Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - część 3.

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 201399

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 80
Witam. Ćwicze już rok, teraz mam nowy trening (dobrze ułożony, nie będę go tu pokazywał) na 8-10 miesięcy. Mam jedno pytanie, na biceps (w pon. wraz z klatką) mam 8serii:
1. Uginanie ramion ze sztangą łamaną stojąc 4serie 7 7 10x 8x
2. Modlitewnik 4serie 12x 10x 8x 6x

Biceps mi szybko pompuje, teraz pytanie, czy na taki staż 8serii to wystarczająco, bez sensu dorzucać więcej, tyle pomoże mi w treningu na mase, czy jednak odwrotnie i dorzucić jedno ćwiczenie? poozdro.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
cwiczyles rok jednym planem?

teraz chcesz cwizyc innym planem 8-10 miesiecy??

czlowieku....

a jaki miales poprzedni trening?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 80
Nie, pewnie, że zmieniałem, tylko co 2-3 miesiące (mój błąd). Na poprzednim planie (biceps) miałem:
1. Uginanie ramion ze sztangą prostą stojąc 12 10x 8x 6x
2. Uginanie ramion na kratownicy 12x 10x 8x 6x
3. O kolano 10x 10x 10x
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
to teraz zrob tak:

1.Uginanie ramion z hantlami stojąc 12/10/10
2.Uginanie ramion z hantlami stojac/siedzac chwyt mlotkowy 8/8/8
3.Modlitewnik sztanga 12/10/10
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 138 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2692
Zadam pytanie tu bo w fitnessie nie ma takiego tematu a nie chcę dla 1 pyt robić nowego tematu. Jak często biegać? Co 2 dni czy codziennie? Na początku biegam 6km dziennie ale planuję zwiększyć to na 10-12.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 226 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1441
Mam pytanie dotyczące orzechów i chodzi mi tu o włoskie i laskowe ( o ile jest jakiaś różnica ). Czy orzechy mają date ważności ? I czy jest jakaś różnica gdy są obrane, czy wyschną albo coś ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 23
mam pytanie

ćwiczę od września 2009 czyli 5 miesięcy i biorę 90kg na klatę
mam wzrostu 171cm
waga 72kg
i mam pytanie czy czy jestem wstanie do czerwca podnieś 115kg na klatę bo słyszałem że im dłużej ćwiczyć tym każdy kilogram na klatę dłużej przychodzi?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 17852 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 63608
pashczur

zalezy od wielu czynnikow ale co 2 dzien moze byc szczegolnie z takimi dystansami

tomek55555

takich rzeczy nie da sie przewidziec
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 305 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2445
Hmmm powiedzmy że za mocno ćwiczyłem skręty tułowia na boksie ( przez ładne 2 lata.. ) na dodatek z naciskiem na jedną stronę, i w ćwiczeniach na brzuch za często robiłem spięcia brzucha... Teraz lewe skośne brzucha mam 2 razy większe od prawych, a górny segment mięśni prostych brzucha jest wyraźnie mocniej wytrenowany niż partie środkowe i dolne... Da się to jakoś wyrównać czy mam pecha ???

Chcecie nauczyć się nowych rzeczy o boksie ? Przeczytajcie to http://www.sfd.pl/Boks-t527365.html

Chcecie nauczyć się Freestyle Footballu ?? Zobaczcie to http://www.sfd.pl/Freestyle_Football-t528941.html
Follow The Reaper...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
suchy255

jeśli stosujesz omega 3 doliczasz je do dziennej puli tłuszczy

a w odniesieniu do orzechów włoskie mają więcej tłuszczu w sobie , daty ważności raczej nie mają ale musisz je oglądać przed spożyciem jak każdy produkt mogą się zepsuć lub spleśnieć . Dodatkowo jak są jakieś stare i mocno wyschnięte to niezbyt apetyczne

ps zachowaj równowagę tłuszczy 1:1:1
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pytanie odnośnie zamiany ćwiczeń

Następny temat

Pomóżcie w ułożeniu planu

Spalanie
Polecane artykuły