Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - czesc druga.

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 224614

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 26 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 700
Witam
Pytanie moje - czy jest sens ćwiczyć barki dwa razy w tygodniu?
Aktualnie trenuję je razem z nogami, łącznie około 14 serii. Niestety, barki to moja najsłabsza partia, zarówno siłowo, ale też odstają rozmiarami od reszty ramienia.
Myślałem o dodatkowym dniu treningu, i połączyć barki z klatką w poniedziałek, nogi we wtorek, plecy z bicepsem w środę, a w piątek barki i triceps.
I oczywiście wtedy nie robić już po 14 serii, tylko jakieś 10-12 na trening.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 37 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 510
MC 12/10/8/6
Podciąganie MAX
Wiosłowanie hantlą 12/10/8/6
Szrugsy 3x10

Wiosłowanie hantlą chcę robić, bo sztangą to nie idzie dobrze, więc sama sztangielka wystarczy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 431 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 2318
Witam !!! Mam problem z Klatka Piersiowa otoz 1 ćwiczenie u Mnie to jest Klata plaska seri 12,10,8,6,8 i max oczywiscie sztanga gdy robie 3 serie 8 pow to juz nie mam jak podniesc tego ciezaru 8 razy udaje mi sie to z 5 razy a to dlatego ze klata zaczyna mnie bolec mocno i juz nie da rady tych 8 powtorzen zrobic a dodam ze robie codziennie pompki wiec czym to wszystko jest spowodowane ?????????Kto wie niech pisze

Najsilniejsi to nie Ci, którzy nigdy nie przegrali, lecz Ci, co z sukcesem podnieśli się po porażce...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Po pierwsze to nie wiem po co 6 takich dziwnych serii w jednym ćwiczeniu. Zrób sobie 12, 10, 8, 6 (lub max, ale dla mnie 6 to max przy wzrastającym obciążeniu).
Dostosuj ciężary tak, abyś mógł spokojnie zrobić pierwszą serię, męczył się przy trzeciej, a ostatnią - ledwo ledwo lub z pomocą.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 135 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1027
Proste pytanie (choć w necie ten skrót ma bardzo wiele znaczeń)
Co to jest "MC"? Podobno bardzo dobre na plecy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 204 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1385
Witam, czym móglby mi ktoś rozpisać te ćwiczenia z tego filmiku:
http://www.silownia.tv/files.viewFile,95,rozpietki-i-triceps-super-polaczenie.html
W jakiej kolejności je robić? Robić to progresowo czy jednym ciężarek zmniejszać powtórzenia (masa)? Dzięki z góry
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
[quote]Proste pytanie (choć w necie ten skrót ma bardzo wiele znaczeń)
Co to jest "MC"? Podobno bardzo dobre na plecy.

MC to martwy ciąg, dobre na plecy, tylko uważaj na kontuzje - nie startuj od wielkich ciężarów i wzmocnij odpowiednio mięśnie prostowniki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 877 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4491
Znalazłem coś takiego nawet dość mu tak idzie
http://www.trickspro.com/beauty-control/how-to-get-six-pack-abs-in-6-minutes-tricksprocom.html
i pytanie jezeli cwicze na drązku podciąganie kolan,spiecia zwykłe i skosne ,zostaje cw 2 czyli to które mi nie wychodzi czyli unoszenie nóg do ,,swiecy'' któreym cwiczeniem z filmiku moge to zastąpic????Jakbyscie mi mogli powiedziec które cw anagazuje np góre brzucha dół itp

Dla mnie RonaldoR9 jest najlepszym piłkarzem wszechczasów,,na zawsze pozostanie w moim sercu.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 431 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 2318
torbicki - chłopak zrozum to ze jeszcze miesiac temu normalnie szło to wszystko na jak mialem 6 powtorzen to robiłem sobie to 100 kg a teraz sie mecze z 93 kg to nie wiem czy to przez to ze pompki codziennie robie a serie mam takie bo tak mam w planie

Najsilniejsi to nie Ci, którzy nigdy nie przegrali, lecz Ci, co z sukcesem podnieśli się po porażce...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 125 Napisanych postów 23463 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 95236
torbicki
Jak chcesz to poszukaj eksperymentu Pumy666 w dziale "dla zaawansowanych" albo artykulu mawashiego lub czawaja dotyczacych barków. Cos znajdziesz na pewno

weaklifter

Ok, ale podciaganie tez 4s rozumiem ? Wogóle jaki jest Twój staz ?

Maku17
Jak codziennie robisz pompki to sie nie dziw, że nie idzie Tydzien przerwy dla klatki. A po przerwie zaczynasz od 80% cięzaru roboczego i pniesz si w góre.

Axel_PL
MC = Martwy Ciąg - baaardzo dobre ćwiczenie, nie tylko na plecy

Yelonas
Wybacz, nie chce mi się takich rzeczy oglądać Zajrzyj do atlasu i obejrzyj co to za ćw i samemu sobie rozpisz
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening na siłe prosze o pomoc

Następny temat

prośba o doradztwo

Spalanie
Polecane artykuły