Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
141
Ponawiam pytanko. Jak najszybciej i najefektowniej zwiększyć wytrzymałość mięśni bicepsu i tricepsu? Jakie ćwiczenia na siłowni. Chodzi mi o efekty w postaci większej ilości podciągnięć na drazku. Pzdr
Szacuny
0
Napisanych postów
37
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
506
Witam. Mam pytanie.
Mam zamiar ćwiczyć planem 4-dniowym.
pon. klata+barki, wt. plecy, czw. bic+tric, pt. nogi
czy przedramię (zginanie i prostowanie ze sztangą, po 3-4 serie) dorzucić do treningu rąk, czy może np. zrobić 2 dni wcześniej po plecach? Wolałbym po plecach, żeby nie przedłużać czwartkowego treningu rąk. Przy trenowaniu bicepsa i tak angażują się mięśnie przedramion, więc może warto je ćwiczyć 2x w tyg.?
Szacuny
11
Napisanych postów
2407
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
37030
1. czy w trakcie tygodniowej "regeneracji" miedzy mikrocyklami mozna biegac (1-2 w tyg) ?
2. chcialbym zwiekszyc wydolnsoc przed treningami mmuay thai i zaczac robic aeroby, pozniej interwaly. do pazdziernika jednak caly czas masuje (171cm, 72kg). przy jakich treningach bieganie nei bedzie kolidowalo z silowka? hst,fbw, split, push&pull. stoje przed wyborem planu na kolejny mikrocykl i mam dylemat. staz 6 miesiecy. dieta dopieta i przestrzegana.
Szacuny
0
Napisanych postów
37
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
506
Moim zdaniem, bieganie raczej nie powinno przeszkadzać w treningu, a raczej przeciwnie - korzystnie wpływa na kondycję i wydolność organizmu. Pamiętaj tylko o dobrym obuwiu, nie bieganiu po twardej nawierzchni (bruk, asfalt; w sumie asfalt jest i tak o wiele lepszy niż taka kostka brukowa; ale najlepiej np. parku). No może nie popier**laj po treningu nóg - daj im trochę odpocząć. Ale np. szybkie spacery itp. byłyby wskazane.