[...] ryb ? cel: masa. rybe staram sie jesc codziennie. np 2x w tyg (sroda/piatek) filet z dorsza, jest tez 2x tuńczyk, 1 sledz i jeszcze makrela albo cos w ten deseń. czy spozywanie ryby z taka czestotliwoscia moze miec jakis negatywny wplyw na cokolwiek ? dodam ze nie sa to jakies ogromne ilosci ryb. filet forsza 200-220g, puszka tunczyka 130g itp.
zależy od Ciebie co z nią zrobisz-1 opakowanie Cię na zabije:-P Ryby staraj się jeść świeże(źródło Omega 3) lub mrożone filety-puszki traktuj jako alternatywę(np.jakby Ci się skończyły w domu inne źródła białka-a ten z biedronki, w kawałkach, może być na takie sytuacje)
Nie rozumiem za bardzo o co Ci chodzi. W kwestii posiłku potreningowego - raczej stawiałbym na mięso/ryby, jak nabiał, chociaz i ten tutaj się może pojawić np. w postaci kefiru.
Ile "bezpiecznie" moge tygodniowo wcinać makreli wędzonej ? Dieta na mase 3400-3500k/5 posiłków. Czy 1 ryba z której wyszło 240g mięsa to bedzie ok, czy spokojnie jesli mam ochote moge takie 2 rybki wsunąc ? Pytam bo staram sie urozmaicac ryby w tygodniu, a jem je codziennie i staram sie znalesc złoty srodek.
1. Jak często można jeść morszczuka? 2. Warto kupić ksylitol? 3. Czytałem, że ogólnie to ryb nie powinno się jeść częściej niż 2 razy w tygodniu. Zjadłem już puszkę tuńczyka i 3 filety rybne i jeszcze dzisiaj zamierzam zjeść tuńczyka z puchy. To jak to w końcu jest, bo z drugiej strony słyszałem, żeby jeść ryby jak najczęściej.
ryby z puszek max 2 razy w tygodniu. i wędzone. Świeże można jeść zawsze :) Czyli np. raz tuńczyk z puchy i raz makrela wędzona? A co z tym ksylitolem? Warto?
[...] kurczaka, na które mogę sobie pozwolić od czasu do czasu, żeby zaoszczędzić $$ ? Przede wszystkim, nie wiem kto Ci każe jeść cały czas kurczaka - to głupie. Wieprzowina, ryby, tańsze elementy kurczaka np. nogi, lub kupno całego i porcjowanie. Czasem podroby. Na promocji można bardzo często wyhaczyć np. porcję na gulasz z indyka za grosze. [...]
[...] kurczaka, na które mogę sobie pozwolić od czasu do czasu, żeby zaoszczędzić $$ ? Przede wszystkim, nie wiem kto Ci każe jeść cały czas kurczaka - to głupie. Wieprzowina, ryby, tańsze elementy kurczaka np. nogi, lub kupno całego i porcjowanie. Czasem podroby. Na promocji można bardzo często wyhaczyć np. porcję na gulasz z indyka za grosze. [...]
[...] Przed treningiem nawet nic nie musisz jeśc, jeśli nie odczuwasz takiej potrzeby. Jednak gdy chcesz coś zjeść - osobiście wolałbym zamiast piersi zjeść kawałek tłustego mięsa/ryby. Ale to już indywidualne preferencje. Jeśli jestes na low-carb, to większośc węgli właśnie ulokowałbym po treningu, więc porcje 50g kaszy śmiało bym zwiększył, to [...]
Jutro mam zamiar zrobic zakupy w Biedronce (jak znajdę trochę czasu) i chciałbym tam kupic jakieś ryby. Jakie polecacie stamtąd (wiem, że ryba to ryba, ale chcę byc pewien, że kupuję produkt dobrej jakości)?
Jutro mam zamiar zrobic zakupy w Biedronce (jak znajdę trochę czasu) i chciałbym tam kupic jakieś ryby. Jakie polecacie stamtąd (wiem, że ryba to ryba, ale chcę byc pewien, że kupuję produkt dobrej jakości)? looknij sobie do zamrażary , kiedyś mieli zaj**iste polędwiczki z dorsza ps.sandacz też był ok z biedry Zmieniony przez - chudyjurek w dniu [...]
Bo wyczytałem, że serki wiejskie, twarogi, jogurty wolno się wchłaniają i nie są dobrym pomysłem potreningowym, a makrela ma za dużo tłuszczu, a po treningu powinno się spożywać chude ryby. Dodam, że nie jestem jakimś kulturystą tylko dieta jest pod sztuki walki.