Czyli kto w końcu dobrze prawi? :P Jednak węglowodany będą lepsze? Jeśli tak, to nie zbaczajmy więcej z tematu i polećcie mi jakieś na portfel 17latka ;)
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
Czytam z niedowierzaniem co wy tu wypisujecie ludzie. Kazde bialko w odzywce moze zawierac gluten tylko zalezy jakiego skladnika uzyjemy. Trzeba od poczytania jakie produkty wogole zawieraja gluten. Tak samo jak weglowodany pod ukryra nazwa maltodekstryny maja gluten. ASPARTAM,GLUTAMINA inne paskudztwa rakotworcze kompletnie sztuczne I zbedne. [...]
[...] zaś chodzi o Twoje połączenie, to nie ma sensu tutaj stosować bcaa gdyż jego wystarczająca ilośc znajduje się w odżywce białkowej. Zalecałbym zatem stosować jedynie białko + węglowodany. Uzupełnisz dzięki temu wszystkie niezbędne do regeneracji składniki odżywcze. Na przyszłośc polecam białko z firmy allnutrition. Przystępna cena i bardzo [...]
Kwestia “robienia masy” nadal budzi wiele kontrowersji i niedomówień. O ile przybranie dodatkowych kilogramów poprzez zwiększenie ilości tkanki tłuszczowej nie jest szczególnie trudne, o tyle zwiększenie beztłuszczowej masy ciała, a więc mięśni, jest procesem niebywale żmudnym. W pierwszym przypadku wystarczy, że znacznie podniesiemy [...]
nie jestem w stanie zjeść pełnowartościowego posiłku, to po prostu zabieram ze sobą białko i gitara. nie jest to rownoznaczne. w posiłku masz weglowodany,białka,błonnik, witaminy,mineraly, inne substancje... co do bialka wyrozniamy kilka frakcji ze wzgledu na czas wchlaniania, mieszanki i pod konkretnie sprecyzowaną potrzebe jestesmy w stanie [...]
Cześć! Jeżeli zaczynasz masę to najpierw oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne nie sugerując się wskazaniami dla ektomorfików itp. Wzór znajdziesz tutaj: http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. [...]
[...] jest do worka cukru. Obecnie jednak jakość zastosowanych komponentów węglowodanowych uległa znacznej poprawie i w gainerach wykorzystuje się np. owies, ziemniaki czy też węglowodany pochodzące z grochu i kukurydzy. Część białkową stanowi obecnie głównie koncentrat białek serwatkowych. [...]
" Obecnie jednak jakość zastosowanych komponentów węglowodanowych uległa znacznej poprawie i w gainerach wykorzystuje się np. owies, ziemniaki czy też węglowodany pochodzące z grochu i kukurydzy. Część białkową stanowi obecnie głównie koncentrat białek serwatkowych" dokładnie to już nie te gainery co 10 lat temu ,teraz można już znaleźć z dobrym [...]
[...] bezpośrednio po treningu siłowym, kiedy to nasz układ trawienny nie jest przygotowany do trawienia mięsa z kaszą. Szybkoprzyswjalne białko serwatkowe i wstępnie przetworzone węglowodany sprawdzają się wtedy idealnie. Jaki gainer wybrać? Warto zwrócić uwagę na jakość węglowodanów. Najlepiej, gdyby nie była to czysta glukoza z maltodekstrynami. [...]
Przed treningiem jedz wolno i średnio trawiące się weglowodany . Np.możesz jeść banany,ziemniaki,brązowy ryż,pomarańcze,makaron. Jeżeli w jaki kolwiek sposób Ci pomogłem to nacisnij w prawym dolnym rogu CZYTELNIK DZIAŁU a przyznasz mi Sog'a
[...] postępów? Poczytaj artkuły Macieja Sulikowskiego u nas na forum, napisał wiele tekstów o wpływie zbyt dużych ilości cardio na hipertrofię. W skrócie - kortyzol. Po co Ci tyle cardio? redukujesz? No i jak Ty chcesz robić formę na słodyczach i niedojadaniu? Liczysz kalorie, trzymasz się makrosów? Spożywasz zdrowe białko, węglowodany i tłuszcze?
No jak dojem do końca masło orzechowe z ziemnych to następne kupie masło z nerkowca. Inne dni w sumie makro bedzie zbliżone ale produkty będą zamieniane białko : filet z kurczaka, wołowina, dorsz. Węglowodany : kasze, ryż itd. Chodzi mi o ocene makro i kcal
W weekend spróbuję ułożyć sobie jakiś trening + wyślę do oceny posiłki które lubię jadać na co dzień, fajnie by było gdybyście ocenili i powiedzieli ewentualnie co zmienić. Jeszcze takie pytanie dotyczące produktów z biedronki, (tam zwykle kupuję wszystko ponieważ mam ją blisko domu) co sądzicie przykładowo o takich gotowych pierogach z serem lub [...]
Cześć! Jeżeli wychodzisz obecnie z redukcji, to warto obliczyć zapotrzebowanie na kalorie. Wzór znajdziesz tutaj : http://www.sfd.pl/-t276436.html Warto rozpocząć od zera kalorycznego przez okres dwóch do trzech tygodni. Fajnie by było jakbyś podzielił dobrze makroskładniki. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 [...]
[...] sprzedaje oto co napisał bede wdzieczy za porowanie osoby ktora sie zna Witam dziękuje za zainteresowanie moją aukcją. SKŁAD: tłuszcz 1g białko 13g węglowodany 71g sole mineralne 8g wapń 880mg fosfor 800mg miedz 4,6mgWitaminy B2 2,74mg B12 1,86ug kwas pantotenowy 4,6mgWartość energetyczna 145kJ [...]
Warto poczytać więcej w tym temacie: http://potreningu.pl/articles/2664/-jedz-wegle-na-noc--i-chudnij http://potreningu.pl/articles/3801/weglowodany-w-ostatnim-posilku-ulatwiaja-zasypianie
Cześć! Jeżeli chcesz się upewnić ile kalorii potrzebujesz możesz skorzystać z poniższego kalkulatora: Następnie dobrym pomysłem będzie podzielenie kalorii w poniższy sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny [...]