SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

triglicerydy

  • triglicerydy

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    cze mam jedno pytanie: czy poziom triglicerydów 408 mg/dl jest powodem by isc na tydzien do kliniki na badania? nara

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 15166 Data: 5/15/2004 12:14:24 PM Liczba szacunów: 0
  • triglicerydy

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    jaki powinien być prawidłowy poziom triglicerydów u mężczyzny w wieku 55 lat. Jeżeli poziom triglicerydów wynosi 301 mg/dl, to jakie są , lub mogą być , konsekwencje dla zdrowia teraz i w przyszłości?

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1402 Data: 10/1/2010 8:39:26 PM Liczba szacunów: 0
  • triglicerydy

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    triglicerydy triglicerydy

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 475 Data: 7/30/2013 8:51:18 PM Liczba szacunów: 0
  • triglicerydy

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    poziom 600mg/dl

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 590 Data: 6/24/2010 6:42:03 PM Liczba szacunów: 0
  • Spalanie tłuszczu - zebrane informacje.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] jest natomiast najbardziej nasilone podczas aktywności umiarkowanej, np. podczas swobodnego biegu. Przy takiej intensywności wysiłku wolne kwasy tłuszczowe w surowicy i triglicerydy w tkance mięśniowej w równym stopniu przyczyniają się do całkowitego utleniania tłuszczów W czasie bardzo intensywnego wysiłku całkowite utlenianie tłuszczu [...]

    Odpowiedzi: 43 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/8/2003 11:19:27 PM Liczba szacunów: 1
  • badanie krwi, co i jak

    Post
    Doping
    PRO

    [...] fosfataza alkaliczna; profil sercowy - transaminazy (asparaginianowa i alaninowa), kinaza kreatynowa, dehydrogenaza mleczanowa, potas; profil lipidowy - cholesterol, triglicerydy, cholesterol HDL profil tarczycowy - TSH, w T4. Każdy składnik oceniany podczas tego badania ma ustalone granice normy (wartości referencyjne). Mogą się one [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/28/2005 1:55:10 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] idzie ostropest, hepatil i liv52 spełniają rolę, i zabadalem lipidy które 2 miesiące temu wypadły gorzej niż dzisiaj całkowity o 40 spadł, hdl wzrósł o 6 , ldl spadł o 34 , triglicerydy spadły o połowę że 120 do 60 czyli wszystko na dobrej drodze , jak poprawić szybciej HDL bo przez2 miechy wzrósł tylko o 6 , i teraz tak w sob problem [...]

    Odpowiedzi: 1186 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/19/2019 4:25:17 PM Liczba szacunów: 0
  • [ART] Zasada 100 g węglowodanów.

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku
    PRO

    [...] węglowodanów. Dieta tłuszczowa, a lipidy (wysoki cholesterol etc). Zachodzi jakaś większa korelacja wg badań? Proporcje: cholesterol całkowity / cholesterol HDL oraz triglicerydy / cholesterol HDL zazwyczaj (ale nie w każdym przypadku) ulegają poprawie w efekcie stosowania diet bardzo niskowęglowodanowych. Natomiast dosyć często następuje [...]

    Odpowiedzi: 108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/28/2014 4:37:13 PM Liczba szacunów: 0
  • [ART] Zasada 100 g węglowodanów.

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku
    PRO

    [...] węglowodanów. Dieta tłuszczowa, a lipidy (wysoki cholesterol etc). Zachodzi jakaś większa korelacja wg badań? Proporcje: cholesterol całkowity / cholesterol HDL oraz triglicerydy / cholesterol HDL zazwyczaj (ale nie w każdym przypadku) ulegają poprawie w efekcie stosowania diet bardzo niskowęglowodanowych. Natomiast dosyć często następuje [...]

    Odpowiedzi: 108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/26/2014 10:07:08 AM Liczba szacunów: 0
  • PODSTAWY UKŁADANIA DIETY.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] jest redukcja to nie jemy w DNT weglowodanow o wysokim IG gdyz powoduje to gwaltowny wzrost insuliny i ogranicza dzialanie lipazy hormonowrazliwej rozkladajacej tluszcz (triglicerydy)a z kolei przy diecie na mase przy ktorej jest dodatni bilans energetyczny powoduje magazynowanie w postaci glikogenu i triglicerydow (tluszczu) przy czym w tym [...]

    Odpowiedzi: 614 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/12/2009 7:21:05 PM Liczba szacunów: 0
  • Budowa mięśnia szkieletowego

    Post
    Trening w domu
    PRO

    Tak, są to to triglicerydy. Tłuszcz jest pod skórą a mięsień przy kości. http://www.sfd.pl/spalanie_t%C5%82uszczu_podczas_wysi%C5%82ku_%2D_do_znawc%C3%B3w-t428124.html Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2008-08-22 08:15:30

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/22/2008 8:13:57 AM Liczba szacunów: 0
  • 50 lat i sterydy

    Post
    Doping
    PRO

    Czas zamowic badania. Czy te, ktore wybralem wystarcza? Jezeli o czyms zapomnialem, lub dodalem niepotrzebnie to prosze o rady. Morfologia; Test. calkowity; Estradiol-E2; Prolaktyna- PRL (zle mi sie kojarzy ;)); Progesteron; Luteotropina-LH; Folikulotropina-FSH; Tyreotropina-TSH; FT3; FT4; D-Dimery; i pakiet Lipidogram, a w nim: Cholesterol [...]

    Odpowiedzi: 2285 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/14/2017 10:42:46 AM Liczba szacunów: 0
  • guzek pod pacha

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    witam ponownie...wyniki badan mam w normie oprocz triglicerydy-35(norma to 40-190) i cholesterol 201(norma 115-200) a reszta wlacznie z moczem ok.... guzki wydaje mi sie ze sa troche mniejsze, ale nadal bola na tyle ze nie moge isc na silownie....ide do lekarza....zobaczymy co powie....odezwe sie jeszcze...

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/3/2009 6:41:28 PM Liczba szacunów: 0
  • Optymalni na bombie

    Post
    Doping
    PRO

    Estradiol (E2) 36,00 pg/ml 0,00 — 39,80 Prolaktyna (PRL) ↓ 0,80 ng/ml spr. 2,10 — 17,70 Testosteron (TTE) 475,18 ng/dl 241 — 827 Lece Propa Farmak(apteka) 100mg e2d Tren cybera 50mg e2d 1mg cabasaru na początku cyklu czyli jakieś 2tyg. temu Cholesterol całkowity w surowicy ↑ 325 mg/dl 115 — 190 Cholesterol HDL w [...]

    Odpowiedzi: 2205 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/4/2016 9:30:27 PM Liczba szacunów: 0
  • Optymalni na bombie

    Post
    Doping
    PRO

    Estradiol (E2) 36,00 pg/ml 0,00 — 39,80 Prolaktyna (PRL) ↓ 0,80 ng/ml spr. 2,10 — 17,70 Testosteron (TTE) 475,18 ng/dl 241 — 827 Lece Propa Farmak(apteka) 100mg e2d Tren cybera 50mg e2d 1mg cabasaru na początku cyklu czyli jakieś 2tyg. temu Cholesterol całkowity w surowicy ↑ 325 mg/dl 115 — 190 Cholesterol HDL w [...]

    Odpowiedzi: 2205 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/6/2016 6:24:52 PM Liczba szacunów: 0
  • Cześć, potrzebuje porady odnośnie moich aktualnych wyników badań. Od jakiś dwóch lat czułem się bardzo osłabiony, brak energii, bardzo niskie libido. Tak się męczyłem do czerwca 2017, wtedy porobiłem badania i okazało się, że testosteron na granicy dolnej normy. I tak się bujałem od lekarza do lekarza. Najpierw trafiłem na androloga, który po [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 13045 Data: 3/18/2018 2:29:39 PM Liczba szacunów: 0
  • ASHWAGANDHA - anaboliczne ziółko

    Post
    NUTRIFARM&OLIMP
    PRO

    [...] przetestować na sobie. Może i łykam sporo tych ziółek,ale robiłem ostatnio badania krwi,ekg i usg brzucha. Ekg ok, 8 lat temu miałem stłuszczoną wątrobę,teraz jest wszystko ok,enzymy wątrobowe prawie podręcznikowe,cukier 88,cholesterol 181, hdl 45, ldl 111, triglicerydy 123, a mam 43 latka i obecna waga 111. Tak więc jak widać ziółka działają;-)

    Odpowiedzi: 28 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/10/2014 5:30:53 PM Liczba szacunów: 1
  • Testosteronum Prolongatum

    Post
    Doping
    PRO

    Nadszedł czas na badania. 4tyg heparegen poprawiło próby wątrobowe tak więc ciągnę kuracje dalej. Estradiol zbity arimidexem 1/4 tab poniedzialek i czwartek. Wartością testosteronu jestem zawiedziony. Leci omka z apteki w dawce 500mg week. Być może temu tak nisko bo badania robione 2dni po strzale. Co sądzicie o tych wynikach?? Leukocyty 5,76 K/µl [...]

    Odpowiedzi: 139 Ilość wyświetleń: 13354 Data: 2/23/2018 5:56:58 PM Liczba szacunów: 0
  • Badania

    Post
    Doping
    PRO

    [...] T4. Morfologia pełna Badanie biochemiczne krwi: Glukoza -jeżeli jest podwyższona, podczas cyklu poziom będzie większy (ryzyko zachorowania na cukrzycę) Lipidogram (LDL,triglicerydy) -jeżeli powyżej normy rośnie ryzyko miażdżycy Fermenty wqtrobowe (ALAT, ASPAT) - jeżeli są podwyższone, należy zbadać dokładniej wqtrobę na obecność jakiejś [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 244 Data: 1/7/2021 3:59:15 PM Liczba szacunów: 1
  • Witam Stosowanie sterydów anabolicznych moze mieć silny wpływ na nasz profil lipidowy, na skutek czego ulega on rozregulowaniu. Jakie są normy poziomu cholesterolu ? -HDL – norma: nie mniej niż: 40 mg/dl. -LDL – norma: < 130 mg/dl, przy czym często zwraca się uwagę, że dla osób obciążonych wysokim ryzykiem rozwoju chorób układu krążenia optymalny [...]

    Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 3423 Data: 1/12/2018 1:30:56 PM Liczba szacunów: 0