mam pytanie, co mam zrobić bo zaczęło mnie boleć lewe kolano a zacząłem trenować od niedzieli w taki sposób :
1. Bieg w miejscu, w trakcie biegu krążenie ramion w przód i w tył po 15-20 razy.
2. Stanie w rozkroku ramiona w góre, skłony tułowa w przód i w tył z pogłębieniem po 15-20 razy.
3. Stanie w rozkroku ramiona na biodra, naprzemianstronne skłony tułowi w bok 15-20 razy.
4. Stanie w rozkroku, opad tułowia, ramiona w bok, skręty tułowia 15 razy.
5. Krażenia bioder w staniu w obie strony 15-20 razy.
6. Stanie w szerokim rozkroku, ramiona na biodra, półprzysiady na lewej i prawej nodze 10-12 razy.
7. Klęk podparty, ugiecia ramion 10-15 razy.
9. Leżenie tyłem, naprzemianstronne unoszenie nóg 10 razy każda noga.
10. Stanie w lekkim rozkroku, skręty głowy z jednoczesnym krażeniem nadgarstków.
11. Pajacyki ok.20 razy.
12. Unoszenie zgiętych nóg wisząc na drążku (m. brzucha) 5-8 powtórzeń
13. Kładziemy się wygodnie na podłodze, najlepiej na dywanie lub złożonym kocu, uginamy nogi tak żeby w stawie biodrowym i kolanowym utworzyły w przybliżeniu kąt prosty, stopy opieramy na krześle lub łóżku.
14.Wspięcia na palce obunóż 15-20 powtórzeń
15.Przysiady z obciążeniem w rękach 15-20 powtórzeń
16.Przysiady klasyczne bez obciążenia z wyprostowanymi ramionami 15-20 powtórzeń
17.Pompki klasyczne (m. klatki piersiowej) 5 powtórzeń (więcej nie daje rady)
18.
Wyciskanie baniaków z wodą siedząc (podnosze plecak 3,5 kg) 8-10 powtórzeń
19.Podciąganie wzdłuż tułowia baniaka z wodą (plecak-3,5kg), oburącz 10 powtórzeń
gdzieś na tej stronie sfd znalazlem taki trening dla początkujących i troche go pozmienialem pod siebie
mam 18 lat, i nieiwiem co mam zrobic aby przestalo mnie bolec lewe kolano a i prawe cos chyba tez zaczyna bolec, (aha i w lewym kolanie przy kucaniu cos strzela jakaś kostka a w prawym kolanie coś trzeszczy)