Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - część 3.

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 201600

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 529 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 17579
SIemano
Muszę się spytac. Spięcia brzucha są na gorne i srodkowe miesnie proste brzucha

A jakie cwiczenie jest na te dolne, jezeli nie mam drazka? To moze byc http://www.kulturystyka.pl/atlas/brzuch.asp#6  ??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4760
Ile serii w partii priorytetowej się powinno robić w tygodniu?? Chodzi mi o dużą partię np. plecy lub klatka.
Mam na myśli trening na masę.

Zmieniony przez - Quoda w dniu 2010-06-03 14:55:02
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 37 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 506
Siema mam pytanie:
Od września 2009 ćwiczę na siłowni. Robię ściąganie drążka szerokim nachwytem i jakoś nie czuję żadnego przyrostu siły. Robię na serie 40-50kg, gdy zarzucam 60 nie daje rady (no kilka nie do końca poprawnych powt.). Jak mam poruszyć plecy? Czy zacząć podciągać się na drążku (ważę ponad 90kg) np. z czyjąś pomocą i podchwytem czy nachwytem?
Obecnie robię najpierw 4x MC, potem 4 serie ściągania drążka, 3x wiosłowanie sztangielką i 3x wiosłowanie końcem sztangi leżąc na skośnej ławeczce.
W ruchu wiosłowania czuję postęp. Ale może powinienen zacząć wiosłować sztangą 3x i sztangielką 3x?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Ktosiowaty

troche za malo lat i stazu na kreatyne zreszta i tak by ci nic nie dala jak bys na silowni nie cwiczyl i nie jadl jak mowisz

Marcin

unoszenie nog lezac dobre cw

quoda

hmm zalezy ile razy w tyg cwiczysz i jak

Arn1

zamiast tego bezczesnego sciagania drazka rob normalne podciaganie na drazku poczujesz plecy i zobaczysz efekt

podciagaj sie szeroko nadchwyt

nie rob 2 wioslowan hantel sztanga bezsens

zrob tak:

mc 5 seri
podciaganie na drazku 4s
wioslowanie sztanga normalnie w opadzie 4 serie 12-8 powt
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 37 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 506
Nie za mało tego na plecy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4760
Miałem na myśli split 4 x w tygodniu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 1189 Wiek 39 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 18017
Witam.
Ostatnio jechałem splitem z 10 miesięcy, w kwietniu skończyłem cykl na kreatynie i teraz robiąc przerwę od kreatyny zmieniłem plan na FBW.
Od 20.06 chcę zrobić kolejny cykl na kreatynie( wtedy przerwa mija) i się chciałem was spytać czy można przejść znów na SPLIT ?
tzn czy można tak często treningi zmieniać co 2-3 miesiące...?
Powiedzmy do końca lipca bym jechał na tym cyklu i wtedy znów w czasie przerwy bym na FBW wszedł
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
możesz zmieniać plan co 2-3 miesiące spokojnie jednak nie wiem czy na kolejny cykl na kreatynie nie jest za wsześnie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 1189 Wiek 39 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 18017
czekam 50 dni :) tyle co trwał cykl zawsze się wszędzie mówi ,że tyle ma trwać cykl co trwała przerwa...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
no jak uważasz , jeśli czekasz tyle to będzie ok

a nie lepiej zostawić cykl na krecie na wrzesień?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pytanie odnośnie zamiany ćwiczeń

Następny temat

Pomóżcie w ułożeniu planu

Spalanie
Polecane artykuły