła węglowodanów to: - ryże - kasze - makarony - płatki owsiane, ryżowe, kukurydziane, [...]
Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 265 Data: 2020-01-02 22:04:40 Liczba szacunów: 0
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 856 Data: 2021-06-12 11:58:01 Liczba szacunów: 0
[...] przesadzać jeżeli chodzi o zastępowanie źródeł białka odżywką białkową. Białko w naszej diecie powinno pochodzić zarówno z produktów zwierzęcych takich jak jaja, mięso, ryby jak również roślinnych. Odżywka białkowa jest jedynie uzupełnieniem. Suplementując białko powinniśmy pamiętać że jest to dodatek do posiłków a nie suplement pomiędzy [...]
Odpowiedzi: 37 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-12-01 22:20:38 Liczba szacunów: 0
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1219 Data: 2021-02-01 15:50:12 Liczba szacunów: 1
Cześć! Jako osoba początkująca zamiast skupiać się na dodatkach, które możesz brać skup się na podstawach. Zacznijmy od jedzenia, bo to podstawa. Sprawdź ile kalorii potrzebujesz, poniższy artykuł pozwoli Ci to ustalić:
Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1378 Data: 2020-10-25 12:19:18 Liczba szacunów: 0
[...] gotowe produkty, przepełnione cukrami i tłuszczem. Zaplanuj sobie 4-5 posiłków dziennie. Podstawą każdego z nich powinien być produkt białkowy, czyli: - chude mięso - ryby - jaja - chude sery - orzechy - rośliny strączkowe - odżywka białkowa Nie zapominaj także o źródłach energii, bez której Twój trening będzie nieefektywny. [...]
Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 313 Data: 2019-12-26 21:32:15 Liczba szacunów: 0
[...] o różnorodność diety oraz odpowiednią podaż makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1454 Data: 2020-10-29 17:59:11 Liczba szacunów: 0
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1311 Data: 2021-03-31 09:09:26 Liczba szacunów: 0
Cześć! Powiem szczerze, że dość długo zajęło mi znalezienie preparatu, o którym piszesz. Patrząc na jego opis i reklamę oraz fakt, że brak w nim składu mogę od razu napisać, że jest to kolokwialnie mówiąc "pic na wodę". Aby zbudować mięśnie nie wystarczy brać jakieś tabletki, należy ciężko trenować siłowo, spożywać więcej kalorii niż się [...]
Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1076 Data: 2021-07-20 06:49:49 Liczba szacunów: 0
[...] masz już z głowy, przejdźmy do podziału między makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 640 Data: 2021-06-24 15:14:49 Liczba szacunów: 0