Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - część 3.

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 201467

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
wszystkie głowy tricepsa pracują podczas wyciskania w dzień tricepsa dołóż sobie dociskanie czyli wyciskanie na ławce poziomej , ale tylko 1/2 lub 1/3 ruchy wzmocni to twoje tricepsy jednocześnie poprawi górną fazę wyciskania
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 73 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1727
Czyli jako ćwiczenie trica dorzucić wyciskanie 1/2 lub 1/3 fazy końcowej wyciskania gdzie mam spadek "mocy"?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
tak bo ewidentnie słabym punktem wyciskania jest triceps tym ćwiczeniem go wzmocnisz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 73 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1727
Ok tak zacznę robić ponieważ strasznie jest to frustrujące. Pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 191 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 4823
Mam dwa pytania:
1.Czy ABS II można robić na poręczach ?? chodzi mi o te dwa ćwiczenia
-Wznosy zgiętych kolan w zwisie
-Wznosy prostych nóg w zwisie
W opisach pisze wyraźne na drążku i zastanawiam się czy będzie jakaś różnica jak będe wykonywał ćwiczenia na poręczach??

2.Czy to jak silny mamy triceps zależy od tego ile wyciśniemy na płaskiej??
Dokładnie wyciskam 55kg a problem jest z wyprostowaniem rąk.
Na próbe nałożyłem 65kg i podniosłem je troche ale nie mogłem wyprostować czy to wina mojego słabego tricepsa ??? Praktycznie go nie ćwicze.
Podobny problem zaczyna się pojawiać przy robieniu serii :/
robie wszystko ok technicznie a po serii nie czuje już prawie klatki(wcześniej było inaczej) a Sam tricpes(i nie nie trzymam za wąsko sztangi)

Zmieniony przez - Franek521 w dniu 2010-08-18 01:31:35
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
na drugie pytanie sam sobie odpowiedziałeś

a na pierwsze jeśli nie masz drążka to możesz zmienić na poręcze , choć w zwisie na drążku ćwiczenie będzie trudniejsze/efektywniejsze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 445 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2640
davidoo to tyle wiem tylko jakos dokladnie myslalem jak bo mniej wiecej chyba dobrze klade w takim razie

"Killers is strong,
your villages is gone,
gorillas was born"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 20 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 414
Witam,mam pytanie.Nie mam gryfu lamanego,w zwiazku z czym moge robic uginanie ramion sztanga stojac gryfem prostym,czy zamiast tego wlasciwie podstawowego cwiczenia moge miec taki plan:
Uginanie ramion uchwytem mlotkowym
Uginanie ramion w podporze o kolano
Naprzemianstronne uginanie ramion na lawce skosnej mlotkowo albo normalnie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 123 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4146
Witam, mam małe pytanko: ile powinno (tzn. jak długo) się ćwiczyć jednym planem treningowym - mam tu namyśli fbw i czy po skończonym fbw można przejść na fbw teksańską metodą a potem fbw 5x5 :D oraz ile to w sumie powinno zająć czasu

..:: BOLI TO ROŚNIE ::..

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 28
Chciałbym się dowiedzieć jak najlepiej zgrać mięśnie w planie treningwoym. Tzn co jak połączyć wybrane partie w odpowiednie dni. Np W pon:klatka triceps,wtorek;:brzuch nogi,środa:biceps,plecy. ?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pytanie odnośnie zamiany ćwiczeń

Następny temat

Pomóżcie w ułożeniu planu

Spalanie
Polecane artykuły