[...] na oliwie z dodatkiem bazylii i czosnku, soli i pieprzu. Robi się z nich taki mniamnuśny sosik :). Soczewica z kapustką młodą i pieczareczkami też jest pyszna. Zasmażam pieczarki na oliwie, dodaję kapustkę posiekaną i dosmażam. Przyprawiam, mieszam z soczewicą. I danie gotowe, pewnie Ameryki nie odkryłam, ale proste i smaczne. Pozdrowionka Oazaa
[...] ogorek kiszony (ja daje dwa) cebula, pieprz, czosnek w proszku, papryka ostra i slodka, majeranek, sol Na patelnie wrzucamy pokrojone w kostke piersi, o chwili drobno pokrojone warzywa, przyprawiamy i dusimy pod przykryciem ok. 20 min., wlewmy koncentrat rozrobiony woda i gotowe! W org. bylo z ryzem i kukurydza ale taktez pycha i syci! Monia
[...] 3 lyzki octu balsamicznego (to maja byc takie duze lyzki, mozna dac nawet 4) - 2 lyzki soku z cytryny - 1 duzy zabek czosnku przecisniety przez praske - 1 lyzka oregano (najlepiej swiezy, jak nie to suszony) - 1 lyzka bazylii (tez swieza jest najlepsza, ale coz nie zawsze dostepna) - sol i pieprz do smaku Wymieszac wszystko dokladnie i gotowe:)
Witam.Jakie IG mają tofu i feta sojowe-takie w pudełeczkach w kartonikach firmy Polgrunt?czy kotlety sojowe gotowe takie do namoczenia lub inne produkty tego typu (gulaz lub kotlety mielone )mają naprawde taki duzy IG(ok 70)?
[...] Efektywność pracy i anabolizmu zależą ostatecznie od poziomu ATP, który uczestniczy w ostatnim etapie syntezy fosfokreatyny, kurczy włókna mięśniowe i zamienia aminokwasy w gotowe do tworzenia białek aminoacyloadenylany. Tlenowy metabolizm glukozy dostarcza 38 cząsteczek ATP, z czego aż 36 powstaje w efekcie aktywności jabłczanu... W związku z [...]
[...] Efektywność pracy i anabolizmu zależą ostatecznie od poziomu ATP, który uczestniczy w ostatnim etapie syntezy fosfokreatyny, kurczy włókna mięśniowe i zamienia aminokwasy w gotowe do tworzenia białek aminoacyloadenylany. Tlenowy metabolizm glukozy dostarcza 38 cząsteczek ATP, z czego aż 36 powstaje w efekcie aktywności jabłczanu... W związku z [...]
[...] Efektywność pracy i anabolizmu zależą ostatecznie od poziomu ATP, który uczestniczy w ostatnim etapie syntezy fosfokreatyny, kurczy włókna mięśniowe i zamienia aminokwasy w gotowe do tworzenia białek aminoacyloadenylany. Tlenowy metabolizm glukozy dostarcza 38 cząsteczek ATP, z czego aż 36 powstaje w efekcie aktywności jabłczanu... W związku z [...]
ale rozkładu w jakim sensie? źle btw czy godzinowo powinnam wcześniej kończyć? brzuszki kupuje gotowe już bez ości i skóry i takie ważę. jeżeli chodzi o schab to zaskoczenie...sama też potrafię przecież mam stary prodiż. zapomniałaś;) no i schabik od mamy mrożę:)słonecznik sporadycznie. boję się tabeli bo teraz jestem wiesz yyyhyyy ....przed i [...]
O ile gotowe schematy treningowe są bardzo dobre na początek bo pozwalają usystematyzować wszystko to z czasem człowiek 'uczy się siebie' i warto moim zdaniem wprowadzić niewielkie zmiany nawet w tych gotowych planach aby jeszcze lepiej działały co oczywiście nie oznacza wywracania całego schematu do góry nogami i te zmiany są czymś spowodowane. [...]
[...] jedzą aż tak dużo syfu, przynajmniej tak mi się wydaje. Odnośnie owadów, kwestia przełamania się i spróbowania. Nietrybowany kurczak też nie wygląda apetycznie, jemy już gotowe, ładnie zapakowane i zaprezentowane części. To samo jest z wieprzowiną i każdym innym produktem. Z ciekawostek w jednym z krajów Afrykańskich bardzo popularne są [...]
hubert powinno sie podawac gotowe nie surowe.mam tabele i wszystko zrobione po.wiec tak jak ty piszesz to sie mija z celem skoro taka rozbierznosc....."nas" obchodzi ile człowiek zjada po przygotowniu nie przed.chyba ze surowe lubicie%-)
Jak jestes takim fanem frytek (ja tez %-)) to polecam frytkownice tefala actifry, drogi sprzet ale mi udalo sie kupic uzywana na gwarancji za ~300zl. Mozna robic frytki na lyzce oleju (z czystych ziemniakow) a jak kupisz gotowe to w ogole bez dodawania. Wychodza zaj**iste i mozna jesc bez wyrzutow.
[...] Pozostawiamy na pewien czas do zesztywnienia. Upieczony placek kroimy na pasy. Na pasek wykładamy masę kawową, zatapiamy w niej kawałki banana (może być cały, jak ktoś zrobi większe batony), przykrywamy drugim paskiem, formujemy brzegi i gotowe :-) Można udekorować dżemem. _SMACZNEGO_ /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/20c68a98715f4b5d93057df3f6a42376.JPG
Poleci krótka no i u mnie na szczęście problemu z posiłkami nie ma więc najpierw będzie wszystko gotowe a potem strzał :-) Strachu nie ma ale ostrożność na pewno będzie zachowana tym bardziej, że to właśnie pierwszy raz.
Wynalazek nie mój ale może komuś się przydadzą gotowe proporcje i instrukcja :-) Sernik czekoladowy - wysokotłuszczowy Skład: -twaróg półtłusty: 500g (lepszy jest pełnotłusty ale nie miałem) -olej kokosowy: ok 50g -kakao: 30g -wiórki kokosowe 40g -woda ok 450ml -żelatyna: 4 łyżeczki -słodzik (wedle upodobań) -śmietana kremowa 36%: 200g [...]
Amstaff, mój sposób na indora jest taki: kupuję gotowe sznycle z fileta, rozbijam troszkę na płasko tłuczkiem, sypię solą i pieprzem, potem w jajeczko i w tarty parmezan. I na rozgrzane masełko na teflon, aż się serek zacznie topić i rumienić No jak tego nie przełkniesz to ręce załamię Pyszota! Trzymam kciuki dalej
Oo tak, to jest to! U mnie niestety wygrało trochę lenistwo i wpadło na gotowe wszystko,ale wiem co następnym razem będzie u mnie w menu, dzięki za przypomnienie! :-)
A jakie to zasady, ciekawość? Dobrym rozwia,zaniem jest dorobienie sobie klucza do drzwi przedziału - wystarczy zdjąc linijka wymiary, potem pół godziny zabawy pilnikiem i gotowe. zamykasz przedział i można spokojnie w kimę.