Ale mnie pojechałeś :D To przez ta rybe.. po prostu odbija mi z wkurzenia no 1 kg ryby a mi zostalo 110 g po usmazeniu.. WTF ?! Zmieniony przez - Arabinhuo w dniu 2012-11-06 22:21:40
-ja bym jednak zamiast tej kielbasy jakas pieczen lub /i galarete sobie zrobila, nie ze wzgledy na tluszcz ale ze wzgledy na sklad kielbasy - miesa ile chcesz ale nie tylko kura rozniez ryby i inne miesa sie by przydaly - generalnie proporcje BWT ok, tylko ten nabial mi sie nie podoba tu homogenizowany, tam mleko UHT - porazka takie mleko
No nie tylko ptaszyska, bo ryby też: http://www.frihedslyst.dk/admin/inc/billede.asp?billedid=2417&bnavn=b_kopi2aflidtafhvertuge3-2012004large.jpg&sc %-) Przedszkolaki jeść coś muszą \-) Zmieniony przez - Martucca w dniu 2012-02-29 15:17:25
[...] i zielonym ogórkiem Twaróg jeśli dajesz to półtłusty - jest mniej przetworzony. Twaróg jest najlepszy na noc, wolno się wchłania. Są lepsze źródła białka: jaja, mięsa, ryby. Jeżeli masz możliwość jedzenia ich w ciągu dnia to rób tak. 3. <przedtr> filet z kurczaka, ryż, ananas z puszki Ryż brązowy 4. <potr> kefir, banan Ten [...]
[...] się ale dojdziesz do tego jak znajdziesz czas. Albo przekonasz mnie jakimś wiarygodnym badaniem bo narazie wszelkie źródła potwierdzają moje przemyślenia ;). Oliwa jest zdrowsza dla ludzi z południa, którzy mają wysokotłuszczową dietę poprzez ryby których jedzą kilkukrotnie więcej niż my. Zmieniony przez - hanna23 w dniu 2012-09-23 22:50:17
[...] Kwasów z rodziny omega-3 organizm człowieka nie potrafi syntezować od nowa dlatego musimy mu je regularnie dostarczać. Oprócz oleju rzepakowego cennym ich źródłem są ryby, a część osób kupuje kapsułki z omega-3 w aptece. Światowa Organizacja Zdrowia w raporcie z 2003 roku zaliczyła kwasy omega-3 do składników żywności zmniejszających [...]
I czy tuńczyka gotować czy smażyć? Możesz gotować, możesz smażyć, a możesz jeść prosto z puchy - to już Twoja sprawa, jak go przygotujesz. Jednak starałbym się ograniczać ryby z puszki, a inwestować w te świeże/mrożone.
Ile można spożywać kwasów omega 3 dziennie? 2-3 ryby na tydzień + 40ml oleju lnianego w diecie będzie okej? Zalezy od ogolu diety. Tyle, ze proporcje nie byly znacznie zaburzone.
1. Jaką wodę pić na treningu? Źródlaną? Niskozmineralizowaną, średniozmineralizowaną czy wysokozmineralizowaną? 2. Jaką wodę pić na co dzień(zdrowotnie)? j/w ? 3. Jakie ryby są najlepsze? Czytałem, że panga odpada definitywnie, więc jakie są b. dobre bogate w omega-3 i inne zdrowe tłuszcze/witaminy ? 3+ Czytałem, że łosoś, makrela, śledź, węgorz, [...]
@MCtoshkin Około 20-30 minut, zależy od ilości ryby, mocy i typu piekarnika. Z masłem jak najbardziej. Trochę się spóźniłem. %-) Zmieniony przez - TomekZ88 w dniu 2012-11-06 11:49:29
@Samir Makaron razowy, pełnoziarnisty, durum. Ryż brązowy, dziki, basmanti, jaśminowy. Do tego jako źródła węgli kasza gryczana i jaglana. Co do mięsa to każde chude, oprócz tych co wymieniłeś, to indyk czy wszystkie ryby. Dietę TRZEBA urozmaicać. :-) @JonaszCCC Możesz jeść od razu. Zmieniony przez - TomekZ88 w dniu 2012-11-27 12:38:00
a dlaczego nie mialo by byc ok? nie ma koniecznosci jedzenia twarogu na ostatni posilek.. kazde zrodlo bialka czy to mieso, jaja ryby beda ok, wiec sie nie przejmuj
[...] endomorfikiem. Dopiero co zrzuciłem 15 kg smalcu i mam tendencje do tycia. Czy mimo obiadu składającego się z zupy z makaronem / ryżem i ziemniaków z kawałkiem mięsa / ryby ( mięso najczęściej z kurczaka w różnych postaciach ) do tego surówka z warzyw można zbudować jakiś mięsień ? Czy obiad ten rozwala wszystko ? Treningi są pod masę, plan [...]
[...] o tym pisali przecież więc cena tu nie ma znaczenia. Najlepiej wychodzi ten w kawałkach ale i tak ryb w puszcze powinno się unikać. bynajmniej nie nadają się do codziennego spożywania. Ten w kawałkach jest zdecydowanie lepszy. Jeśli finansowo krucho możesz szamać jeśli nie poszukaj w kawałkach albo przerzuć się na świeże ryby/puszki najlepiej.
Ja kupuję mrożoną i patrzę, co jest napisane na etykiecie opakowania. To chyba najprostszy sposób. Jak kupujesz świeże ryby, to możesz sobie zrobić odniesienie w stosunku do ryb mrożonych, których wartości masz dokładnie podane.