Szacuny
11
Napisanych postów
2407
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
37030
1. Mój staż to 8 miesiecy (7 mies cwiczen, miesiac przerwy i teraz znowu od miesiaca cwicze). Od pazdziernika zaczynam treninigi muay thai (2x w tyg). czy mozliwe jest cwiczenie 3x w tyg w pozostale dni planem fbw 5x5? moj cel to przede wszystkim masa i sila. odczuwam wyrazna stagnacje. dieta jest, obecnie trening fbw.
2. czy przysiad z "wolna" sztanga a przysiad robiony na "suwnicy" gdzie sztanga jest ustabilizowana roznia się mocno? na tej drugiej powinno sie wiecej podnosic?
Szacuny
11
Napisanych postów
2407
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
37030
1. ok. poczytam i jakby co zaloze oddzielny temat.
2. wlasnie od jakiegos miesiaca mam mozliwosc robic tylko na tej "suwnicy", bo na silowni w rodzinnym miescie nie ma stojakow. powoli systematycznie przyzwyczailem sie, choc "wolna" sztanga zdecydowanie lepsza. mysle, ze jest troche latwiej jezeli chodzi o ciezar, a moze po prostu uzyskalem postep w ciezarze.
a co do ogolnych przemyslen to: przez czas spedzony na silowni wyraznie poprawilem wyglad ciala. z racji tego iz startowalem z megasuchara teraz jestem w "sredniej krajowej" hehe. wzrost sily i mimo wszystko masy (65->73>72kg) nie przelozyl sie za bardzo na obwody mimo przestrzeganej diety i treningu sprawdzanego przez doswiadczone osoby. od 2-3 miesiecy mam ciagnaca sie stagnacje. czy to moze byc wina diety czy np tego, ze w czesci cwiczen nie zostaje mi juz sil na jedno powt. zapasu? obecnie jem 3200 kcal przy 71,5kg wagi. od poczatku przygody z silka przestrzegam zbilansowanej diety.
Zmieniony przez - Arros w dniu 2010-09-02 13:13:16
Szacuny
1
Napisanych postów
712
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3230
Panowie jak rzezbić TRóJgłowy ramienia... prócz diety, jakie ćwiczenia polecacie... chodzi cz wyciąg gorny na triceps pomaga rzezbić?? i czy mogłbym zakupic hmb??