Szacuny
11
Napisanych postów
2407
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
37030
Witam! Nie chodziłem na silke przez miesiac. Przez ten czas odżywiałem się zdrowo bazując na diecie. W tym tyg wrocilem do przestrzeganej w 100% diety i treningu splitem. Po pierwszych 2 sesjach czuje jednak wyrazny brak sil. Nie wiem czym jest spowodowany. Jak sadzicie? pogoda, niskie cisnienie, duchota? troche sie zmartwilem...
tak czy siak na obecna forme split odpada. sadze, ze trzeba ulozyc fbw. czy masowanie w lato ma sens i nie jest zbyt trudne do przeprowadzenia?
Szacuny
4
Napisanych postów
189
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2270
A nie lepiej dać sobie spokój z ćwiczeniem, kiedy za oknem jest 30 stopni(nie mówię o ostatnich dniach, ale ogólnie)?? Teraz to regeneracja sił, a jesienią oraz zimą wylewanie hektolitry na siłowni.
Szacuny
5
Napisanych postów
725
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
4970
Panowie zacząłem ćwiczyć na siłce. Michę 3mam w 100%.
Wiem, że jest to sprawa indywidualna, ale kiedy mogę się spodziewać jakichkolwiek efektów pracy na siłowni widocznych w lustrze? Tak przeciętnie to ile z tym schodzi?
Szacuny
9
Napisanych postów
1118
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
12479
Na początku przygody z siłownią przy dobrze zbilansowanej diecie uzupełnionej suplementami dla lepszej regeneracji organizmu kilogramy masy wpadają bardzo szybko. Może niekoniecznie wszystkie w tych miejscach gdzie nam najbardziej odpowiada ale jednak. 4-6 kg w ciągu miesiąca to normalny wynik. Podobnie z obwodami 1-2 cm w bicepsie bez problemu można złapać w trakcie 6 tygodniowego cyklu treningowego.
Szacuny
9
Napisanych postów
1118
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
12479
Do amanskiusz:
Bez przesady - nikt nie każe Ci teraz robić diety i treningów pod kątem budowania masy. Ale pomysł żeby przez 2-3 miesiące się "regenerować" jest mocno chybiony. Jeżeli komuś rzeczywiście nie odpowiada aura to może sobie ćwiczyć lżej, bez żyłowania, tylko dla podtrzymania formy.
Szacuny
5
Napisanych postów
725
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
4970
Panowie mam dylemat.
Ćwiczę splitem 4 x tydzień, partia 2 x tydzień.
Ćwiczę w poniedziałki, wtorki, czwartki i piątki. Nogi robię we wtorki i piątki. Kiedy wrzucić HIITa na rowerku?
Dodatkowo lubię jazdę rowerkiem i nie chcę z niej rezygnować. Zapodaję aero w dni NT - rowerek :P. Czy to nie przemęczy nóg i nie przyniesie więcej zła niż pożytku?
Zmieniony przez - shooter3 w dniu 2010-07-29 20:50:55
Szacuny
6
Napisanych postów
2595
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
24290
witam mam szybkie pytanko -> czy mogę "martwy ciąg" zastąpić ćwiczeniem o nazwie "skłony ze sztangą trzymana na karku"
chodzi mi czy tak samo działają na plecy bo ciężar jakim dysponuje jest już zbyt mały jeśli chodzi o MC bo potrafię zrobić ponad 15powt. a przy skłonach z takim samym ciężarze zrobię mniej powt. więc można zmienić?