[...] puszki, rewelacja nasze się chowają zalany jest delikatnym olejem słonecznikowym. 1 puszka 53 g białka. Warto ? //Nie. Oleje w tuńczykach to syf. Staraj się jadać świeże ryby a nie pancerniki. 5. Czy przy diecie na masę w DNT mogę katować brzuch 6 Weidera ? //W jakim celu? Bo jeśli myślisz że to pomoże Ci w redukcji tkanki tłuszczowej na [...]
[...] było. **Trening** Posilek potreningowy, a zarazem kolacja (21:00 - 22:00): - warzywa - oliwa z oliwek - twaróg //Tu twaróg się nie nadaje. Albo zjedz kawałek chudego mięsa/ryby albo WPC. Generalnie jeśli trening to aero to nie masz specjalnie dużego zapotrzebowania na ww. Jedynie białka Ci brakuje. I rób od czasu do czasu ładowania, bo długo [...]
[...] to zdrowym tłuszczem, oliwą, lnianym lub kilka orzechów dodaj. posiłek trzeci (12:30) - sałatka (jajko,papryka,pomidor,ogórek) - jakaś rybka wędzona //staraj się jadać ryby świeże, gotuj, paruj lubi piecz. Wędzone sporadycznie, mają sporo sodu. Jeśli to chuda ryba to dodaj zdrowy tłuszcz. posiłek czwarty (17:30) -kurczak gotowany (bądź [...]
[...] i rybach a więc nie ma problemu z jedzeniem tych produktów-i jak było ci potrzebne teraz to przez całe życie też będzie-przeczytaj na forum o roli białka-ogólnie tak do końca życia:)-jeśli chcesz utrzymać mięśnie itd-to taka dieta na całe życie(mięso, ryby, warzywa, oleje, trochę serów, owoców i orzechów-to jest najlepsze i najzdrowsze jedzenie)
[...] tu wrzucić 5ml tranu. -Posiłek II 10:00 -jogurt naturalny z otrębami -warzywa ( pomidor , ogórek kiszony, kapusta kiszona ) //Brak białka i tłuszczy. Daj tu kawałek kuraka/ryby i kilka orzechów. -posiłek III 13:00 -serek wiejski 175g -migdały 10 g //Dodaj warzywa, poza tym twarogi czy serki wiejskie są takim sobie źródłem białka. Prolaktyna, [...]
[...] 6. ok godzina przed snem -kostka twarogu poltlustego -10ml oliwy z oliwek I jeszce mam pare pytanek 1.Czy to co ponizej napisalem sie zgadza? Omega 3 -> ryby , oliwaz oliwek , orzechy wloskie , tran Omega 6 -> pestki z dyni , lonecznik , zóltka jaj Jakie produkty maja jeszcze w sobie omege? oraz ile g tej omegi ma kazdy [...]
śniadanie całe do wymiany. mało kcal/warzyw będzie jak to jedna kanapka, gdzie tłuszcze? jak wyżej - mało kcal w dni nietreningowe również mało kcal. odpada- wybieraj chude świeże lub mrożone ryby jak to posiłek po treningu. może być pzdr/
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] glikogenu w mięśniach i przestawienie organizmu w stan anaboliczny. Co jemy? Idealnie będzie jeśli każdy posiłek będzie zawierał porcję białka(gotowane chude mięso, chude ryby, ser biały chudy), bardzo małą ilość tłuszczu(mimo wszystko nie powinniśmy zapominać o właściwej porcji NNKT), jakieś warzywo lub owoc i dużą porcję rafinowanych [...]
Ryż biały jakościowo już nie jest zbyt dobry, ale brązowy, parboiled, basmati, jak najbardziej. Może być tłuszcz i nie musi być to akurat twaróg. Mięso ryby, jaja, itp.
Aha czyli z winogron odstawić i dac lniany z 1 tloczenia , oliwe z oliwek z 1 tloczenia i omege 3 moge ? na ryby nie moge sobie pozwolic bo jednak te lepsze sa drozsze :/ a taki mintaj czy inne wynalazki tak na prawde nie maja w sumie nic z omega 3 :D
800-900 zł/miesiąc, głownie na piersi z kury + ryby, supli nie liczę bo to w każdy miesiąc inaczej. Są też takie produkty co starczają na dłużej jak np. duży słoik miodu. W rozkładzie tygodniowym wygląda to mniej więcej tak 2kg piersi, 1kg świeżej ryby, 6-8 udek z kurczaka, 20 jajek, 4 opakowania ryżu, kasza, ziemniaki, pomidory, ogórki, sałata, [...]
[...] białka należy wyróżnić takie produkty, jak: Pierś z kurczaka, udka, wątróbka, serca, żołądki, szynka wieprzowa, schab, łopatka, wołowina, dziczyzna, różnego rodzaju świeże ryby, jaja, nabiał odżywki białkowe, batony białkowe. Więcej na temat zalecanych źródeł białka poczytać możesz tutaj: [...]
[...] jest to główne kryterium, jakim powinniśmy kierować się układając dietę. Źródła białka w diecie mięso chude i tłuste (drobiowe, wieprzowe, wołowe, dziczyzna), ryby chude i tłuste, nabiał, jaja, strączki oraz dodatkowo odżywki białkowe. Pamiętajmy jednak, że odżywki zaliczyć należy do żywności przetworzonej. Węglowodany – ryż [...]
[...] i minerały. Z jakich źródeł białka, węglowodanów, tłuszczy najlepiej korzystać? Źródła białka: - mięso (drobiowe, wieprzowe, wołowe i inne – zarówno chude jak i tłuste), ryby, jaja, nabiał, strączki (ciecierzyca, soczewica, fasola) Źródła węglowodanów: - ryż (np. brązowy, basmati), kasza (np. jaglana, gryczana), płatki owsiane, owoce, [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Drób/wołowina/wieprzowina/ryby z ryżem/kaszą/batatami/ziemniakami i np. olejem mct lub kokosowym. Uważasz, że jednak przed treningiem lepiej zjeść taki posiłek "obiadowy" a dopiero po treningu płatki z owocem i odżywką (na odwrót niz ja zaproponowałam)? Ostatnio zjadłam przed treningiem właśnie taki posiłek i tak średnio sie czułam na treningu. Na [...]
m-ka co do przeciwutleniaczy po treningu - bledem jest jedzenie tlustej ryby po treningu ? olej sezamowy, kokosowy, oliwa - moge spokojnie spozywac po treningu ? Na to wychodzi, że tłustej ryby z o3 lepiej unikać... sezamowy, dobra oliwa czy lniany - również mają dużo antyutleniaczy. Dałabym tu raczej masło, olej kokosowy, smalec czy po [...]
[...] to patelnia jak każda, tyle, że wzroki robi - można używać bez przeszkód. Sałatki jak najbardziej - liczy sie dobór składników - kiepski tuńczyk, z kiepska kukurydzą - to słaby odżywczo posiłek. Ryby jada się po obróbce termicznej. Wyjątek stanowi Smeagol; - on je ryby na surowo ;-) Steki się smaży. Nie widzę innej możliwości zrobienia steków.