Podpowiedź:
źródła białka - mięso różnego rodzaju (białe, czerwone, ryby), jaja, mogą być strączki jak tolerujesz
źródła tłuszczu - olej kokosowy, oliwa z oliwek, olej lniany, awokado, jaja, tłuste ryby, orzechy (ale nie za dużo)
źródła ww - ryż (może być brązowy, basmati), kasza (może być gryczana, jaglana), owoce, ziemniaki, bataty, możesz używać mąk (np. owsiana, ryżowa, gryczana, jaglana, kokosowa), pieczywo razowe (1x dziennie maks.),
płatki owsiane czy jaglane.
Posiłki zbilansowane - w każdym białko, ww, tłuszcze.
Warzywa do posiłków 150-200g na posiłek i wliczaj do bilansu
Pij dużo wody ok. 2l min. (np. staropolanka 2000)
Zrób sobie pomiary przed wprowadzeniem zmian i po tygodniu.
Enjoy