Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - czesc druga.

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 224666

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 251 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 8006
jak powinien wyglądać dobry trening w jakim stopniu powinny być spompowane mięsnie czy jak wykonam założony plan np. bica 4 serie ugiana przedramion i do tego 4 serie młotków to czy dodac tez uginanie samym gryfem dla lepszego spompowania ?. dałem przykład bica ale to tyczy się wszystkich grup
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 59 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1517
Witam jestem tu nowy. Cwiczę od września systematycznie (wcześniej duzo cwiczylem ale mialem przerwe na wakacje ,wiadomo zabawa=] ''. Głównie mam problem z klatką gdyz stoi w miejscu, Cwicze ją raz w tygodniu, mój trening na klatke--->
sztangą na płaskiej 4s 12,10,8,6
sztanga na skosie 4s 12,10,8,6
rozpiętki na skosie 3s 12
nie wiem czemu stoi w miejscu inne partie idą w góre a ona stoi.
I tu proszę was o pomoc, oże powinienem zmienic ilosc powtorzen? moze robic po wiecej powtorzen albo co ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 46 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 215
habbitos jeżeli stosujesz ten plan jakiś czas to może spróbuj go zmienić i proponuje poczytać bo wtedy by połowa pytań nie była by zadawana chociaż by jak by trochę więcej osób wiedziało ze mięśnie lubią być zaskakiwane, a przyzwyczajone mogą po prostu stanąć w miejscu!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 417 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 10152
Progresje stosujesz?,dieta zmień cos w niej!! zmieniał 1 tydz prosta hantle 2 sztanga i tak samo na skosie zmieniaj cały czas coś...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 88
Mam pytanie: Robie siłę więc czy moge na duże partie wykonywać serie 7/7/5/5/3/3? A na małe 7/6/5/4?

Nec Hercules contra plures.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 273 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 5574
siemanko. robie trening obwodowy wyglada on tak

brzuchy 20
wspiecia na palce 1 noga 20
przysiady na 1 nodze 20
wioslowanie hantlem 15
pompki klasyczne 20
wyciskanie hantli 12
uginanie na bic 15
pompki na tric 10
uginanie nadgarstkow z hantlem 15

niemam cwiczenia na prostoniki a to chyba najslabsze miesnie moje - garbie sie i kijowo przez to wygladam, dlatego chce dodac cwiczenie tzw. babke - sklony przod tyl z ciezarkiem. tylko niewiem w ktorym miejscu powinno ono byc ?? na samym koncu ??

Zmieniony przez - damian89r w dniu 2009-03-11 16:58:44

;)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam.
Ma sens progresja ciężaru bez regresji powtórzeń? Dwa przykłady, dla wyjaśnienia, o co mi chodzi.

Martwy ciąg
55kg x8
70kg x8
85kg x8
100kg x8

Wyciskanie na płaskiej
80kg x8
90kg x8
100kg x8

Jak myślicie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 9858 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 59190
Ma sens i jest to bardzo dobre wyjście, tylko że przy takiej opcji z góry zaplanuj "widełki" górną granice i dolną.

Czyli np. 8-10

w kazdej serii robisz minimalnie 8powt a max 10, na samym poczatku gdy zaczynasz od zaniżonych ciężarów obierasz górny pułap, gdy robi się ciężej obierasz dolny, lub pośredni.

PAIN IS MOMENTARY, GLORY IS FOREVER...
Klik -->
http://www.pajacyk.pl 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Bery89
Dzięki wielkie, przyjąłem.

A od razu drugie pytanie: mogę wykonywać na jednym treningu martwy ciąg wraz z przysiadami ze sztangą ułożoną z przodu?
Teoretycznie tak, bo dzięki specyficznemu ułożeniu kręgosłupa przy tego typu przysiadach dolny odcinek nie jest tak bardzo przeciążony, przez co martwy nie "dobije" go... ale jak to wygląda w praktyce?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 59 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4201
Witam. Jestem w trakcie budowania masy, w sumie juz jakies 6 miesiecy. Dieta oczywiscie jest, zbilansowana. Mam pytanie, czy trening 5 razy w tygodniu kazda partia w inny dzien nie zaszkodzi podczas budowania masy? Generalnie chodzi mi o regeneracje, robiac jednego dnia biceps, drugiego np plecy, czy nie bedzie to kolidowało ze soba? Ponadto czy po treningu w godzinach 20-21.30 moge bez obaw zjesc posilek bogaty w wegle o wysokim IG(czyt. ryz bialy)?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening na siłe prosze o pomoc

Następny temat

prośba o doradztwo

Spalanie
Polecane artykuły