...
Napisał(a)
Mam 17 lat , 65 kg i wzrost 166 cm . Mój tata ma 180 cm , moja mam 160 cm . Mój tata skoczył dopiero w wieku 19 lat . Czy jeszcze urosnę do 175 cm ? I jakie jest prawdopodobienstwo tego . CZy powinienem przestrzegać jakiejś specjalnej diety ? Dodam że od 10 miesięcy nic nie urosłem :(
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Ja mam 14 lat i 177 cm ,a też jestem w fazie 5.Ale w końcu ojciec ma 184,brat 192,to ja do cholery też muszę mieć z ok. 190 cm.Po za tym też gram w kosza, a 195 cm by się przydało.Zawsze możesz się rozciągać,chyba słyszałeś o Michaelu Jordanie,że w wieku 15-16 lat miał 173,w lato zaczął się rozciągać i w następnym sezonie miał już 188 cm.Potem gdy wreszcie załapał się do drużyny miał 190.Ale i tak aktualnie ma 198 cm.Znam jeszcze parę innych takich historii z nagłym wzrostem u koszykarzy,jeśli chcesz to na pocieszenie mogę ci je napisać.
...
Napisał(a)
Na to pytanie można odpowowiedzieć po ocenie wieku kostnego, do czego konieczne jest zdjęcie rtg kości nadgarstka i kości przedramienia.
RECEDITE,PLEBES!GERO REM IMPERIALEM!
...
Napisał(a)
A czy takie badanie jest wiarygodne i daje 100 % pewność że tak będzie jak wykaże RTG ?
...
Napisał(a)
Nie daje 100 % pewności, ale zawsze bedziesz wiecej wiedział niz teraz. Podobno są ludzie, którym lekarz nie dawał już szans na urośnięcie, ponieważ nasady były zrośnięte, a mimo to wyciągneło ich jeszcze pare cm.
Bo tutaj raczej nikt ci nie pomoże, każdy jest inny i może w innym wieku zakończyć wzrost.
Bo tutaj raczej nikt ci nie pomoże, każdy jest inny i może w innym wieku zakończyć wzrost.
Mój blog treningowy
http://www.sfd.pl/RoyJones_/_Dziennik_Rekreacyjny_/-t629149.html
...
Napisał(a)
GelaPony Chondro - Regeneruje układ chrzęstno-stawowy ORLING dawka jak dla żrebaka załatwi sprawe.
...
Napisał(a)
Masz szansę.
Dla przykładu moj ojciec ma 175 cm, mama 150 cm :O A ja mam 173-174 cm. Najbardziej ''podskoczyłem'' w wieku 18-20 lat.
Obecnie mam 20 lat.
Wizyty u endokrynologa mam za sobą i wszelkie czynności z nim związane. RTG nadgarstka również. Z tych badan wynikneło, że mam opóźniony wiek kostny o 1.5 roku...
Ogolnie to patrzy się czy między chrząstkami są duże przerwy, jeśli tak, to masz jeszcze spokojnie czas na rośnięcie.
Dla przykładu moj ojciec ma 175 cm, mama 150 cm :O A ja mam 173-174 cm. Najbardziej ''podskoczyłem'' w wieku 18-20 lat.
Obecnie mam 20 lat.
Wizyty u endokrynologa mam za sobą i wszelkie czynności z nim związane. RTG nadgarstka również. Z tych badan wynikneło, że mam opóźniony wiek kostny o 1.5 roku...
Ogolnie to patrzy się czy między chrząstkami są duże przerwy, jeśli tak, to masz jeszcze spokojnie czas na rośnięcie.
SIŁA TO 50% SUKCESU!
...
Napisał(a)
No Dzięki Wielkie wam za słowa otuchy :) Na serio jest to pomocne , bo nie chce zostać juz do konca taki niski , bardzo demotywujący jest taki stan rzeczy i myślę że cześć osób czytających ten temat wie co mam na mysli . Co do RTG to miałem już robiony RTG lewego kolana i endokrynolog mi powiedziała że nie jest w stanie mi powiedzieć ile dokładnie mi zostało cm ponieważ ciężko jej to zdjęcie rozpracowac , ale widzi jeszcze przestrzenie . Za 12 dni mam pobyt w klinice więc wszystko sie juz powinno przynajmniej w połowie wyjaśnić , przy ustalaniu wieku kostnego . jeszcze raz dziękI :D A 180 to już byłoby miodzio ^ Po prostu samo 175 by mi wystarczało a 180 to juz bajka
Poprzedni temat
Pomocy!! Jablko adama strasznie duze
Polecane artykuły