[...] oraz wędliny podrobowe i konserwy. * Ryby - są doskonałym źródłem białka. Zaleca się chude gatunki, takie jak szczupak, dorsz, sandacz, leszcz. Przeciwwskazane są ryby tłuste wędzone i marynowane. * Tłuszcze - powinno się spożywać masło lub margaryny miękkie (kubkowe). * Warzywa - wskazane jest spożywanie ziemniaków, marchwi, [...]
[...] na suple. bialko mozesz czerpac z odzywki, ale przed/po treningu lub jak nie bedziesz mial mozliwosci jedzenia w innym przypadku mieso (wolowina, wieprzowina, kurczak), ryby (losos, tunczyk, sledz), jaja, ser bialy tluszcze to oliwa z oliwek, orzechy i rozne nasiona, ryby (omega-3), jak rowniez nasycona (wolowina, wieprzowina). weglowodany [...]
1. zrezygnuj z wędzonej ryby daj jajecznicę na maśle 2. każdy posiłek białko+tłuszcz 3. orzechy włoskie 4. jedz różnie przygotowane ryby, nie tylko wędzone 5. może jakieś tłuste mięso? za mało warzyw trening bez nóg to kiszka, bo nie wypłuczesz glikogenu i nie pobudzisz odpowiednio organizmu przed carb-up'em
[...] extra : jesli ktoś je 160 gram białka dziennie to powinien je dopasować do nastepujących proporcji: serwatka 30% = 48gr białka jaj 25% = 40gr caseina 20% = 32gr mięso i ryby 20% = 32gr białko z warzyw 5% = 8gr jeśli ktoś nie wspomaga się chemią to jakość białek jest najważniejsza szczególnie na diecie, zwłaszcza na diecie, kulturyści podaje [...]
[...] Miód 10g (lekko podnosi węgle, o 0,2, jakby co) tunczyka nie jedz codziennie, max 3 razy w tyg, zwiera szkodliwa rtec i cyne, staraj sie go zamieniac na swieze ryby, jak np. mintaj, dorsz, pstrag, morszczuk. Mozesz kupowac filety, mozesz rowniez surowe ryby i sam je przyzadzac, wg gustu. II posiłek 11.15: Chleb żytni razowy 100g [...]
Mięso, ryby, owoce morza, jaja dozwolone. O co chodzi, nabiał i zboża (szczegolnie mowa tu o glutenie, ale i innym sie obrywa ) sa przez czesc badaczy uznawane jako potencjalne zrodlo nietolerancji. Taka mała niezauważalna "alergia" na ktora rzekomo cierpi znaczny odsetek społeczeństwa. A te powodują ciągły stan zapalny ktorego efektem [...]
Podpowiedź: źródła białka - mięso różnego rodzaju (białe, czerwone, ryby), jaja, mogą być strączki jak tolerujesz źródła tłuszczu - olej kokosowy, oliwa z oliwek, olej lniany, awokado, jaja, tłuste ryby, orzechy (ale nie za dużo) źródła ww - ryż (może być brązowy, basmati), kasza (może być gryczana, jaglana), owoce, ziemniaki, bataty, możesz [...]
[...] takim podziałem makro: Białka okolice 130-140g, okolice 90-95g tłuszczy i reszta węglowodany do wyliczonej kaloryczności. Korzystaj z białka : tłuste i chude mięsa, to samo ryby, podroby, jaja, nabiał raczej w jednej porcji (np. twaróg, czy mozzarella itd) strączki (fasola, groch, soczewica, ciecierzyca itd) w brakach w diecie można pokusić się [...]
[...] kalafior.) czy dodatkowowo do niej?? Czasem daj kapustę, czasem brokuły, albo kalafiora, szpinak. napisales ze tunczyka nie jadlbys codziennie wiec zamieniac go na inne ryby ?? Świeże ryby będą lepsze, tuńczyk też czasem może być, ryba nie musi być codziennie. Możesz też w diecie wykorzystać warzywa strączkowe np: soczewicę. Zamiast mleka [...]
[...] - serek wiejski na tym etapie spoko, ale później trzeba będzie sięgać po niego coraz rzadziej, - zacznij od kaloryczności na poziomie 2500kcal, - podbij białko (mięsa, ryby, jajka, podroby itd.) - daj więcej tłuszczu z dobrych źródeł (jajka, tłuste ryby, oliwa z oliwek, masło, orzechy) - nie zapominaj o warzywach. Uwzględnij te uwagi, [...]
Powiedzmy, że jak na start taka dieta przejdzie. Polecę Ci tak: Posiłek 3: zamieniaj ryby - raz tuńczyk, raz łosoś, a raz jakiś chudy filet z ryby i wtedy dodajesz oliwy z oliwek 10-15g Posiłek 5: po treningu polecam 30g ryżu (rozgotowanego), łyżka miodu i może być jakiś owoc (może być też banan) oraz chociaż 50-100g sera białego chudego Białko [...]
[...] Zawroty glowy moga byc spowodowane tym ze przez brak kwasu nie wchlaniasz substancji odzywczych i jestes niedozywiony pod tym wzgledem. Skup sie na latwostrawnych pokarmach: ryby i warzywa z pary. Pomagam ci na tyle ile moge na forum. Jednak tak jak wczesniej pisalem, jesli chcesz abym ci pomogl jak praktykant BioSygnatury prosze o kontakt prv. [...]
[...] aluminium (bauxite) gdyż aluminium powoduje, że rtęć jest nawet bardziej toksyczna. Woda filtrowana jest potrzebna do redukcji ekspozycji na aluminium. – Amalgamaty zębowe, ryby, thimerosal ze szczepionek, spalanie węgla i żarówki ze światłem fluorescencyjnym są częstym źródłem ekspozycji na rtęć. – Generalnie amalgamaty muszą zostać usunięte – [...]
[...] napięcie, też bezpośrednio powoduje przyrost mięśni. Nacisk na fazę negatywną to prosta technika przeciążenia mięsni i ułatwienia radykalnego przyrostu ich masy. 2) Jedz ryby. Tłuste ryby - jak na przykład łosoś dostarczają tak zwanych omega-3 kwasów tłuszczowych. Dzięki nim mięśnie stają się bardziej wrażliwe na działanie insuliny. Zatem - [...]
[...] gazowanych mleko pijemy tylko, jeżeli nie mamy problemu z tłuszczem oraz z trawieniem laktozy Teraz jeszcze coś równie ważnego: Źródła białka: piersi z kurczaka, wołowina, ryby (makrela, filety mintaja, morszczuka, tuńczyk), jaja, twaróg chudy Źródła węglowodanów: ryż, płatki owsiane, makaron, ziemniaki, kasza gryczana, chleb pełnoziarnisty [...]
[...] z łopatki w sosie pomidorowym 3. Ryż z mielonym z łopatki w sosie pomidorowym 4. chleb gryczany+ masło orzechwym 5. Kawałek karkówki, pół pstrąga wędzonego (omg takiej ryby w życiu nie jadłam dobrej, znajomi zamówili u osoby która to robi sama, na pewno kupie w najbliszym czasie), szaszłyk z kurczakiem, troche kiełbasy, warzywa + 1 drink z [...]
[...] u góry z gumą 4x15 3. odwodzenie nogi z bok leżąc z gumą 4x15 4. odwodzenie nogi w tył stojąc z gumą 4x15 zmęczyło mnie to w święta oczywiście pojadłam, przede wszystkim ryby- smażone, wędzone, w occie, galaty, barszcz, indyka. Było ciasto, ale zrobiłam makowiec bez gluta i sernik, także chociaż brzuch nie bolał :) zrobiłam też gryczane [...]