Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - czesc druga.

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 224604

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 13 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1000
Martwy ciag ma byc z zalozenia "rumunski", do tego na jednym treningu wiekszy nacisk na przysiad a na drugim na martwy. Czy jednak zrobic tak jak mowisz ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
a to zmienia postać rzeczy jeśli ma być rdl to możesz zostawić na jednym treningu

jednak jeśli klasyk to na osobnym treningu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 60
Witam. Moje pytanko- czy brzuch można ćwiczyć codziennie ? Czy trzeba robić przerwy na regeneracje.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
codziennie na pewno nie

maksymalnie 3 treningi w tygodniu , optymalnie 2 jeden ciężki jeden lżejszy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 68
Siemka wszystkim. Poszukuję jakiejkolwiek porady jak zacząć ćwiczyć mając 201 cm 111 kg wagi. Dostałem lekkiego brzuszka piwnego i czas się w końcu zabrać za Siebie . Nie chcę brać jakiś koksów tylko ćwiczyć regularnie 3 razy w tygodniu ewentualnie z jakimiś odżywkami. Nie ukrywam że jeszcze 5 lat temu mając 195 cm ważyłem 73 kg. Liczę na jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 13 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1000
Dzieki rion10 Kolejne pytanie Cwicze fbw wt czw sob. Zalozmy ze sob mi wypada (wyjazd) czy w takim razie moge dorzuci wiecej serii w czwartek ze wzgledu na 4 dni przerwy czy zostawic trening bez zmian ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
nie musisz nic kombinować to nie trening dzielony w którym jak Ci przepadnie dzień treningowy to przepada trening danej parii, zostaw trening bez zmian
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 562 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 9109
Kolejne pytanko z mojej strony.Na pewno gdzieś to już było, ale potrzebuje szybkiej odpowiedzi.Biceps ćwiczę raz w tygodniu, i rzecz mówiąc od sporego już czasu nie zauważam przyrostu w sile(gramy dokładam dosłownie), czy może być to spowodowane przeciążeniem bicka bo robie 3 ćwiczonka po 4 serie??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Co daje i jakie ma znaczenie prawidłowe oddychanie podczas wykonywania ćwiczeń ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Yoro

możliwe że za zastój w bicepsach odpowiada zbyt duża objetość treningowa , a także braki w diecie , tylko co takiego ważnego jest w sile bicepsa

vizin

poza tym że prawidłowe oddychanie podczas ćwiczeń pozawala zaopatrzyć komórki w niezbędny tlen to ponad to odpowiednie oddychanie zapewnia stabilizację , nie należy przytrzymywać powietrza podczas ćwiczeń to powoduje nagły skok ciśnienia krwi, zwłaszcza w mózgu i z tego co pamiętam z czasem może doprowadzić do nadciśnienia. Może się też zakończyć zasłabnięciem na treningu

Oddychanie jest bardzo ważne im szybciej opanujesz tym lepiej i z czasem będziesz to robił automatycznie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening na siłe prosze o pomoc

Następny temat

prośba o doradztwo

Spalanie
Polecane artykuły