Szacuny
1
Napisanych postów
95
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4760
Witam, mam pytanie odnośnie prostowania nóg w siadzie. Czy całkowity wyprost nóg jest aż tak ważny do rozbudowy mięśni biorących udział w tym ćwiczeniu? Przyrząd do nóg do mojej ławki konstruował chyba człowiek, który w życiu siłowni na oczy nie widział i nie da się do końca wyprostować nóg, na oko powiedzmy do konta 160 stopni (było jeszcze mniej, ale trochę to zmodyfikowałem), a nam chodzi chyba o 180 stopni czyli pełny wyprost. Proszę o odpowiedź.
Szacuny
1
Napisanych postów
395
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2210
kazio17, mozesz zaczac od 5 min.
nowicusz, jest duzo róznych odmian fbw i nie da sie zwyrokowac ktory najlepszy poniewaz w duzej mierze to zalezy od indywidualnych odczuc, od tego jak reaguje Twoje cialo na konkretny rodzaj bodzców. Wszystkie podane przez Ciebie mogą byc, wybierz którys, lub potestuj, bedziesz wiedzial co dziala na Ciebie.
Szacuny
1440
Napisanych postów
4154
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
73856
Ostatnio przeglądałem jakiś dodatek do gazety z przykładowymi ćwiczeniami i zastanowiło mnie jedno ćwiczenie, mianowicie butterfly ale ze sztangielkami.
Na jakie partie działa to ćwiczenie ? Bo w oryginale na maszynie to oczywiście klatka, ale tutaj inaczej działa obciązenie.
Zmieniony przez - fsl w dniu 2009-08-04 04:38:52
Biegać szybciej, Skakać wyżej, Time to beat: Półmaraton: 41m27s; Maraton: 1h33m49s; Annie: 7m31s
Szacuny
1
Napisanych postów
395
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2210
Nie widzialem tego cwiczenia, jesli dobrze sobie je wyobrazam to pozycja ciala taka jak na maszynie tyle ze w rekach hantle tak? Najlepiej jest po prostu sprawdzic, ale wg mnie pracują tu naramienne i w jakims stopniu klata.
Szacuny
0
Napisanych postów
168
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1274
chodzi mi o to czy jak bardzo mi zależy na poprawie p[leców a szczególnie ich szerokośći to czy lepiej 1 raz w tygodniu dotyrać plecynp. drażek wiosłowanie hantlami i sztangą i mc i tak raz a solidnie
czy lepiej np. razy w tyg raz mocno a raz lżej???
jak jest lepiej dla rozwoju pleców zeby rosły itp????
bardzo prosze o odpowiedz...
Szacuny
1
Napisanych postów
395
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2210
Jak zwykle wszystko rozbija sie o indywidualnosc. Split 2x partia na tydzien nie jest ani lepszy ani gorszy od standardowego. To co dobrze moze dzialac na Ciebie niekoniecznie bedzie dzialac na innych. Dobrze jest zatem zmieniac systemy w kolejnych cyklach aby po pierwsze znalezc cos co nam odpowiada, po drugie uniknac "przyzwyczajenia" miesni do tego samego treningu a w efekcie zastoju. Jesli teraz cwiczysz standardowym splitem i nie jestes zadowolony, nastepny cykl zrob splitem 2x/tydz.