Szacuny
0
Napisanych postów
14
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
80
Witam. Ćwicze już rok, teraz mam nowy trening (dobrze ułożony, nie będę go tu pokazywał) na 8-10 miesięcy. Mam jedno pytanie, na biceps (w pon. wraz z klatką) mam 8serii:
1. Uginanie ramion ze sztangą łamaną stojąc 4serie 7 7 10x 8x
2. Modlitewnik 4serie 12x 10x 8x 6x
Biceps mi szybko pompuje, teraz pytanie, czy na taki staż 8serii to wystarczająco, bez sensu dorzucać więcej, tyle pomoże mi w treningu na mase, czy jednak odwrotnie i dorzucić jedno ćwiczenie? poozdro.
Szacuny
0
Napisanych postów
14
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
80
Nie, pewnie, że zmieniałem, tylko co 2-3 miesiące (mój błąd). Na poprzednim planie (biceps) miałem:
1. Uginanie ramion ze sztangą prostą stojąc 12 10x 8x 6x
2. Uginanie ramion na kratownicy 12x 10x 8x 6x
3. O kolano 10x 10x 10x
Szacuny
1
Napisanych postów
138
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2692
Zadam pytanie tu bo w fitnessie nie ma takiego tematu a nie chcę dla 1 pyt robić nowego tematu. Jak często biegać? Co 2 dni czy codziennie? Na początku biegam 6km dziennie ale planuję zwiększyć to na 10-12.
Szacuny
0
Napisanych postów
226
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1441
Mam pytanie dotyczące orzechów i chodzi mi tu o włoskie i laskowe ( o ile jest jakiaś różnica ). Czy orzechy mają date ważności ? I czy jest jakaś różnica gdy są obrane, czy wyschną albo coś ?
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
23
mam pytanie
ćwiczę od września 2009 czyli 5 miesięcy i biorę 90kg na klatę
mam wzrostu 171cm
waga 72kg
i mam pytanie czy czy jestem wstanie do czerwca podnieś 115kg na klatę bo słyszałem że im dłużej ćwiczyć tym każdy kilogram na klatę dłużej przychodzi?
Szacuny
0
Napisanych postów
305
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2445
Hmmm powiedzmy że za mocno ćwiczyłem skręty tułowia na boksie ( przez ładne 2 lata.. ) na dodatek z naciskiem na jedną stronę, i w ćwiczeniach na brzuch za często robiłem spięcia brzucha... Teraz lewe skośne brzucha mam 2 razy większe od prawych, a górny segment mięśni prostych brzucha jest wyraźnie mocniej wytrenowany niż partie środkowe i dolne... Da się to jakoś wyrównać czy mam pecha ???
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
suchy255
jeśli stosujesz omega 3 doliczasz je do dziennej puli tłuszczy
a w odniesieniu do orzechów włoskie mają więcej tłuszczu w sobie , daty ważności raczej nie mają ale musisz je oglądać przed spożyciem jak każdy produkt mogą się zepsuć lub spleśnieć . Dodatkowo jak są jakieś stare i mocno wyschnięte to niezbyt apetyczne