witam,od niedawna zacząłem przykładać większą wagę do siły dynamicznej która jak wiadomo jest bardzo ważna w sztukach walk(jeśli ktoś nie wie na czym polega siła dynamiczna to niech weźmie siekiere i zacznie z całej pety walić w pinki) i tak sobie poszperałem po necie przy okazji znalazłem parę fajnych filmików można tą siłę ćwiczyć w domowych warunkach ale będzie potrzebny mały arsenalik: przynajmniej drążek,hantle,ławka. może komuś się przyda tak jak mi.
małe wskazówki 1.ćwiczenia robić dynamicznie,więcej serii ale mniej powtórzeń 2.do swego treningu jeszcze można dodać bieg bokserski z obciążnikami(2kgnp 30s wolno 15s szybko,skakanka w bardzo szybkim tempieok30s i wolno 120s.
jak ktoś ma jeszcze jakieś fajne filmiki na siłę dynamiczną to niech tu wrzuci jakieś fajne filmiki ale tylko wdomowych warunkachtakie najlepsze pozd.h" wmode="transparent" width="425" height="350">
małe wskazówki 1.ćwiczenia robić dynamicznie,więcej serii ale mniej powtórzeń 2.do swego treningu jeszcze można dodać bieg bokserski z obciążnikami(2kgnp 30s wolno 15s szybko,skakanka w bardzo szybkim tempieok30s i wolno 120s.
jak ktoś ma jeszcze jakieś fajne filmiki na siłę dynamiczną to niech tu wrzuci jakieś fajne filmiki ale tylko wdomowych warunkachtakie najlepsze pozd.
Ale pamietajcie NIE skupiajcie sie tylko na dynamice,trening ma być tylko trzy razy w tygodniu serie mniej wiecej 3 x 10 i te treningi nie mają być długie by nie zajechac się...W końcu po co ci siła drwala skoro nie jesteś obyty w walce ringowej,przede wszystkim technika,a ten trening uzupełniajaco.
Zmieniony przez - Cezi1987 w dniu 2009-09-16 22:56:03
Zmieniony przez - Cezi1987 w dniu 2009-09-16 23:06:14
Draciel 3 trening jak najbardziej przydatny,bo nawet najczystsza pod słońcem technika nie poparta siłą jest bezużyteczna,dobry trening uzupełniający na siłę.
Od siebie dodam,ze kulomioci w tym Tomasz Majewski mają wiele ćwiczeń z tego treningu po do rzutu kulą jest potrzebna dynamika i siła... Zmieniony przez - Cezi1987 w dniu 2009-09-16 23:38:38
Zmieniony przez - Cezi1987 w dniu 2009-09-16 23:40:16