Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
26
Mam 11 lat i mam 163 cm i waże 50 kg.:P Na klate biore 25 kg 4 serie po 12 ;d. Mam hantle w domu i se cwiczee ;];]tylko nie piszcie ze mam mało lat ;p;p
I nie wiem ile mam dzinnie cwiczyc i hantle biore po 5 kg na łape.Co w moim wieku powinienem robic z cwiczen na silowni oprócz pompek , podciagan się i brzuszków :* Z Góry dziekii :}:}
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
91
[patrykosek] co do wieku jednak jestes za mlody i nie odnotujesz dobrych przyrostow bo hormony ida ci we wzrost i inne czynniki dojrzewanie ale jesli juz chcesz; napisz jakie masz waruni czy masz lawke, sztangle, dostep do jakiejs "silowni" czy cos. napewno nie cwicz dluzej niz 45 min w twoim wieku wystarczy 20-25 min nawet. i napisz co chcesz osiagnac: sile, mase czy rzeźbę
Szacuny
0
Napisanych postów
27
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
691
davidooo problem w tym ze dziś połamany chodzę mimo iz trener tłumaczył :D dlatego wołałem sie upewnić czy wszystko robiłem ok czy po prostu za dużo zarzuciłem
Szacuny
5
Napisanych postów
491
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3691
patrykosek jak już Ci tak naprawdę zależy na tym żeby dobrze wyglądać (chociaż 11 lat to jeszcze podstawówka ;O ) zastosuj się do 10 wskazówek żywieniowych i prowadź zdrowy tryb życia. możesz ćwiczyć wolnym ciężarem ciała czyli bez obciążeń! to jest nie wskazane w tym wieku. jeszcze rośniesz... Ty pewnie nie masz pojęcia o prawidłowej rozgrzewce i treningu (i mówię to bez obrazy), za kilka lat poczuł byś skutki uboczne takiego ćwiczenia w tym wieku, stawy przedewszystkim!
moim zdaniem jest to i tak głupota zaczynać ćwiczyć w tak młodym wieku, większość ludzi jeszcze nawet w wieku 16 lat nie ma w pełni rozwiniętych kości itd.
masz tu link do tych wskazówek, to Ci się na pewno przyda: