[...] pełnoziarnisty (ugotowane al dente czyli na półtwardo, proszę nie rozgotowywać): 30g lub odpowiednio zamienione na ziemniaki: 150g dodatek białkowy (chude mięso, ryby, tuńczyk w sosie własnym, ser lub owoce morza): 100g warzywa (ugotowane al dente czyli na półtwardo, proszę nie rozgotowywać): 200g oliwa z oliwek lub olej lniany [...]
[...] duszonego (zabronione smażenie na tłuszczu i w panierce) np. pierś z kurczaka, indyka, cielęcina, schab, wołowina, lub 100-130g tuńczyka w sosie własnym lub 150g ryby chudej (dorsz, mintaj, sola, pstrąg) lub 100g ryby tłustej (łosoś, halibut) - jeśli tłusta ryba nie dodawać oleju do surówki lub 150g twarogu chudego lub 150g [...]
[...] DIETA WEGETARIAŃSKA Sądzisz, że wegetarianie nie jedzą mięsa? Zalezy, kogo zapytasz. Wegetarianie"lacto-owo" jedzą jajka, ale nie jedzą nabiału. Wegetarianie "pesco" jedzą ryby, nabiał i jajka. I wreszcie ostatni, choć nie najmniejważni "veganie" -prawdziwi wegetarianie, którzy nie jedzą zadnych produktów pochodzenia zwierzęcego. Czy dieta [...]
[...] praca czasem wymusza 2-3 dniowe wyjazdy, podczas ktorych moge tylko biegac i kiedy musze jesc w knajpach (pilnuje jednak, co i ile jem). Dieta: bialko - chude mieso, ryby, jaja, twarog, WPI; tluszcze - oliwa, orzechy, tluste ryby, to co z ww. bialka; wegle - obecnie praktycznie wylacznie z warzyw (sporo) i malej owsianki na sniadanie. [...]
[...] są spowodowane nie tylko zmiennością materiału roślinnego, ale także stosowaniem różnych metod oznaczania. Produkty pochodzenia zwierzęcego (mięso i naturalne przetwory, ryby, mleko i naturalne przetwory, jaja) a także alkohole, masło, oleje i pozostałe produkty tłuszczowe nie zawierają błonnika pokarmowego. Tabela dotyczy zawartości w 100 [...]
[...] wrażliwość insulinową mięsni i pogarsza wrażliwość insulinowa w komórkach tłuszczowych, takim suplementem są wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 (ich źródłami są ryby mórz południowych, olej lniany, tran), spożywanie omega-3 codziennie prowadzi do szeregu pozytywnych zmian prozdrowotnych w organizmie łącznie ze wspomnianym wzrostem [...]
[...] i zarazem kucharzem 80% jedzenia to owoce morza... najczesciej jadam swierzego tunczyka z grilla mam to niebywale szczescie jesc tunczyka nie z puszki :P no i oglnie ryby, losos tylko i jedynie ryby morskie i oceaniczne mam w zasiegu tutaj gdzie mieszkam... no wiec mam do dyspozycji wszelkie, krewetki, homary, kraby, ryby, malze, ostrygi [...]
[...] jednak fast foodow, chipsow i innych chemicznych niezdrowych swinstw, lubilam natomiast slodycze; teraz: chudy nabial: chude mleko- tylko do kawy, chudy jogurt naturalny, ryby, (nie jem miesa), jaja, warzywa (oprocz ziemniakow, kukurydzy)nie jem smazonego, wszystko gotuje, nie jem pieczywa, kaszy, makaronu, ryzu)ani owocow, chyba brakuje [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] do mojego obiadu i tutaj wymienię wszystko co jem w zależności od tego co sobie kiedy kupie. Ryba po grecku/kotlety schabowe otłuszczane (okazjonalnie)/śledzie octowe/ryby wędzone/barszcz + chleb/ryby z konserw np. w oleju ew. sosie pomidorowym/kurczak z rożna/karkówka pieczona (okazjonalnie)/rosół z gotowanym kurczakiem/parówka + chleb + [...]
[...] - wszystko prażone w piekarniku. Podobnie własne masło orzechowe - z orzechów ziemnych prażonych, oliwy i miodu. Mięsa staram się wymieniać - głównie kurczak/indyk, czasem ryby i podroby, wołowina. Podobnie ryż brązowy naturalny (najczęściej) stosuję wymiennie z kaszą gryczaną i jęczmienną, z rzadka makaronem pełnoziarnistym. Ryby na kolacje w [...]
[...] źródła białek? Przede wszystkim drób, czerwone mięso, wołowina( nie polecam wieprzowiny, która ma dużo zwierzęcego tłuszczu, spowalniającego procesu trawienia białek), ryby, jaja oraz twaróg. Węglowodany To główne żródła energii.Organizm magazynuje je w postaci glikogenu w wątrobie, a także mięśniach. Stanowią wówczas materiały zapasow, po [...]