Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - czesc druga.

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 224602

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 127 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 2064
3 treningi, przerwy 2 minuty..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 397 Wiek 31 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 11076
to spytam ponownie, przywalić jakieś skłony z obciążeniem, czy bawić się w abs 2?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 6019 Wiek 18 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 35589
Adjes - zdecydowanie skłony z obciążeniem, ABSy i inne 6 weidera to marne wynalazki

Zmieniony przez - Alucard666 w dniu 2009-05-09 17:54:39

"In the end, everybody bleeds the same"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 397 Wiek 31 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 11076
no i taka odpowiedź mnie cieszy, bo wolę zrobić mniej powtórzeń, za to cięższych... same skłony z obciążeniem wystarczą, czy może trzeba jeszcze atakować brzuch z innej strony? i wykonywać te ćwiczenia w dniu treningowym (robię fbw 3x/tydzień), czy też w dniach nietreningowych?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 6019 Wiek 18 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 35589
Zrób brzuch dwa razy w tygodniu, delikatnie. Dobrze by było zaatakować dodatkowo dolne mięśnie brzucha, robiąc przyciągania nóg, unoszenia itp.

Na jednym treningu zrób brzuszki lub spięcia z obciążeniem, 3 serie, a na innym powiedzmy unoszenie nóg w zwisie na drążku. To wystarczy

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 29 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 327
mam pytanie. czy wioslowanie sztangielkami o ciezarze 10kg ma sens?? drazka nie posiadam zeby sie podciagac... czy duzo gorsze efekty beda przy wioslowaniu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Plemnick

10 kg to ciężar raczej dla kobiet w ciąży i starców. Oczywiście, na samiuśki początek czemu nie, ale trzeba będzie bardzo szybko dołożyć kg, i to o wiele.

Ale pamiętaj - wiosłowanie to zupełnie inny ruch niż podciąganie, nie zastąpisz nim drążka i nie wyrobisz tak szerokości pleców.

Zmieniony przez - Alucard666 w dniu 2009-05-09 19:51:52

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
wlanie tak myslalem. dla mnie juz troche za lekkie te hantle, ale narazie nie mam nic innego. sztange bede mial za tydzien moze dopiero i 50 kg. a czy wieksza ilosc powtorzen cos pomoze narazie??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Co ma pomóc, przez tydzień? Jak Ci się chce to machaj, ale specjalnego efektu to nie da, może zwiększysz wytrzymałość i poprawisz kondycję, ogólną sprawność. Taki też trening Ci polecam, zanim dostaniesz sztangę.
A na tej sztandze to też coś mało obciążenia... z 50 kg wiele nie zrobisz. Pomyśl o dodatkowych 100 kg

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
przy moich mozliwosciach przez jakis miesiac powinno wystarczyc 50. pozniej jak nazbieram kasy to dokupie. ja dopiero zaczynam przygode z pakowaniem a przy mojej masie miesniowej to 50 na klate nie wiem czy wezme xD mam 16 lat 187cm i waze tylko 64kg. wiem ze slabo. diety ie mam ale jem duzo bialka.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening na siłe prosze o pomoc

Następny temat

prośba o doradztwo

Spalanie
Polecane artykuły