Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - część 3.

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 201509

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 59 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4269
witam

ciagle mowi sie, ze progresja z treningu na trening jest bardzo wazna, wiec mam pytanie, czy zawsze trzeba dokladac ciezaru?

jezeli np na treningu 1 zrobilem 6p*xkg ale 4 z nich byly "ladne" a 2 byle jaki, na nastepnym takim samym treningu nie dodam ciezaru za to zrobie 6 "ladnych" technicznych powtorzen to tez progresja?

ogolnie jak technika sie"łamie" to nie dodawac ciezaru?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8859
witam
Staraj sie każde ćwiczenie wykonywać poprawnie technicznie. Poproś kogoś o asekuracje w seriach najcięższych tak aby pomogł ci delikatnie jak już nie będziesz miał siły. Ważne abyś trzymał dietę i miał dobry trening wtedy będziesz dokładał ciężar.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 280 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6481
siemanko, mam pytanie, mianowicie w poniedziałek i środe chodze na treningi mma i jednoczesnie jede z fbw 5x5, i teraz lepiej zebym robil trening przed mma w poniedzialem i srode czy lepiej zebym trenowal wt,czw,so a pon i srode zostawil wolna tylko na trening sztuk walki?

Każdy ma jakiś plan...dopóki nie zostanie trafiony.(Mike Tyson)

Płacz na treningu, śmiej się podczas walki

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 226 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1441
No ok, dzięki davidooo.

soldierman
Lepiej w każdym dniu po jednym treningu. Bo tak to zmęczone ciało i zaraz znowu męczyć, to niezbyt, a każdego dnia osobno to będziesz miał równomierną regenerację.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
Ragnarok23

rion10 tzn co mówisz ze mam zrezygnować kompletnie z A6W?

tak kategorycznie to nie jest system dobry i może zahamować wzrost na innych partiacj

Co do odróżniania ten ból jest taki sam jak np stoję gdzieś godzine praktycznie bez ruchu np w kościele, lub gdy ćwiczę bicepsa na stojąco. dopada mnie dokładnie to samo uczucie

to musisz się nauczyć odróżniać ból mięśniowy od innych rodzajów bo to bardzo ważna umiejętność w treningu siłowym

m_vo

podstawą wzrostu jest progres , jeśli nie jesteś w stanie dokładać co trening ciężaru staraj się zrobić chociaż progres w powtórzeniach to też progres , jeśli wykończysz progres w danym boju czas na cofkę lub zmianę planu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 253
Odpowie ktoś na pytanie na wcześniejszej stronie ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 191 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2532
rion10 mam pytanie co do MC. nie wychodzi mi klasyczny- nie potrafię zsynchronizować pracy nóg i grzbietu przy zachowaniu prostych pleców.
na proste nogi jestem nieco za mało rozciągnięty i i kiedy mam dłonie mniej wiecej na wysokości połowy ud plecy mi się wykrzywiają.
czy mogę stosować MC na prostych z tym że talerze z gryfu położę na innych talerzach tak, że sztanga będzie wyżej?

dawaj, nie p******.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
to nie rób na prostych nogach tylko staraj sie zrobić klasyk z podstawek tak aby gryf był tuż pod rzepką , prawidłowe ułożenie ponad wszystko

jak poprawisz wyniki to później bedzie łatwiej przejść do pełnego ciągu

inną alternatywą jest martwy ciąg sumo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 191 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2532
hmm no spróbuję. z podstawkami tez mam taki problem że nie mam wiele ciężaru na siłowni bo nieco ponad 200kg a nie cwicze niestety sam xd

a czy przy prostych nogach plecy nie pracują bardziej? przykladowo jakbym robił z podstawek? bo takie mam osobiste odczucie

dawaj, nie p******.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 147 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3629
Czy jeśli rano zrobie aeroby to czy mogę popołudniu lub pod wieczór zrobić hiit lub siłownię? :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pytanie odnośnie zamiany ćwiczeń

Następny temat

Pomóżcie w ułożeniu planu

Spalanie
Polecane artykuły