[...] jest super. A moje ulubione dania to parówki z roztopionym serem (podgrzane w mikrofalówce), polane majonezem. Jem dużo całych jajek, tłustego sera (biały, żółty i topiony), ryby (smażony łosoś w śmietanie - pycha), kiełbaskę. Zapraszam do dyskusji fachowców i laików o zaletach, wadach i doświadczeniach z taka dietą." Wiadomość ta została [...]
[...] na siłowni. 25. Polegaj na źródłach białka o wysokiej jakości jako surowca do budowania mięśni. Na liście powinny się znaleźć między innymi chude mięso wołowe, kurczak i ryby, mleko, jaja oraz niektóre suplementy białkowe (ostrożnie czytaj etykiety). Trzymaj się z dala od przetworzonych mięs i dosładzanych produktów mlecznych. 26. Ciężkie, [...]
[...] obniżając nadciśnienie, obniżają poziom triacylogliceroli we krwi, chroniąc przed zawałem czy nagłą śmiercią sercową. Głównym źródłem tego niezbędnego składnika diety są ryby morskie zimnych wód - przede wszystkim makrele i łososie. Dzisiaj jednak nie musimy łazić z wędką i wypatrywać najbardziej wartościowych, dziko żyjących ryb - w każdej [...]
[...] W takim razie pan też jest wariatem. AG: Człowieku, 30 lat jestem w tym sporcie, 30 lat! Zrozum to! - Żona nie powstrzymywała pana? AG: Mówi mi: "Weź kup sobie wędkę, połów ryby, masz parę groszy, żebyś się nie zagubił bez pieniędzy przypadkiem". Kobiety takie są. Szkoda, że dopiero teraz zgraliśmy się tak naprawdę. Zrobiłem błąd w życiu: nie [...]
[...] duże odległości zanieczyszczając glebę oraz wodę. Podobnie jak pestycydy dioksyny bardzo dobrze rozpuszczają się w tłuszczach, a ich źródłami są: mięso i jego przetwory, ryby, mleko i jego przetwory oraz jaja. W mięsie pojawiają się głównie z powodu zanieczyszczenia pasz, którymi karmione są zwierzęta. Również opisana już obróbka termiczna [...]
[...] na siłowni. 25. Polegaj na źródłach białka o wysokiej jakości jako surowca do budowania mięśni. Na liście powinny się znaleźć między innymi chude mięso wołowe, kurczak i ryby, mleko, jaja oraz niektóre suplementy białkowe (ostrożnie czytaj etykiety). Trzymaj się z dala od przetworzonych mięs i dosładzanych produktów mlecznych. 26. Ciężkie, [...]
[...] metabolizmu na wysokim poziomie i utrzymania tak istotnej masy mięśniowej. Korzystajmy z niskotłuszczowych źródeł białka (białko jaj, piersi z kurczaka lub indyka, ryby, chude czerwone mięso) oraz węglowodanów złożonych (płatki owsiane, ryż, ziemniaki, makaron, chleb pełnoziarnisty). Jeśli zastosujemy głodówkę, to waga ciała będzie [...]
[...] Mięso ryb zawiera bardzo silne alergeny. Znane są przypadki wstrząsu zagrażającego życiu wywołanego wprowadzeniem alergenu ryb w skórę podczas badań testowych. Alergia na ryby jest zjawiskiem częstym i u dzieci i u dorosłych. Alergeny ryb są termostabilne, reakcję wyzwala zarówno ryba surowa i gotowana. Spożycie ryby może w ciągu kilku minut [...]
[...] się tak, dlatego, że znacznie łatwiej ulegają zmianom oksydacyjnym, czyli utlenieniu. Dla łatwiejszego zrozumienia tematu dodam, że proces zepsucia się oliwy, masła, tłustej ryby polega właśnie m.in. na utlenieniu w nich wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Porównując - jakże długa jest trwałości smalcu wieprzowego w porównaniu z trwałością [...]
[...] z pestek z dyni. Pamiętajmy także, że dużą cześć spożytych przez nas tłuszczy stanowią tłuszcze niewidoczne tzn. te które wchodzą w skład takich produktów jak mięsa, ryby, jaja, produkty mleczne. 3.) Jakie powinny być proporcje kwasow tłuszczowych w mojej diecie? Jeśli chodzi o proporcje kwasów tłuszczowych nasyconych do [...]
[...] co łączy wszystkie te kuchnie - to owoce i warzywa. Są najważniejsze. Przyrządzane na wszelkie sposoby. Gotowane, pieczone, surowe. I w dużych ilościach. Wszechobecne są też ryby i owoce morza oraz rośliny strączkowe: soja, soczewica, groch. Mięso je się głównie drobiowe i jagnięce, a więc białe. Wszystko solidnie przyprawia się ziołami i [...]
[...] 2) Spożywajcie dostateczne ilości wysokowartościowego białka. Produkty takie, jak białko jaj, chude czerwone mięso, białe mięso indyka i kurczaka (bez skórki) i ryby są doskonałym źródłem białka. Jeśli trenujecie bardzo intensywnie, zapotrzebowanie na białko może wzrosnąć do 2 g na kilogram wagi ciała. Organizm jednorazowo może [...]
[...] w dłuższym okresie. Kwasy tłusz¬czowe omega-3 pozwalają zintensyfiko-wać efekt odchudzania, redukcję tłuszczu, w tym w obrębie brzucha, jeśli przyjmu¬je się je pod postacią ryby lub kapsułek tranowych. CO NALEŻY ZROBIĆ ABY ZWIĘKSZYĆ UDZIAŁ TŁUSZCZY W PRZEMIANACH ENERGETYCZNYCH? - Trzeba do treningu wprowadzić wysiłki aerobowe (tlenowe), takie [...]
[...] do ruszenia jedynie polędwica się nadaje na dobre steki -200g białek jaj -100g tuńczyka tylko w sosie własnym -125g ryby (tilapia, dorsz, panga, sola, mintaj, halibut) -125g makreli lub łososia ale jak masz te ryby w posiłku to nie dajesz więcej tłuszczu, bo są to tłuste [...]
[...] spuściznę. Wskazuje, że ludzie, aż do bardzo niedawna, byli myśliwymi - zbieraczami, których dieta składała się z kombinacji chudych pokarmów zwierzęcych (wliczając ryby) i nie hodowlane warzywa i owoce. Bazując na tych analizach diet 229 pre modernistycznych kultur, Cordian wywnioskował, że „przeciętna" starożytna dieta zawierała 55% [...]
[...] szczególnie te chude części - schab, szynka, czasem można też włączyć do diety karkówkę, wieprzowina jest najbardziej kalorycznym mięsem ze względu na zawartość tłuszczu. * ryby - ryby jadamy bez względu na zawartość tłuszczu, tłuste ryby morskie takie jak łosoś, śledź, makrela to poza białkiem bogate źródło kwasów tłuszczowych omega-3. Warto [...]
[...] lubisz jeść na śniadanie: owoce Co lubisz jeść na obiad : warzywa Co jako przekąskę : warzywa Co jako deser : owoce Ograniczenia żywieniowe : mleko i jego przetwory, mięso (ryby i drób w ograniczonych ilosciach) czy regularnie miesiączkujesz: tak czy bierzesz tabletki hormonalne: tak, z progesteronem (nadmiar estrogenów; zatrzymuję wodę, ale gin [...]