[...] co jakies2-3 godziny. MUSISZ jesc, jezeli odpuscisz,zjesz pozniej, zjesz byleco-to sie odbie na Twoich miesniach,siebie nie oszukasz. W kazdym posilku duzo bialka(sery,ryby,kurczaki,inne miesiwo-najlepiej wolowinka). Omijaj maca i inne gowna. Nie dlatego ze mozesz przytyc-co Ci narazie nie grozi, ale dlatego ze to puse zarcie ktore wysrasz [...]
[...] dziś założenia diety znam. Zastanawiała mnie właśnie taka kombinacja: Podkład teść, do 800kcl w dzień treningowy, 500-600 w nietreningowe. Dieta: owoc, orzech, warzywo, ryby i mieso, jajka, wpc. I kawa! Lekka monodieta, nic poza to nie wpada. Założenie ostra redukcja, 3 do 6 tygodni, cardio i trening objętościowy 5 x tydzień. Synefryne [...]
wszytskiego po 100g jesz ? Raczej od tej diety bedzie trudno coś zrobić, same przetworozne produktu, a gdzie mieso, ryby, jaja, ziemniaki, yze kasze itp
chec na wegle jest najwyzej objawem uzaleznienia i wcale nie jest rzadka niestety trzeba zrobic odwyk jak w wypadku kazdego uzaleznienia, nie zartuje tran - olej z lososia wtedy bedzie to dobra jakosc, inaczej zeczywiscie to tylko a iD a nie o to ci chodzi, wiec lepiej omega3 z ryby. reszta jak tam uwazasz
Patryk, wczytaj się dobrze w treść ^ Skoro autor nie dał ankiety, więc zostaje mi tylko zgadywać, ile autor waży. Jeśli chce masować, pewnie waży ok. 70kg, Ma ponad 180g białka, co jest zbyt zawyżoną wartością. Hmm, ryby, ja ich spożywam mało, więc nie doradzę :/ Podobno mintaj, łosoś dobry, śledzik też może być.
[...] mięso (wieprzowina, wołowina), oraz podroby (szczególnie wątróbka, żołądki, serca). Na nich polecam się skupić jako jego źródłach. Oczywiście nie zmienia to faktu, że ryby, czy warzywa również warto jeść, ale jako podstawowe źródła żelaza o wysokiej biodostępności sugeruję traktować te z czerwonych mięs i podrobów. [...]
[...] temat rzeka i nie wydaje mi się, że wyeliminowanie jednego składnika da spektakularne efekty. Ogólnie w łuszczycy powinno się unikać mięsa i produktów mięsnych (ale tłuste ryby morskie już tak), nabiału, wysoko przetworzonego żarcia w tym badziewnego pszennego pieczywa, cukru rafinowanego, alkoholu. Ale mało jest osób, które są wstanie [...]
[...] temat rzeka i nie wydaje mi się, że wyeliminowanie jednego składnika da spektakularne efekty. Ogólnie w łuszczycy powinno się unikać mięsa i produktów mięsnych (ale tłuste ryby morskie już tak), nabiału, wysoko przetworzonego żarcia w tym badziewnego pszennego pieczywa, cukru rafinowanego, alkoholu. Ale mało jest osób, które są wstanie [...]
ja wprost uwielbiam białko. W każdej postaci. jestem na diecie wysokoproteinowej i wszelkie ryby, drób, jajka, odżywki białkowe, twarogi to dla mnie najcudowniejsze żarcie pod słońcem :)
Jaki bf? Trochę dużo kalorii jak na redukcję. Poza zmieniaj źródła białka bo opierasz się tylko na piersi z kurczaka i jajach. Dorzuć przede wszystkim tłuste ryby (najlepiej śledzia lub makrelę). Banan (a nawet dwa) moim zdaniem jak najbardziej ok ;-) zmieniaj go tylko czasami na inne owoce dla urozmaicenia.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] np omleta z 3-4 białek i posmarował go masłem orzechowym dodał do niego rodzynki i jeszcze te proteiny co tam masz starczy na I posiłek, II posiłek to kasza gryczana + 100g ryby "sam wybierz" (choć jak masz mały budżet to zostaw to co masz), III posiłek ważny bo przed treningowy - kasza lub ryż 100g + pierś z kurczaka 150g + oliwa z oliwek, IV [...]
[...] wolnorodnikowe i zdecydowanie zmniejszają produkcję związków dla nas szkodliwych. No kolejna uwaga - to nie przypalanie produktów, dlatego skracamy też czas smażenia do minimum. No i wybieranie rodzaju produktów - ryby np. szkoda smażyć, są bogate w w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, zwłaszcza jeśli samo smażenie miałoby być długotrwałe.
Jesli jest to kostka "przemielona", a nie kawałek zamrożonej ryby - to proponuje zainwestować w całą rybę, jeśli mrozoną, a najlepiej świeżą. Bóg jeden wie, co w tych kostkach jest%-)