Szacuny
0
Napisanych postów
28
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
588
Jaki powinien być przyrost ciężaru w poszczególnych seriach z powtórzeniami 12<10<8<6
Bo można nastawić się na maksymalny ciężar w ostatniej serii i wtedy trening wyglądał by:
s1/12pow. x60kg
s2/10pow. x80kg
s3/8pow. x100kg
s4/6pow. x120kg
W takim treningu dopiero ostatnia seria będzie wyżyłowana na maksa a wcześniejsze będą robione ze sporym zapasem siły.
A może nastawiając się na zmęczenie:
s1/12pow. x95kg
s2/10pow. x100kg
s3/8pow. x105kg
s4/6pow. x110kg
Tutaj zapas siły w każdej serii będzie niewielki ale i ciężar maksymalny będzie zasadniczo mniejszy od tego z przykładu pierwszego.
Szacuny
8
Napisanych postów
562
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
9109
Ziomlogos jednak spróbuję tę ćwiczenie zrobić, przyda się coś odmiennego, w końcu trzeba się testować. Jako które ćwiczenie w kolejności proponujesz Dipsy ?
Szacuny
1
Napisanych postów
143
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
7522
Mam pytanie ;d;d;d
Ostatnio bylem zly wiec na silowni zrobilem naprawde morderczy trening. Dodam moze ze cwiczylem zgodnie z planem klatke i biceps. Polączylem to w super serie dla skrócenia czasu. Dawalem z siebie naprawde wszystko chwilami mialem wrazenie ze oczy zaraz mi wyskocza. W trakcie treningu przedramiona napiely mi sie tak mocno, ze nie moglem otworzyc dloni. Po zakonczeniu cwiczen sprobowalem rozciagnac przedramiona, jendnak bol byl taki ze nie moglem ulozyc ich nawet w pozycji. czułem jak by ktos rozrywal mi miesnie, ktore byly bardzo twarde. I tu moje pytanie czy po nastepnym takim przypadku bezpiecznie bedzie rozciagac przedramiona czy lepiej zostawic je w spokoju?
Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
224
Zakwasy!
Po ostatniej siłce mam straszne zakwasy, i mam pytanie- czy nie ma przeciwwskazań żebym dzisiaj normalnie ćwiczył czy mam odpuścić czy po prostu mniej się katować?
i drugie jak złagodzić zakwasy przed samą siłownią? rozciąganie ?
Szacuny
0
Napisanych postów
23
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
156
Mam pytanie dotyczace klatki piersiowej. Cwicze dlugo i nic mi nie pomaga. Czy moglibyscie mi podac jakis sensowny trening? Mam do dyspozycji laweczke pozioma i skos gorny.
Mam 17 lat 65kg i 185cm
Zmieniony przez - Jefrej93 w dniu 2010-05-11 17:20:36