Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - część 3.

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 201452

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 937 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 17411
Hmm... Do dłuższego wyjazdu wakacyjnego miałem mieć jeszcze dwa tygodnie wolnego, więc zaplanowałem sobie, że w pierwszym tygodniu będę kontynuował progresję obciążenia (ćwiczę na siłę, co tydzień 2,5kg dorzucam), a w drugim dam sobie spokój z progresem i poćwiczę na ciężarach, które już opanowałem.

Ale... Okazało się, że z pierwszego tygodnia odpadną mi dwa treningi, bo rodzinka zaprosiła (w środę i w piątek - ćwiczę FBW). Dokładać wobec tego w poniedziałek, wyjechać, wrócić i kontynuować na tym zawyżonym ciężarze, czy ogólnie machnąć już ręką na progres?

Ćwiczę FBW - w poniedziałek i piątek siady, wyciskanie na ławce i podciąganie nachwytem z obciążeniem, a w środę martwy ciąg + pomocnicze na barki/przedramiona. W każdym dniu coś na brzuch.

Prosiłbym o pomoc.

Every f***ing thing is possible.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 32 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 453
czy istnieje coś takiego jak przyzwyczajenie do jednego rodzaju treningu bo od miesiąca zauważyłem że rower nie daje już tak dobrych efektów jak jeszcze miesiąc temu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 937 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 17411
Tak, organizm przyzwyczaja się do treningów. Aeroby stają się mniej kaloriożerne, trzeba do tego jeszcze je wydłużać. Wpisz HIIT w wyszukiwarkę i poczytaj, może będzie dla Ciebie dobre?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 2407 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 37030
jakie cwiczenie dac na dobicie trica?
robie 3 serie dipsow, 4 serie francuskie zza glowy lezac i uginanie oburacz w siadzie. to ostatnie juz 2. cykl z rzedu, dlatego chce zmienic. co polecacie? jade na mase.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dorzuć tam może gdzieś wyciskanie sztangi wąskim chwytem (łokcie prowadzone przy tułowiu) na triceps?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 79 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1109
Od ponad tygdnia trenuję brzuch 2x w tygodniu wykonując jedną serię foot to foot crunch na maxa, czyli po 20-25 na każdą stronę i na tym koniec zastanawiam się czy to wystarczy, czy nie zacząć trenować brzuch np. 4x8-10 z obciążeniem proszę o jakieś wypowiedzi.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 30 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 508
Co jest pompa miesniowa? Dlaczego jest ona tak przydatna w kulturystyce?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Arros

na tric zrob tak:

Dipsy 4s 12-10
Francuz lezac 4s 12-10

Wyciskanie wasko dobre na sile trica

koxX92

jak cwiczysz dany miesien to sie pompuje tzn jest w nim wiecej krwi i staje sie wiekszy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Odpowie ktoś na moje pytanie...? Na samym szczycie strony...

Będę wdzięczny.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 394 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 21935
Testudos - ... Te pytanie jest głupie. Aby zwiększać masę i siłę trzeba progresować. Nie musisz isc tak agresywnie, mozesz dodawac np. 2,5 kg co 2 tygodnie. Wazniejsze jest jednak odpowiednia technika - wolny negatyw, szybki pozytyw, muscule-mind connection.

Na serio.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pytanie odnośnie zamiany ćwiczeń

Następny temat

Pomóżcie w ułożeniu planu

Spalanie
Polecane artykuły