Czyli mam przestrzegać tej diety do rozpoczęcia suplemacji tymi srodkami. A jak juz zaczne to brac to moge wszystko jesc ta? jajka mięso,ryby? a wogole to co mam jeść podczas trzymania tej diety bo nie wiem za bardzo. Jak sie mają papierosy do tego wszystkiego?
[...] tzn jaka firma itp? A mógłbyś coś wiecej napisać o diecie jaką stosujesz? Tzn są to dokładnie ustalone produkty? Głównie Plusz itd. Ogólnie, to ma być zdrowo i już, nic nie układałem. Dużo owoców i warzyw, często makaron z sosem włoskim, drób, dużo płynów (ponad 1.5 litra dziennie), dużo sera, jogurty, ryby itd. Igor też ma sporo racji.
[...] ten cały stuff i dopiero zrobię tą kurację, zobaczymy czy coś da. Jestem dobrej myśli. Mam takie pytanie. Mam zamiar ćwiczyć na siłowni, więc w diecie znajdują się : ryż, ryby, orzechy. Oczywiście również trzeba brać kreatynę oraz białko. Z tego co tutaj wyczytałem, to kreatyny nie mogę brać jesli chce coś myśleć o tej kuracji, ta? Co do [...]
Produkty: 1.Ultimate Nutrition APL ( Arginine Pyroglutamate Lysine ) - dawkowanie 6 tabs 30 min przed snem na głodnego - koszt ok 45zl 2.Witamina D dla dzieci wyciskana na język. - dawkowanie tak jak na opakowaniu - koszt ok. 10zł 3.Wapno w tubce. - dawkowanie tak jak na opakowaniu - koszt 2-5zł 4.Multiwitamina w tubce. - dawkowanie tak jak [...]
[...] Pierwszego dnia wziąłem 8 w kolejne po 7. Starałem się w miarę dobrze przygotować i rzeczywiście na 2 tygodnie przed rozpoczęciem wykluczyłem z diety czekoladę, orzechy i ryby. Na samej kuracji starałem się jeść dużo białka - 1,5-2g na kg masy ciała. Specjalnie dużo nie ćwiczyłem - dziennie kilkadziesiąt pompek, trochę więcej brzuszków i [...]
a geny to hormon wzrostu im większe wydzielanie tym więcej się urośnie. Skąd ludzie po 2.5m? nie od genów tylko nadmiaru gh spowodowane np guzem przysadki. Tak samo na odwrót... np karłowatość przysadkowa. Wyżej się rozpisują że miesa, biała nie wolno i nabiału, niby czemu? nawet wskazane, a to co raczej nie wolno - orzechy wszystkie rodzaje - [...]
Kontynuacja tematu: http://www.sfd.pl/Poradnik_Jak_zwi%C4%99kszy%C4%87_WZROST.-t475122.html Temat został zamknięty i nikt nie podjął się jego kontynuacji więc postanowiłem wznowić dyskusję.Planuję rozpocząć tę kurację w następnym tygodniu,czekam na zamówiony APL.Wzrost rodziców: Ojciec: 169cm Matka: 155cm Ja: 170cm rano, przy 16,6 roku życia Cel [...]
Kontynuacja tematu: http://www.sfd.pl/Poradnik_Jak_zwi%C4%99kszy%C4%87_WZROST.-t475122.html Temat został zamknięty i nikt nie podjął się jego kontynuacji więc postanowiłem wznowić dyskusję.Planuję rozpocząć tę kurację w następnym tygodniu,czekam na zamówiony APL.Wzrost rodziców: Ojciec: 169cm Matka: 155cm Ja: 170cm rano, przy 16,6 roku życia Cel [...]
Zmiany cyfrowe w kontekście x ryżu = x ziemniaków,makaronu, x filet z kurczaka = x ryby, świnka, x orzechów włoskich = x pestki dyni i tak dalej, i tak dalej. Warzywa codziennie inne. Całe życie jem podobnie. Jajka, twaróg, kurczak, ryby, ziemniaki, orzechy po prostu mi smakują. Oprócz ryżu i kurczaka mam niemal wszystko co wymieniłem "swojskie". [...]
[...] posiłków. Dużo szybciej i taniej jest podgrzać gotowego kurczaka czy wymieszać makaron z tuńczykiem z puszki, niż samemu przygotować filet z dobrej jakości kurczaka czy ryby. Pierwszym argumentem, który przemawia przeciw rybom z puszki są toksyczne składniki, takie jak rtęć. Co prawda w świeżych rybach również ją znajdziemy, jednak w [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] Tutaj możesz znaleźć wzór -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] cenę uniknąć. 2. Ile białka, tłuszczu, węglowodanów? Białko - przyjmuje się, że spożywanie ok. 2g białka na kg całkowitej masy ciała jest wartością optymalną. Źródła: jaja, ryby, nabiał, mięso, podroby, odżywka białkowa, np. Allnutrition Węglowodany - oficjalne rekomendacje mówią, iż udział węglowodanów powinien stanowić ok. 45-50% dziennej [...]
[...] i węglowodanów. Dieta przy celu „masowym” powinna mieć następujące proporcje: • 2.0-3.1 g / kilogram masy ciała dobrej jakości białka – wołowina, wieprzowina, indyk, ryby, nabiał (absolutnie należy wykluczyć z diety parówki, kiełbasę itd.); • 3-7 g / kg m.c. węglowodanów– ryż brążowy, makaron razowy, kasze • 1-1,5 g / kg m.c. tłuszczy: [...]
Wszystko jedno, jaki się je kolagen - z ryby, żelatyny, rosołu - najważniejsze, żeby organizm go przyswoił , a do tego potrzeba ponoć stałego poziomu witaminy C oraz dostatecznej ilości krzemu (np. z kaszy gryczanej, ziół jak skrzyp, pokrzywa). Jeśli dasz radę np. często jeść ryby z galaretowatą skórką lub inne tego typu mięsa, to dostarczysz [...]
[...] tyle ile mi się chciało. Bez obżarstwa, raz mniej raz więcej. W domu raczej czysto, ale że sporo wychodziłam to też na miescie wpadały jakies dodatkowe rarytasy - głównie ryby a ze słodkosci głównie lody. A no i piwo %-) Mogło mnie trochę podlać ale sucha nie byłam, to nie będę się przejmować %-) Parę zdjęć szamki :-P Domowej: [...]