Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - część 3.

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 201377

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7871
Witam! Moglibyście polecić jakieś dobre ćwiczenie na barki z użyciem sztangi ? W jednym temacie odradzono mi podciągania sztangi wzdłuż tułowia. Dodam że szukam ćwiczenia do FBW dzielonego, w treningu A robię wyciskanie sztangi sprzed głowy. Dzięki za pomoc ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
push press alternatywna military press
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1997 Wiek 12 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 12712
Dlaczego odradzono podciąganie sztangi wzdłuż tułowia??
A tera moje pytania:

1. Ćwiczyłem strzelanie z pistoletu Ppn Pdw,
i widzę teraz po treningu lekkie dysproporcje w naramiennych po treningu i na treningu...
lewy bardziej "pali" na treningu, a prawy jest bardziej "spuchnięty" po treningu.
Co doradzacie? mój trening naramiennych:
sztanga zza karku na siedząco 10powt rozgrz i 10/8/6/4
podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 8/8/6/6
unoszenie sztangielek w opadzie tułowia 3*10
i umoszenie ramion w przód ze sztangielkami 2 serie na dobicie

2. Wpływ żonglerki na trening na masę? Ma ktoś jakieś pojęcie?
Chyba to trzeba zaliczyć pod aeroba i nie wiem co zrobić...

3. Robiłem pierwszy raz w życiu MC i boli mnie dolna część pleców 4 dzień...
starałem się nie robić "kociego grzbietu" i nie wiem teraz czy po prostu za dużo wziąłem czy mam problemy techniczne.

jak wspomogłem to się daj sog ;)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
bo podciąganie wzdłuż tułowia niszczy staw barkowy i to znacznie

wyciskanie zza karku zmień na wyciskanie z klatki ewentualnie jeśli już nie opuszczaj sztangi za głową poniżej linii uszu
patrz czy pozycja barków jest taka sama ściągnij mocno łopatki , klatę do przodu i pilnuj pozycji technicznej
zrób tak
wyciskanie sztangi/hantli
unoszenie bokiem wylewające
unoszenie hantli w opadzie

żonglerka chmm wszystko zależy ile żonglujesz jeśłi to jest kilka godzin w tygodniu to możesz dodać to do bilansu diety

jeśli martwy ciąg zrobiłeś dobrze technicznie pewnie masz "zakwasy" na prostownikach grzbietu bo to w nie głównie uderza martwy ciąg, ćwiczenie doskonałe ale pilnuj techniki i nie szalej z ciężarem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 2934 Wiek 30 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 25646
Widzę że znacie się na ćwiczeniach więc i ja napisze :) Trenuję fBW + Dynamika i są w nich następujące ćwiczenia(Wymieniam te trudniejsze) :
Clean and Jerk
Snatch
Dynamic Row

Czy miał ktoś z was z nimi do czynienia? Jako że mam tylko 15 lat to uważam z nimi i nie przesadzam z ciężarem.Macie może jakieś wskazówki co do nich? N
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 37 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 216
w Clean and Jerk bardzo latwo o kontuzje kregoslupa w odc. ledzwiowym jestes jeszcze mlody wiec lepiej bym z tego zrezygnowal na jakis czas.Co do terchniki to lepiej obejrzyj filmiki na youtube to bedziesz wszystko widzial co i jak robic.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 2934 Wiek 30 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 25646
dlatego jestem bardzo ostrożny, już nawet dobrze radzę sobie z tym ćwiczeniem, trenuję tym planem nie tylko dla przyrostów ale także żeby rozwinąć swoje doświadczenie w kulturystyce
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
ja bym mimo wszystko sie wstrzymał z ćwiczeniami dynamicznymi chyba że masz kogoś kto Ci wyjaśni wszystkie niuanse techniczne

bo to ćwiczenia złożone i trudne technicznie

bądź ostrożny
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Trenuje Dynamiką ze względu na piłkę nożną i wręcz idealnie się z nią komponuje, trenuje już nim miesiąc i na razie bez niespodziewanych wypadków. Trenuje małym ciężarem by szlifować technikę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
a na czym się wzorujesz z tą techniką?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pytanie odnośnie zamiany ćwiczeń

Następny temat

Pomóżcie w ułożeniu planu

Spalanie
Polecane artykuły