Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - część 3.

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 201599

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 453
witam, żeby nie zakładać głupiego tematu zadam pytanie tutaj:

wzrost: 173cm
waga: 60kg
obwód pod pępkiem 78
staż treningowy: brak
cel: masa
mój problem polega na tym że większość tłuszczu odkłada mi się w dolnej częsci brzucha(wg magicznej wagi mój bf wynosi 10%) natomiast w górnej części przy dobrym świetle coś się przebija. Ogólnie jestem szczupły i chciałbym nabrać masy mięśniowej ale martwi mnie ten nieszczęsny brzuch. i teraz moje pytania:
1.czy mam ćwiczyć najpierw treningiem na masę czy zrobić redukcję?
2.jakie ćwiczenia w mojej sytuacji na brzuch? ABS,ABS2 a może jeszcze coś innego?
z góry thx za odpowiedź

Zmieniony przez - Ojciec92 w dniu 2010-07-06 15:11:54
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
60kg wagi i 10% bf niemozliwe troche

masuj ostro brzuch cwicz po kazdym treningu 3 serie po 15 powt minimum
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 123 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4146
ok, wielkie dzięki chłopaki pzdr :D

..:: BOLI TO ROŚNIE ::..

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 270 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3980
staż na siłce: 5 miechów

robie coś takiego:
PN klatka+tric
klatka 4ćw 4s(12-9-9-6) progresja ciężaru
tric 3ćw 4s(12-9-9-6) progresja ciężaru

SR plecy+bic......

PT nogi+barki........

no i ten schemat do końca. Czyli duża partia - ćw 4, mała partia - ćw 3.
Jest ok czy troche za dużo? Dodam że gdy robiłem wcześniej odpowiednio 3 i 2. TO na następny dzień nic nie czułem(zakwasy), a teraz jest ok.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
no i co?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 270 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3980
No pytam się czy to nie za dużo, bo mi qmpel mówi że on to na dużą partię robi 3 ćwiczenia po 3 serie, a na małe 2 ćwiczenia po 3 serie xd
Do tego jeszcze straszy, że jak za dużo się robi to się mięśnie spala xD
Nie wiem ile w tym prawdy więc pytam się speców

Zmieniony przez - Korges w dniu 2010-07-06 21:39:35
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 2407 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 37030
Staz na silowni od grudnia 2009 intenstwne treningi. myslalem, ze to tylko chwilowe, ale jednak ostatnio robieniu 5serii MC pobolewaja mnie prostowniki. moja 75, wczesniej nie cwiczylem na silowni. teraz przy podnoszeniu w 5. serii 82,5kg czyli wejsciu juz na wieksze jak na moj staz, slabe warunki naturalne. technika wydaje mi sie, ze jest dobra. jaka moze byc inna przyczyna? dodam, ze regeneracja to min. 8h snu, 30 min drzemka przed kadym treningiem..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 491 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3691
cwiczę splitem 3x tydzień

pon:
klata i barki

środa:
nogi i biceps

piątek:
plecy i triceps

partie są dobrze dobrane?

Kulturystyka pokazuje jakim jesteś człowiekiem, twardym jak stal czy miękkim jak panienka.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 9
Mam pytanie co do ćwiczenia bicepsa. Czytałem trochę, i wynika z tego że na rzeźbę trzeba ćwiczyć około 12 powtórzeń lub więcej, a na masę 6-9. I mam pytanie.... Trzeba robić jakieś 3-4 serie dziennie. I w 1 serii, mieści się te np. 12 powtórzeń ??. I jak mam rozumieć to POWTÓRZENIE. To chodzi że jedno ugięcie ręką, to liczy się jako 1 powtórzenie czy o co chodzi.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 491 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3691
na masę też ćwiczy się 8-12 powtórzeń
tak jedno ugięcie ręki to jedno powtórzenie

"Trzeba robić jakieś 3-4 serie dziennie"- to co Ty ten biceps codziennie ćwiczysz?

Kulturystyka pokazuje jakim jesteś człowiekiem, twardym jak stal czy miękkim jak panienka.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pytanie odnośnie zamiany ćwiczeń

Następny temat

Pomóżcie w ułożeniu planu

Spalanie
Polecane artykuły