Szacuny
0
Napisanych postów
226
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1441
Aeroby to nie aerobik (jak ci się chyba wydaje) Trening piłkarski możesz uznać jako aeroby (które to nie są ci potrzebne do obliczenia zapotrzebowania kalorycznego. Po prostu jeśli robisz aeroby, to podajesz że robisz i wtedy zmienia się twoje zapotrzebowanie w zależności jaką dietę stosujesz) A jeśli chcesz koniecznie robić aeroby to możesz do treningów jakieś bieganie albo pływanie
Szacuny
0
Napisanych postów
24
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
151
Witam pomoże ktoś mam pytanie ułożyłem sobie trening i mam problem z dobraniem obciążenia mój cel to masa/siła a problem tkwi w tym ze nie wiem czy tak jest dobrze np
Poniedziałek klata/triceps 3 serie 10/8/6
i np pierwsza seria jest 70kg druga też 70 a trzecia 75kg ????
chodzi mi o to ze trzeba zwiekszać co seria czy tylko w ostatniej i czy we wszystkich ćwiczeniach ???
Szacuny
2
Napisanych postów
834
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
26196
Ćwiczę około 5miesięcy cel masa. Czy split 2x w tygodniu był by dla mnie okej? FBW mnie nie rusza a ze splitem czas regeneracji 7dni to za długo i czuje, że to nie jest dla mnie. Czy może polecicie mi coś innego?
"Dieta to, to co trzeba, by być większym i lepszym"
Szacuny
0
Napisanych postów
226
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1441
Możesz robić SPLIT partia 2x tyg , chociaż bardziej polecam FBW. Co do FBW to może po prostu dobierz inne ćwiczenia, może za długie przerwy, lub zbyt mało serii czy powtórzeń.
Popróbuj jeszcze z FBW i ewentualnie zacznij SLPIT 2xtyg
Szacuny
0
Napisanych postów
41
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
310
Cześć, myślę że to dobry temat aby zadać moje pytania. Otóż mam problem z określeniem budowy mojego ciała. Nie wiem czy jestem ekto czy endomorfikiem. Mam 183cm wzrostu, ważę 75 kg, a więc wskaźnik bmi mam dobry. Nie mam żadnego stażu na siłowni więc nie wiem czy zacząć trening na masę czy na rzeźbę. Co do wymiarów - klatka ok. 88cm, pas ok. 85cm, biceps 30-31. Pozdrawiam