[...] treningu nóg człowiek ma tylko ochotę zwymiotować...). Skoro to ma być redukcja, to z posiłku nr 5 wywaliłbym na Twoim miejscu chleb i zastąpił do dodatkiem warzyw do ryby. Ja obciąłem wieczorne węgle z ryżu i chwalę to sobie (masa mieśniowa się trzyma, a tłuszcz schodzi). PS. Łap SOG'acza na zachętę. EDIT: już nie wszedł... Zmieniony [...]
[...] piersiowej Fosfor:obok wapnia jest główn.skład.kości i zębów .Funkcje:bierze udział w przyswajaniu niektórych skład.odżywczych oraz w procesach metabolicznych.wyst:mięso,ryby,produkty zbożowe i strączkowe. Miedz:potrzebna jest do tworzenia hemoglobiny oraz wykorzystania żelaza.Pełni ona ważną rolę w zapobieganiu niedokrwistości. Magnez:Rola [...]
[...] szczególnie te chude części - schab, szynka, czasem można też włączyć do diety karkówkę, wieprzowina jest najbardziej kalorycznym mięsem ze względu na zawartość tłuszczu. * ryby - ryby jadamy bez względu na zawartość tłuszczu, tłuste ryby morskie takie jak łosoś, śledź, makrela to poza białkiem bogate źródło kwasów tłuszczowych omega-3. Warto [...]
Nigdy nie sugeruje się opiniami innych. Zawsze sprawdzam na własnym organizmie. Organizm ludzki wytwarza niewielkie ilości tauryny w wątrobie, mózgu, jelitach i mięśniach szkieletowych. Jej naturalnym źródłem są szczególnie ostrygi, mięso, ryby, serwatka, soczewica i groch. To mi wystarczy. Dziękuję.
chłopie, to zależy gdzie. Byłem teraz na statku, gdzie "góra" (Polacy, Niemcy, Ukraincy) jadła europejskie żarcie a dół (filipińczyki) jedli ryby z ryżem (bo tak lubią i inaczej nie jedzą). im lepsza firma tym lepsze żarcie. i tak zazwyczaj jest lepiej niż w domu w tygodniu
jesli chodzi o ryby to z tego co wiem to nienalezy zbyt często jesc lososia czy tunczyka ale inne ryby zwlaszcza gotowane na parze jak najbardziej co do jajek to z tym ze nie mozna jesc za duzo to mit , salatek z marketu to lepiej unikaj wiadomo co oni tam dodali moze jest tam duzo oleju albo jeszcze jakiegos innego dziadostwa najlepiej samemu cos [...]
[...] 3 Omega 3 jest skoncentrowanym wyciągiem najważniejszych składników NNKT oleju z łososia, sardynki i makreli. Eskimosi na Grenlandii żywiąc się głównie darami morza: foki, ryby i owoce morza bogatymi w omega 3 uchodzą oni za najzdrowszych na świecie. Nieznane są im choroby spowodowane nadmiarem cholesterolu. Dostarczają oni do swojego organizmu [...]
daj cyca/ryby zamiast tych 180 gram po 250 gram, po treningu oczywiscie jakis szejk carbo + białko idzie? dobrze ze tą tilapie wywaliłeś :) no i nie wliczaj białka roślinnego do ogolnego bilasnu. licz tylko miecha/ryby/jaja/nabiał Zmieniony przez - lestat1986 w dniu 2012-12-05 01:55:06
[...] cos takiego ,ze podraznilam zoladek hemoferem i od tego momentu musialam uwazac na to co jem.Musialam zrezygnowac z wielu rzeczy ,warzyw ,owocow .Przez pol roku jadlam same ryby i piers z kurczaka i ryz ,schudlam jak nie wiem co.Potem zaczelam jesc udka z kurczaka ,ktorych wczesniej nie moglam jesc z powodu boli,zoltek tez nie moglam.Jadlam udka [...]
ryba mrożona kupowana na wagę ma wagę nawet 3 razy większą od jej wagi po usmażeniu. czy wobec tego powinnam obliczać wartości odżywcze na 100 g ryby przed czy po smażeniu? i drugie pytanie dot tuńczyka w puszczce. waga produktu wynosi 170 g, natomiast waga netto 120 g. czy wartości podane na opakowaniu odnoszą się do wagi całego produktu, czy [...]
ryba mrożona kupowana na wagę ma wagę nawet 3 razy większą od jej wagi po usmażeniu. czy wobec tego powinnam obliczać wartości odżywcze na 100 g ryby przed czy po smażeniu? i drugie pytanie dot tuńczyka w puszczce. waga produktu wynosi 170 g, natomiast waga netto 120 g. czy wartości podane na opakowaniu odnoszą się do wagi całego produktu, czy [...]