[...] mają naprawdę bujną wyobraźnię i tworzą mnóstwo ciekawych past, a ich kanapki są naprawdę bardzo atrakcyjne. Mogą to być pasty warzywne albo strączkowe… Są także pasty gotowe, które mogą ułatwić zadanie zabieganym weganom. Jedną z nich jest pasta z zielonego groszku z dodatkiem ogórka i natki. Groszek jest świetną bazą do różnych dań m.in. [...]
[...] czyli pełny posiłek, który już nie wymaga żadnych dodatków, choć zawsze można dodać jakąś smaczną surówkę. Danie jest proste ”w obsłudze” - wystarczy podgrzać w mikrofali i gotowe. W opakowaniu znajdziemy sporą porcję ryżu oraz kilka klopsów z dużą ilością sosu w oddzielnej przegrodzie. Jak dla mnie jest to taka jedna porcja dla bardzo głodnej [...]
Czego potrzebujemy: 1 opakowanie lekkiego ciasta francuskiego 100 g proszku Sugar free pudding o smaku waniliowym 400 ml gorącej wody jedno jajko zmielony erytrytol do posypania ciasta Jak wykonać: Ciasto rozwijamy, dzielimy na dwie części. Obie części smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem, układamy na papierze do pieczenia i władamy do [...]
[...] lubisz dobrze doprawione dania, to z pewnością nie będziesz zawiedziony. Łatwość przygotowania to bardzo duży plus. Wystarczy włożyć do mikrofali lub podgrzać na patelni i gotowe. Tak naprawdę nie potrzeba już nic dodawać, bo danie samo w sobie jest kompletne i pełnowartościowe, ale jeśli masz niedosyt, to świetnie się komponuje z lekką, świeżą [...]
[...] nasycone: 1,8 g) Węglowodany: 8,3 g (w tym cukry: 3,9 g) Błonnik: 3,6 g Białko: 3,5 g Sól: 0,6 g Kaszotto to mieszanka kaszy, warzyw i przypraw. Wystarczy podgrzać i gotowe. W sam raz na szybki, wegański posiłek. Nie zawiera wzmacniaczy smaku a mimo to, zapach i smak są konkretne i dość intensywne. Zawartość białka nie jest optymalna dla [...]
Czego potrzebujemy: 20 g oliwy 200 g cebuli - najlepiej 100 g żółtej i 100 g czerwonej 3 ząbki czosnku przyprawy: oregano, kmin rzymski, ostra papryka - ja daję 2 płaskie łyżeczki każdej 1 kg dobrej jakości zmielonej wołowiny 200 ml wrzątku 100 ml gorącej czarnej kawy 400 g pomidorów z puszki 15 g ksylitolu lub słodzik 15 g gorzkiej czekolady 200 [...]
Czego potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego light 70 g Sugar Free Pudding Wanilia 1 jajko 300 ml ciepłej wody Dodatki: Sos carmelowy 0% Orzechy włoskie Żurawina Jagody Goji Świeże owoce Jak wykonać: Do ciepłej wody dodajemy budyń i miksujemy na wysokich obrotach do momentu rozbicia wszystkich grudek. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy [...]
[...] wody, wsypujemy 90 g budyniu i miksujemy do momentu rozpuszczenia proszku. Wylewamy do tortownicy. Jak masa ostygnie wkładamy foremkę do lodówki. Po godzinie ciasto jest gotowe. Ja udekorowałam malinami - równie dobre jest z borówkami Wartość odżywcza ciasta bez dekoracji: Całość to tylko 1080 kcal. Białko 33g Tłuszcze 33g Węglowodany 173g
[...] pudełko wyłożone folią aluminiową. Ja użyłam foremki o wymiarach około 15x18cm. Jeśli mamy ochotę na dodatki posypujemy nimi tężejącą masę i wkładamy do lodówki. Godzina i gotowe. Wartości odżywcze: Cała porcja dała nam dwie tabliczki czekolady. Każda tabliczka to 450 kcal. Białko 3,6 g, Tłuszcze 38,5 g, Węglowodany 25 g. Bardzo szybko znika [...]
Czego potrzebujemy: 150 g wątróbki - ja miałam z królika - użyjcie takiej jakiej lubicie 150 g batatów 50 g awokado oliwa w sprayu przyprawy - sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, czosnek niedźwiedzi, cytryna Jak wykonać: Batata kroimy w grube frytki, wrzucamy do miski, spryskujemy kilka sekund oliwą i dodajemy dużo ulubionych przypraw. Dokładnie [...]
[...] z warzywami. Garnek przykrywamy zostawiając parze ujście. Warzywa gotujemy tak długo, aż będą mocno rozgotowane - powinno zostać niewiele wody. Kiedy uznamy, że warzywa są gotowe wszystko blendujemy. Najlepiej jest przetrzeć krem przez sitko, jednak jeśli nie chcecie tego robić zblendujcie mega dokładnie. Jeśli uznacie , że trzeba doprawić to [...]
Czego potrzebujesz: 80 g instant oatmeal o smaku karmelowym 30 g mąki ziemniaczanej 30 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej 1 żółtko 120 g śmietany 18 % 500 g śliwek 5 g ksylitolu 5 g mąki ziemniaczanej łyżeczka cynamonu Jak wykonać: Mąkę owsianą wraz z mąką ziemniaczaną przesiewamy na blat. Dodajemy olej kokosowy, żółtko, śmietanę i [...]
Czego potrzebujesz: 80 g instant oatmeal o smaku karmelowym 30 g mąki ziemniaczanej 30 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej 1 żółtko 120 g śmietany 18 % 500 g śliwek 5 g ksylitolu 5 g mąki ziemniaczanej łyżeczka cynamonu Jak wykonać: Mąkę owsianą wraz z mąką ziemniaczaną przesiewamy na blat. Dodajemy olej kokosowy, żółtko, śmietanę i [...]
Czego potrzebujemy: 100 ml kawy - rozpuszczalna lub espresso 10 g Dziko Słodkiego sosu Sweet Coffee 20 g nasion Chia 200 g jogurtu naturalnego 30 g białka o ulubionym smaku 5 g kakao Jak wykonać: Do zimnej kawy dodajemy sos oraz nasiona chia - dokładnie mieszamy i odstawiamy na około godzinę. Chia musi dobrze napęcznieć. Do jogurtu dodajemy kakao [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 100 g mąki - możecie użyć owsianej, pszennej, ryżowej lub mixu 25 g rozpuszczonego oleju kokosowego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g erytytolu 35 g jogurtu naturalnego Masa: 0,5 kg twarogu na sernik 100 g przetartych malin 20 g mąki ziemniaczanej lub budyniu Sugar Free o smaku waniliowym 2 jajka 75 g etytrytolu [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 50 g płatków owsianych 25 g mąki kokosowej 1 jajko 10 g kakao 50 g banana 20 g erytrytolu Jasna warstwa: 300 g jogurtu naturalnego 150 g banana 15 g żelatyny 20 g erytrytolu Ciemna warstwa: 200 g jogurtu naturalnego 15 g kakao 50 g ulubionego masła orzechowego 12 g żelatyny 20 g erytrytolu Jak wykonać: Wszystkie składniki [...]
Czego potrzebujemy: 80 g banana 60 g oleju kokosowego w temp. pokojowej 60 g erytrytolu 100 g mąki orkiszowej 1 jajko 100 g płatków owsianych pół łyżeczki sody szczypta soli łyżeczka cynamonu opcjonalnie gorzka czekolada, orzechy Jak wykonać: Do miski wkładamy banana, olej kokosowy oraz erytrytol i ucieramy na gładką masę. Dodajemy pozostałe [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 200 g mąki owsianej 25 g kakao 30 g ksylitolu szczypta soli 90 g oleju kokosowego rafinowanego 1 jajko Masa: 250 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 40 g pudru z ksylitolu Jak wykonać: Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy w folię i wkładamy na około 15 minut do lodówki. Po tym czasie ciastem wyklejamy formę do tarty - [...]
Czego potrzebujemy: 250 g twaróg półtłusty 40 g Sugar Free Jelly o ulubionym smaku 40 g ulubionego smaku białka - ja użyłam białej czekolady 40 g gorzkiej czekolady min 75 % 5 g olej kokosowy 200 ml wrzątku Jak wykonać: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Twaróg, białko oraz wystudzoną galaretkę umieszczamy w misce i dokładnie [...]
[...] o grubości około 0,5 cm. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Mięso marynujemy w oliwie i przyprawach a następnie grillujemy. Jajko sadzimy na samym końcu. Gdy wszystko mamy gotowe "składamy" burgera w ulubionymi dodatkami - sałata, pomidor, papryka, ogórek kiszony - nie zapominając o ulubionych Dzikich sosach. Wartość odżywcza: Cały burger to [...]