Witam, mam takie pytanie. Przygode z silownia zaczalem 7 miesiecy temu. Pierwsze miesiace spedzilem cwiczac glownie duzymi ( jak na mnie ) ciezarami, mala ilosc serii, max 10 powtorzen. Skok wydaje mi sie mam dosc duzy bo na sile skoczylem od 70 do 110kg ( rekord ). Przy okaazji stracilem troche brzuszka i wyraznie zyskalem mase. Nie chce juz nabierac masy ( rece, kark przede wszystkim ). Zalezy mi przede wszystkim na zrzuceniu maksymalnej ilosci tluszczu. Dolozylem juz do treningu rowerek - ok. 45 minut w dni treningowe + bieganie ok 30 min w dni nietreningowe.
W analizie tej z forum otrzymalem takie wyniki:
Masa ciała:
średnia lub duża
Układ kostny:
mocny i silnie rozbudowany
Biodra:
wąskie
Barki:
szerokie
Brzuch:
szczupły lub lekko otłuszczony
Kończyny:
długie z szerokimi dłońmi i stopami
Twarz:
średnio szeroka
Szyja:
krótka i szeroka
Klatka piersiowa:
szeroka
Umięśnienie:
silnie rozbudowane
Zalety:
Podatność
na przyrost masy mięśniowej:
bardzo wysoka
Efekty po treningu na przyrost masy mięśniowej:
bardzo wysokie
Poziom tkanki tłuszczowej:
niski lub średni
Podatność na przyrost tkanki tłuszczowej:
niska lub średnia
Regeneracja organizmu po treningu:
średnia
Efekty po treningu na rzeźbę:
wysokie
Przemiana materii:
średnia
Plus wymiary: Klatka piersiowa: 109 cm Biodra: 95 cm Pas: 91 cm Ramię: 39 cm Przedramię: 33 cm Udo: 59 cm Łydka: 42 cm Kark: 43 cm waga 78 kg
wzrost 175 cm BMi 26,09
Niestety nie mam zadnej specjalnej diety, warunki mi na to nie pozwalaja. Waidomo trzeba jesc co mama ugotuje. Staram sie jednak pilnowac. 3 posilki dziennie, bez tlustych rzeczy (oleje, masla itd.}, odrzucilem slodyczye calkiem, pomeidzy posilkami owoce. Ostatni posilek 18 -19.
Chodzi mi o to zeby zachamowac 'rozrost' miesni. Zrzucic przedewszystkim tluszcz z okolic brzucha, jednoczesnie rzezbiac to co juz mam. Czy starczy, ze dolozylem do treningu aeroby i moge cwiczyc dalej wiekszymi ciezarami mniejsza ilosc serii i powtorzen, czy to sie raczej minie z celem? Oczywiscie licze sie ze spadkami sily / masy. I zanim ktos powie, ze jest milion pytan tego typu to prosilbym o powstrzymanie sie od takiego komentarza. Szukalem odpowiedzi na forum dlugo i mniej wiecej wiem o co chodzi, ale mimo wszystko zawsze lepiej zapytac kogos doswiadczonego i uzyskac odpowiedz dokladnie odnosnie siebie niz porownywac z kims innym. Pozdrawiam