[...] przetworów mięsnych. W sklepach jak najbardziej można znaleźć produkty, które można włączyć do diety i które nie wymagają obróbki, np.: - gotowe grillowane mięso, - wędzone ryby, - twarogi, serki wiejskie, jogurty naturalne, - olej kokosowy, oliwa z oliwek, - orzechy, pestki, nasiona, - warzywa, owoce, - odżywki białkowe, batony białkowe. Wybór [...]
[...] efedryna czy amfetamina), która jest metabolizowana właśnie przez MAO. Należą do nich m.in.: sery twarde, czekolada, śledzie, mięso czerwone, wątroba, wino, wędzone ryby, pomarańcze, figi, rodzynki i awokado. Nie należy także przyjmować jej wraz z aminokwasami: tyrozyną i fenylalaniną. Johimbina a ECA Efedryna zawarta w ECA jest [...]
Grasiu, czy te skutki uboczne i przeciwwskazania żywieniowe (ryby, wino itp.) są aktualne również przy przyjmowaniu transdermalnym? Mam LipoDerm-Y AvantLabs'a (nową wersję z kofeiną) i zamierzam z tym zastartować w przyszŁym tygodniu, po zakończeniu 2 tyg. z Ab-Solved (po 1 tyg. w dawkach minimalnych -2cm w pasie)
[...] Jak najbardziej możemy zjeść 200 g piersi kurczaka, a nawet więcej. Ważne jest to, aby nie jeść tak codziennie a zamieniać na wołowinę, podroby, wieprzowinę, ryby, jaja, czy nabiał. Również można pomyśleć o zastosowaniu odżywki białkowej: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Whey_Protein-opis33284.html [...]
[...] (obwodowy, brzuszki, ABT albo pumpy). NA razie urosły mi takie mięśnie na zewnątrz nad kolanami Dieta: zawsze bez smażenia, od grudnia bez glutenu, ograniczona laktoza, ryby, drób, bez ziemniaków, sosów, fastfoodów, gorzka czekolada, owoców trochę jest... Tryb pracy bardzo siedzący Wagowo mieszczę się w 50 kg (po obiedzie), wzrost 163 cm i [...]
[...] przesadzać jeżeli chodzi o zastępowanie źródeł białka odżywką białkową. Białko w naszej diecie powinno pochodzić zarówno z produktów zwierzęcych takich jak jaja, mięso, ryby jak również roślinnych. Odżywka białkowa jest jedynie uzupełnieniem. Suplementując białko powinniśmy pamiętać że jest to dodatek do posiłków a nie suplement pomiędzy [...]
Przy stwierdzonym niedoborze żelaza powinno się wzbogacić dietę o produkty zawierające największą ilość tego mikroelementu jak np. wątróbka, czerwone mięso, ryby i żółtka jaj, pieczywo razowe, płatki owsiane, rośliny strączkowe, warzywa liściaste. [...]
Witaj, Po pierwsze zamieniłbhym te białko na inne np. http://www.sfd.pl/sklep/SFD_Wpc_protein_plus-opis3653.html gdyż w activlabie poprzez dodatek tauryny,kreatyny masz mniej białka ( pisałem temat o tym ). Do diety dodałbym tłuste ryby jak śledź , makrela czy łosoś by podbić zawartość omegi 3 w diecie. Kalorie też bym podwyższył spokojnie :)
[...] 2-3 razy w tygodniu, jednak jako że nie jestem jakims specem od ich przyrządzania ide na łatwizne i są to zwykłe śledzie "majtasy" albo wedzona makrela, pomimo ze te wedzone ryby najlepszym wyborem nie są. Czasami uzywam tez jajek Omega do sniadania, jak np. dzisiaj. Sporadycznie używam oleju rzepakowego, tak samo jak oliwy albo polewam warzywa [...]
[...] wazy ok 87-89 kg. Nie wiem dokładnie. Trenuje systematycznie 3 x w tygodniu. Ja kupuje i gotuje mu odpowiednie potrawy w/g jego propozycji. M/innymi 4 x w tygodniu kupuje mu ryby. Prowadzi zapisy pomiarów długosci/szer bicepsów itd. Czyta czasopisma kulturystyczne. Ja wiem,ze tutaj na tym forum mam teraz samych wrogów ale nie martwi mnie to [...]
[...] są tylko uzupełnieniem tej ukladanki, pomagającym nam w tym wszystkim. łatwiej wziąć kapsułkę omega-3 (która jest zwykłym koncentratem z oleju rybiego) niż wcinać ciągle ryby i orzechy. Pani nigdy nie piła tranu?? to dokładnie to samo. tak jak reszta tych odżywek. co do terminow ważności...odzywki są pozbawione wody, jest to suchy proszek, [...]
[...] trzymać tak ok. 140g białka dziennie i raczej myślę o tym, by nie pochodziły one głównie z izolatu białka grochu, który suplementuje. Wezmę pod uwagę Twoją rade, zwiększe ilość jaj, zabiorę się też za inne ryby i być może przełamie się (jakoś mi nie po drodze było z owocami morza) do krewetek bo widzę, że białka też mają sporo. Dziękuje!
warzyw mogę dołożyć więcej. pytanie jakie byłyby najlepsze? mięso oczywiście mogę i będę zmieniał, niestety nie na ryby który wywołują u mnie odruch wymiotny. jakie inne mięso dawać? czy proporcje makroskładników dobre na redukcje? bo to już chyba nie jest low carb a zbilansowana jeszcze też nie
[...] składników odzywczych i witamin. Pamiętaj, że podstawą dobrego samopoczucia jest odpowiednio zbilansowany jadłospis. Zadbaj o odpowiednie proporcje tłuszczy, jedz regularnie ryby, dorzucaj do posiłków warzywa bądź owoce. W przypadku niedoborów jakichś witamin i minerałów możesz zainteresować się suplementacją, chociażby kwasami omega 3, cynkiem, [...]
[...] znaczy, że w smażeniu zły jest tylko tłuszcz? Myślę, że chodzi tu też o bardzo wysoką temperaturę, która doprowadza do niekorzystnych przemian w strukturze chemicznej mięsa, ryby czy czegoś innego co się smaży. Tak samo jak pieczenie w maksymalnych temperaturach, mimo, że nie dodaje się tłuszczu, może prowadzić do wydzielania się szkodliwych [...]
Odnośnie makro nie piszę (bo nie mam czasu). Ryby - puszkowe w ogóle wywal (są przetworzone i mało wartościowe pod względem odżywczym), za to jedz świeże, wędzone lub ostatecznie mrożone. Warto zwiększyć częstotliwość do 2-3 razy w tygodniu, w miarę możliwości finansowych. Tłuste morskie: makrela, śledź, szprotki, łosoś - doczytaj, które mają [...]
[...] sie plywalo musze przyznac - chyba pierwsze oznaki ujemnego bilansu kalorycznego daja sie wyznaki m-ka co do przeciwutleniaczy po treningu - bledem jest jedzenie tlustej ryby po treningu ? olej sezamowy, kokosowy, oliwa - moge spokojnie spozywac po treningu ? bardzo ciezko jest tak, jak to opisujesz - jak narazie zrobie tylko to, ze bede [...]
[...] C, bo jej dostatek jest konieczny do tworzenia naszego własnego kolagenu. Czyli zielona pietruszka do rosołu, kiszona kapusta czy sałatka z surową papryką do karkówki, ryby ze skórą itp. Łączenie surówek z mięsami jest wynikiem mądrości naszych przodków - przyswajamy więcej pożytecznych składników i minimalizujemy zły wpływ ewentualnych [...]
TERAZ PYTANIE ZA 100 PUNKTÓW ile czasu mięso przygotowane(po obróbce termicznej i przyprawione) może leżeć w lodówce ? chodzi mi o : primo - pierś z kurczaka secondo - wieprzowina terzo - podroby (np. wątróbka, żołądki, serca) quatro - ryby tłuste
[...] chcesz kupować, to albo gotowe zmielone albo musisz mieć dobry młynek, bo są twarde. Co do przechowywania mięs - większość spokojnie wytrzymuje 2-3 dni w lodówce, najkrócej ryby i mięsa gotowane, najdłużej mocno przyprawione ziołami (zioła konserwują) i pieczone. Zależy to od temperatury w lodówce, dostępu powietrza i innych rzeczy. Jeśli masz [...]