[...] razowe - kasza - warzywa i owoce Źródłem białka w moich posiłkach jest: - mięso, głownie pierś z kurczaka, wieprzowina i wołowina - jajka - twaróg półtłusty - biały ser - ryby Źródłem tłuszczy w moich posiłkach jest: - oliwa z oliwek - orzechy uwielbiam je:D - masło - ryby W mojej codziennej diecie znajduje się dużo ryb, piersi z kurczaka, [...]
[...] to tutaj jest najlepszy moment, gdyż będzie to najlepiej przyswajalny posiłek w ciągu okienka Widzę tutaj warzywa i rośliny nisko błonnikowe, oraz zwierzęce źródło białka ( ryby, jaja, mięso, podroby, przetwory mleczne ). Do tego może być jakaś zielenina typu jarmuż, sałata czy szpinak - dostarczą sporych ilości witamin, a przy [...]
[...] na lata z 50-cio latkiem. Nigdy nie miałem złych nawyków, jak palenie papierosów, picie alkoholu, czy podjadanie między posiłkami. Moja dieta również jest przemyślana. Jem ryby, ser (ale nigdy na ciepło), owoce, warzywa i chleb tylko raz dziennie. Nie mieszam różnego rodzaju kasz (lub zbóż) i nie tyje z powodu nadmiaru cukru. Nauczyłem się tego [...]
[...] ale białko powodooje że czujesz się pełniejszy , kiedys byłeś przyzwyczjony do spozywania mnóstwo kalorii , a teraz je ograniczasz ... co jeść ???..chudye sery /białka jaj /ryby / chude mięsa /.. Punkt 3 uMIARKOWANA ILOŚĆ WĘGLOWODANÓW Węglowodany /cukry proste i złożone/ są niezbędnym paliwem dla naszego organizmi ,są głównym, najtańszym i [...]
[...] zbóż, które zaczęto uprawiać dopiero wiele lat później. To samo tyczy się ziemniaków, czy roślin strączkowych. Według oryginalnej diety dr Cordaina jeść można: - mięso, ryby i owoce morza, - warzywa, owoce, - nasiona, orzechy, - przyprawy, zioła i naturalnie występujące tłuszcze. Zabronione jest natomiast spożywanie: - zbóż (kłania się tak [...]
[...] bądź uzupełnienie cukru w śniadaniu. Źródłami tłuszczów są tłuszcze zwierzęce (w mięsie, żółtkach jaj kurzych, nabiał), roślinne (oliwa z oliwek, olej lniany) oraz tłuszcz z ryby, które różnią się od siebie rodzajem i ilością kwasów tłuszczowych. W to jednak zagłębiać się nie będziemy. Jako źródło białka, i to w każdym posiłku, mogą posłużyć: [...]
[...] ani przez rośliny wyższe, ale tylko przez bakterie, jest witaminą zarówno dla zwierząt jak i roślin. Głównym jej źródłem są produkty zwierzęce, zwłaszcza wątroba i mleko, ryby.W niewielkim stopniu jest tworzona przez bakterie w przewodzie pokarmowym, skąd jest wchłaniana tylko w obecności tzw. czynnika krwiotwórczego wewnętrznego. Wskazania [...]
[...] NA KILOGRAM WAGI CIAŁA Kolejnym ważnym czynnikiem dla przyrostu mięsni jest białko-dostarczone z pożywieniem aminokwasy, pochodzące z kompletnych białek, jak mięso, drób, ryby i produkty mleczne stają się częścią nowej tkanki oraz zapewniają przyrost i regenerację mięśni. Jednak uwaga: Oczywiście białko jest potrzebne do przyrostu, ale jeśli [...]
[...] duże ilości mięsa. Ludzie ci mają dość odporny układ pokarmowy, ale niezbyt tolerują zmiany w diecie. Posiadacze tej grupy krwi powinni jeść wołowinę, baraninę, cielęcinę, ryby (takie jak dorsz, halibut, jesiotr, morszczuk, makrela). Zalecane jest także spożywanie czerwonej cebuli, papryki, kalarepy, dyni, brokułów, pietruszki, porów, szpinaku. [...]
[...] stanów zapalnych, nadmiernego rogowacenie i zgrubień, pękania skóry. Można temu zapobiegać włączając do diety pokarmy obfitujące w tłuszcze Omega-3. Są nimi głównie tłuste ryby morskie: łosoś, tuńczyk, pstrąg tęczowy, śledź, makrela lub rybi tran. Ponadto niektóre produkty roślinne (olej lniany, olej z wiesiołka tłoczone na zimno, orzechy [...]
[...] odkladamy na bok. Jemy dziennie 5-6 posilkow, zgodnie z zasada "malo ale czesto" przyspieszy to nasz metabolizm. Co powinno znalezc sie w naszej diecie: mieso (drobiowe, ryby, wolowina), nabial, produkty zbozowe, warzywa i owoce. Im pozniejsza godzina tym mniej weglowodanow w posilku powinno sie znajdowac, przed snem powinnismy jesc produkty [...]
[...] Nie tylko jest budulcem naszych mięśni, ale również pełni rolę odpornościową Odpowiada też za reakcje biochemiczne. Przykładowe produkty, które Janek powinien stosować: *ryby i owoce morza: dorsz, śledź ,łosoś, makrela, krewetki, małże- należy jeść i tłuste i chude ryby *jaja kurze * mięso : indyk, kurczak ,wieprzowina np. schab, szynka, [...]
[...] (egzogennych). Jest to grupa ośmiu aminokwasów, które nie mogą być syntetyzowane w organizmie i muszą być dostarczane w pożywieniu pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, nabiał itp.). Żywienie pokarmami ubogimi w aminokwasy niezbędne może doprowadzić do zaburzeń chorobowych. Uzupełnianie ich w sportach siłowych jest wyjątkowo ważne, [...]
[...] jest podstawowym budulcem organizmu, materiałem do budowy mięśni, tkanki łącznej, skóry, włosów i innych ważnych tkanek. Białka z pożywienia, dostarczane przez mięso, drób, ryby, produkty pełnoziarniste, jajka, rośliny strączkowe i niektóre rodzaje warzyw, są rozszczepiane do aminokwasów. Dzienne zapotrzebowanie na białko u dorosłego człowieka [...]
[...] mięsie. Powinieneś jeść jak najmniej pokarmów smażonych. We wszystkich tych pokarmach jest dużo tłuszczu. Najlepsze posiłki to gotowane i przypiekane. Najlepszym wyborem są ryby we własnym sosie i mięsa pozbawione dużej ilości tłuszczu. Węglowodany jest to paliwo, które dostarcza ciału energii. Znajduje się ono w naturalnym pożywieniu jak: [...]
[...] quinoa i amarantus. W następnym dodajemy znów po 25g ww i możemy do diety wprowadzić z powrotem nabiał (uwaga wcześniej nabiał z diety usuwamy źródła białka to tylko mięsa i ryby) W piątym tygodniu uzupełniamy brakujące kalorie z tego co jest dla nas dogodne i tak jak jest dla nas dogodne, mogą to być węglowodany, może być białko, i tłuszcz. W 6 [...]
[...] jest podstawowym budulcem organizmu, materiałem do budowy mięśni, tkanki łącznej, skóry, włosów i innych ważnych tkanek. Białka z pożywienia, dostarczane przez mięso, drób, ryby, produkty pełnoziarniste, jajka, rośliny strączkowe i niektóre rodzaje warzyw, są rozszczepiane do aminokwasów. Dzienne zapotrzebowanie na białko u dorosłego [...]
[...] równowagi kwasowo-zasadowej, Odgrywa bardzo duża rolę w procesach anabolicznych i katabolicznych, bierze udział w spalaniu glukozy. Źródła: Produkty mleczne, mięso, ryby, wątroba, jaja, sery żółte, groch, pestki dyni, fasola, ziemniaki, pełnoziarniste produkty zbożowe, marchew. Zapotrzebowanie: Fosfor wyraża się w tabelach żywieniowych [...]