Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - czesc druga.

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 224996

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam, jestem nowa i mam pytanko. Moze ktos bedzie mi mogl pomoc.

Kobieta 28lat, 167, 52kg, rece chudzielca uda ogromne - 55cm.
Cwicze 3 dni w tyg, zrzucilam 3cm/od 24.08. Zaczelam od zetawu 30min bieg plus cwiczenia uda/brzuch/rece. Po przeczytaniu paru artykulow zmienilam trening na 60min cross trainer (1dzien moze powinnam dodac drugi?) i bieznia (2 dni). Plan moj obecny jest cwiczyc tak aby spalic tluszcz a potem budowac miesnie. Nie wiem tylko czy to ma sens. Czy nie lepiej robic dwa na raz tak jak na poczatku. Jako ze dopiero zaczynam i ucze sie czytajac wszystko co sie da przez co pewnie mam tysiac pomyslow, potrzebuje pomocy.
Acha wiem ze dieta jest bardzo wazna, mam ustawiona diete redukcyjna 1378kcal na dzien. Staram sie jej trzymac :)

Dzieki :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
zaciu

wrzuć rozkład treningów biegania
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
bercikk5

robisz założoną ilość serii danego ćwiczenia i dopiero przechodzisz do kolejnego ćwiczenia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
rebrek

w tym wypadku zawsze polecam konsultacje z lekarzem, rehabilitantem

możesz ewentualnie napisać do Mawashiego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
skibka22

pierwsze co mi się nie podoba to dieta , co to ma być 1300kcal zdecydowanie za mało Ty nie jest tylko się głodzisz, bo jak na moje oko to 1700kcal powinnaś jeść co najmniej.

Ja bym się skoncentrował na treningu siłowym 3 razy w tygodniu i ewentualnie dodaj jakiś wysiłek aerobowy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 17 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 219
Który trening lepszy?

Trening 4 dniowy:
I DZIEŃ - KLATKA + TRICEPS
II DZIEŃ- NOGI
III DZIEŃ - PLECY + BICEPS

IV DZIEŃ - BARY + KAPTURY
Trening 3 dniowy:
Klatka + Biceps
Plecy+ Triceps
Nogi + Barki
Aktualnie robię FBW ale od następnego tygodnia zmiana na Split…

Prosiłbym o propozycja treningu 3 dniowego takiego, aby plecy były w piątek; chdodzi mi tylko o połączenie partii, ćwiczenia sam rozpisze.
Akurat plecy w piątek najbardziej by mi odpowiadały.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 72 Napisanych postów 5491 Wiek 43 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 48122
Nogi + barki + brzuch
klatka + biceps
plecy + triceps
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
panowie czy biceps się mierzy na zgięciu ręki? czy 39 w łapie przy 180cm jest ok?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 4982 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 20328
rion10 dzieki wielkie jeszcze raz niestety sog juz nie wejdzie
Motomeru tak mierzy sie na zgieciu reki a czy jest ok musisz sam sobie odpowiedziec na to pytanie bo Ty wiesz jak to wyglada wizualnie ;) ale napewno lepiej wyglada niz 30 cm...

"wygrywaj z pokora, przegrywaj z honorem"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 59 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 930
plecy + triceps

Nogi + barki + przedramię

klatka + biceps

Może być?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening na siłe prosze o pomoc

Następny temat

prośba o doradztwo

Spalanie
Polecane artykuły