[...] kokosowy a to dlatego iż zawierają spore ilości nasyconych kwasów tłuszczowych i w temp normalnych (pokojowych) mają konsystencje stałą. Oraz z tłuszczy zwierzęcych : tran , ryby które są płynne podobnie jak oleje roślinne. W tłuszczach tych jest dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych , które jak wiadomo są bardzo ważne dla człowieka , ale o tym [...]
[...] kokosowy a to dlatego iż zawierają spore ilości nasyconych kwasów tłuszczowych i w temp normalnych (pokojowych) mają konsystencje stałą. Oraz z tłuszczy zwierzęcych : tran , ryby które są płynne podobnie jak oleje roślinne. W tłuszczach tych jest dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych , które jak wiadomo są bardzo ważne dla człowieka , ale o tym [...]
[...] źródła węglowodanów, dotyczy to również wszelkich odmian cukrów w tym fruktozy,oraz zastępczych substancji słodzących Źródła białka dozwolone: Mięso białe, mięso czerwone, ryby i owoce morza, jaja oraz nabiał odtłuszczony (max 200g dziennie) (*uwaga) - w cyklu 1 i 4 proponuje spożywanie tylko mies chudych i głównie białego oraz chudych ryb, [...]
[...] źródła tłuszczy Posiłek III (jako obiad) Białko- 30g, 18% dziennego zapotrzebowania Źródło białka: pierś z kurczaka, pierś z indyka, schab bez kości, owoce morza, tłuste ryby, rzadziej mięso mielone, podroby inne. Węglowodany- 70g, 22% dziennego zapotrzebowania Źródło węglowodanów: wszystkie odmiany ryżu(biały najrzadziej), wszystkie odmiany [...]
[...] narząd wzroku) przed działaniem wolnych rodników tlenowych. Źródłem witaminy A są produkty pochodzenia zwierzęcego: mleko i przetwory mleczne, masło, jaja, niektóre tłuste ryby, wątroba i żółtka jaj. Karotenoidy to liczna grupa związków występujących w produktach roślinnych. Niektóre karotenoidy są prekursorami witaminy A. Oznacza to, że w [...]
[...] na siłowni. 25. Polegaj na źródłach białka o wysokiej jakości jako surowca do budowania mięśni. Na liście powinny się znaleźć między innymi chude mięso wołowe, kurczak i ryby, mleko, jaja oraz niektóre suplementy białkowe (ostrożnie czytaj etykiety). Trzymaj się z dala od przetworzonych mięs i dosładzanych produktów mlecznych. 26. Ciężkie, [...]
[...] z ciemnej wiśni 10. Przyprawy: algi, curry, kozieradka, imbir Do produktów zabronionych należą: 1. Mięso: wieprzowina, gęś, bekon 2. Owoce morza i ryby: sum, śledzie marynowane, łosoś wędzony, kawior, ośmiornica 3. Jaja i nabiał: w zasadzie powinno się te produkty zupełnie eliminować, dopuszczalne są produkty z [...]
[...] rodowód i to rejestrowany skrupulatnie od wieków, a teraz potwierdzony przez UE. Tymczasem nikt w Europie nie widział nawet pangi w całości! We Francji kilogram przeciętnej ryby kosztuje 20 EUR. Panga jest o połowę tańsza. U nas panga jest po około 16 zł, a w Wietnamie po 1,5 EUR. Jeden z największych wietnamskich pośredników w handlu pangą [...]
[...] z dzisiejszego super expresu. Na ten temat już się od dawna mówi: Jemy coraz więcej rtęci! Uważajcie na tuńczyki! Dorsze nie są wcale najgorsze. Dietetycy mówią - jedzmy ryby. Ale uwaga! Toksykolodzy przestrzegają: nie wolno z nimi przesadzać. Zawierają bowiem najwięcej rtęci! A ta może uszkodzić nerki, jelita, a nawet mózg! Kogo słuchać? [...]
[...] - głównie sterole roślinne. Niepożądane skutki uboczne stosowania anabolików może łagodzić również wiele pokarmów, przede wszystkim soja, orzechy, oliwki, ziarna zbóż, ryby, grzyby chińskie, herbatą, kapusta i jej botaniczni krewniacy, karczochy, a także niemal wszystkie warzywa i owoce. Dbaj więc o to, aby w trakcie "kuracji" Twoja dieta [...]
[...] żyją w zbiornikach naturalnych. Zastanów się więc, jakie łososie kupujesz. Te dzikie są o wiele droższe. Ale przecież nasze zdrowie jest bezcenne. Jeśli to możliwe, jedz ryby świeże. Podczas ich smażenia i mrożenia kwasy omega-3 utleniają się i tracą cenne właściwości. To samo dotyczy zamykania ryb w puszkach. Czytaj informacje na etykietach, [...]
[...] rodzaju smażenia oraz od produktu.( Najwięcej tłuszczu chłoną produkty smażone na głębokim tłuszczu - frytki, pączki, faworki, oraz wszystkie potrawy panierowane - zwłaszcza ryby.) Smażenie z reguły prowadzi do zwiększenia zawartości tłuszczu, obniżenia zawartości wody w produkcie, a tym samym do znacznego zwiększenia [...]
[...] w dużych ilościach zapraszam do lektury bo jest to dość ważne. Jemy coraz więcej rtęci! Uważajcie na tuńczyki! Dorsze nie są wcale najgorsze. Dietetycy mówią - jedzmy ryby. Ale uwaga! Toksykolodzy przestrzegają: nie wolno z nimi przesadzać. Zawierają bowiem najwięcej rtęci! A ta może uszkodzić nerki, jelita, a nawet mózg! Kogo słuchać? [...]
[...] Najważniejsze są tak zwane niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT). Organizm czerpie je z pożywienia, bo sam nie potrafi ich syntetyzować. Doskonałym źródłem NNKT są ryby, takie jak losos, makrela, sardele, a także oliwa z oliwek,orzechy . Nienasycone kwasy tłuszczowe są ważne dla rozwijającego się mózgu. Szczególnie intensywnie buduje [...]
[...] nasze zdrowie, dlatego można je uwzględniać w menu, ale w ograniczonych ilościach. Produkty wskazane: Mięso i drób: indyk, królik baranina, jagnięcina. Owoce morza i ryby: dorsz, makrela, jesiotr, sardynki, szczupak, pstrąg, ślimaki . Nabiał i jaja: serek wiejski, owczy, ricotta, jogurt, kefir, kwaśna śmietana, tofu, mleko owcze, ser [...]
[...] na siłowni. Polegaj na źródłach białka o wysokiej jakości jako surowca do budowania mięśni. Na liście powinny się znaleźć między innymi chude mięso wołowe, kurczak i ryby, mleko, jaja oraz niektóre suplementy białkowe (ostrożnie czytaj etykiety). Trzymaj się z dala do przetworzonych mięs i dosładzanych produktów mlecznych. Ciężkie, [...]