Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - czesc druga.

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 224977

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 164 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1224
Witam, czy wzrost(przy treningu na mase) miesni zalezy od ciezaru czy zmeczenia miesni? Przykladowo na biceps robie 3 cwiczenia ale co cwiczenie jestem co raz slabszy i biore mniejszy ciezar. Teraz pytanie, miesien rosnie od byle jakiego ciezaru byleby sie meczyl czy od konkretnego ciezaru.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 82 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 757
mam krótkie pytanko, czy ktoś ortientuję się gdzie na forum znajdę taki fajny temacik, gdzie ktoś umieścił takie rysuneczki fajne większości ćwiczeń na których pokazane jest jakie mięśnie przy nich pracują, bo nie mogę tego znaleźć.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 394 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 21935
Pytanie trochę nietypowe ale cóż,

Czy podczas podnoszenia sztangi na ławce poziomej ("Na klate") ilość podnoszonych kg jest BARDZO istotna? Chodzi mi czy ktos kto [troche] wiecej wazy [10-15kg] ma duza przewage?

Na serio.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
qubson92

kojarzę dwa takie linki
https://www.sfd.pl/Aantomia_ćwiczeń_na_klatę-t241511.html

http://www.kulturystyka.pl/atlas/

sayeru16

nie do końca zrozumiałem Twoje pytanie , ale jeśli je interpretuje tak jak myślę to generalnie jest tak że osoba cięższa czyli taka która ma większą masę mięśniową jest w stanie podnieść więcej ale to też nie jest regułą , w dużym stopniu zależy od wytrenowania
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 59 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 930
Na mięsnie brzucha wystarczą cwiczenia robione tylko za pomocą programu ABS II?
W pierwszym poziomie jest coś na dolne partię mięśni brzucha?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 6019 Wiek 18 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 35589
rnlds
Jest, ale na Twoim miejscu darowałbym sobie cały ten program. Wystarczy dodać po treningu 2 do 6 serii dodatkowo na brzuch i rośnie jak trzeba, ABS to strata czasu.

Zmieniony przez - Alucard666 w dniu 2009-10-08 20:03:01

"In the end, everybody bleeds the same"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 144 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 843
Mam pytanie odnośnie BCAA Xtra z Activlab'u
Na opakowaniu pisze, że w dt bierze się 10 g przed i po treningu ale nie pisze ile czasu przed i po, to samo w dnt - 10 g przed posiłkiem ale nie pisze jakim posiłkiem(chyba chodzi o śniadanie) i ile przed posiłkiem
Pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 59 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 930
OK, też właśnie tak się zastanawiałem czy zwykły trening nie będzie lepszy ;)
Jaki zestaw ćwiczeń polecacie na brzuch?
Myślę nad czymś taim;
UNOSZENIE NÓG W PODPORZE (to na dolne partie) 2s/Max
SKŁONY BOCZNE NA ŁAWCE: (To na boczne) 2s/Max
SKŁONY W LEŻENIU GŁOWĄ W DÓŁ:(Na górne) 2S/Max

I jak?
Za dużo serii/ilość powtórzeń?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 63 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 908
Ponownie zapytam xD:

Siemka!
Mam pytanko:
Otóż jakieś 2 miechy temu układałem sobie plan razem z wami. Wszystko ładnie, pięknie ale właśnie zacząłem trenowac taekwondo (2x w tygodniu). Krótko mówiąc dostaje na nich niezły wycisk xD. I zastanawiam się czy te treningi, nie wpłyną jakoś na efektywnosc mojego treningu (3x w tyg.)? Dla pewności podam plan:

1.Przysiady ze sztangą na barkach 3s.
2.Podciąganie na drążku 3s.
3.Wyciskanie sztangi płasko 3s.
4.Arnoldki 3s.
5.Unoszenie hantli na przemian w górę 3s.
6.Unoszenie hantli w opadzie 3s.
7.Uginanie ramion ze sztangą 2s.
8.Wyciskanie francuskie w siedzeniu 2s.
9.Wspinanie na palce na podwyższeniu3s.
10.Unoszenie nóg wisząc na drążku 3s.
11.Brzuszki (łokiec do przeciwległego kolana) 3s.
12.Spięcia brzucha 3s.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 692
rion10 - chcialam wziąć sie konkretnie za posladki i okolice podpepkową brzucha; znalazłam, ze miesien ktory mi najbardziej 'wystaje' to miesien posladkowy sredni, dlatego chcialam nalozyc na niego duzy nacisk.
Wykonuje znosy nog w lezeniu, unoszenie bioder w lezeniu, odwodzenie biodra w lezeniu na boku, unoszenie nogi w kleku podpartym no wlasnie to 'odwodzenie biodra w kleku podpartym'
Czy znacie jeszcze jakies cwiczenia na te partie?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening na siłe prosze o pomoc

Następny temat

prośba o doradztwo

Spalanie
Polecane artykuły