[...] przyswajalność białka pochodzącego z mięsa wynosi 70-80%. Są głównym źródłem długołańcuchowych kwasów omega-3. Najlepiej gdy będziesz wybierał tłuste, krótko żyjące ryby. Następnie celowałbym w mięso zwierząt rzeźnych jak wołowina, wieprzowina. Na końcu sięgnął dopiero po drób. Jeżeli chodzi o tłuszcze, to drób oraz konina zawierają [...]
[...] co jest dla mnie bazą startowa którą będę zwiększał na pewno . Już na dietę leci 700 złoty miesięcznie a jak wiadomo nie żyjemy w bogatym kraju . Dlatego cena też gra rolę niestety . Co do tego będę teraz celować w wieprzowinę i ryby . Panga z tego co wiem nie jest taka zdrowa , mintaj ? Zmieniony przez - Makaveli01 w dniu 2011-07-03 20:08:11
[...] Makaveli - odnośnie Pangi no niestety jest to najgorszy z możliwych typów. Nie pamiętam czy to panga czy inna ryba, ale te pochodzące z Japonii, importowane do naszego kraju ryby karmione są środkami, które u nas w Polsce są zakazane. Ryba taka trafiająca na nasz stół substancje te zawiera. Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2011-07-03 21:01:00
[...] zakładają masowo sztuczne hodowle - na mniejszą skalę (interesy rodzinne) lub na większą (hodowle i przetwórnie zatrudniają tysiące osób, a będą jeszcze większe). Aby zmusić ryby do rozmnażania w zamknięciu, samicom robi się zastrzyk hormonalny. Używa się do tego importowanych z Chin fiolek zawierających hormon pobierany z moczu kobiet w [...]
Odnośnie wyboru przez Was ryb może przyda się tabelka z podziałem na chude i tłuste ryby. Oliwa z oliwek nie zawiera kwasów o-3 więc takowymi nie można jej zastąpić. W sumie, oliwy z oliwek nie zastąpisz innym tłuszczem: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2852848/ Jeżeli chodzi Ci o kwas linolowy to znajdziesz go również w oleju [...]
30g bialka i 20g tluszczu z oliwy z oliwek/oleju pestek dyni/ryby/avocado to nie ebdzie za duzo 2 godizny przed snem? oczywiscie wlaczone w bilans (3100 kcal) , lacznie wychodzi ~95-105g tluszczow
[...] dni),cały prowiant będę musiał zabrać ze sobą. Jestem na zbilansowanej redukcji i tu rodzi się moje pytanie: czym zastąpić produkty szybko psujące się,a dokładnie mięso,ryby,twaróg,mleko,jajka itp.źródła białka ? Z produktami o niskiej zawartości ig (ryże,kasze,makaron itp.) nie będzie problemu,mogę je przygotować na palniku,podobnie ze [...]
hej, pytanie o nadmiar witaminy D piję 5ml tranu jak z zaleceniami na butelce, jem około 200-300gram ryby dziennie celem uzupełnienia omega-3, nie chcę łykać żadnych kapsułek z dziennika wychodzi mi ponad 20gram witaminy D na 5 zalecanych podczas gdy same 5ml tranu to już 10gram witamy D czy należy zmniejszyć tą ilość przy codziennym stosowaniu [...]
[...] dziennie składające się głównie z: - nisko tłuszczowy nabiał - pieczywo razowe - warzywa surowe i gotowane - mięso wyłącznie drób i wieprzowina przygotowywane na parze - ryby sporadycznie głownie tuńczyk z wody - soki bez dodatku cukru, woda Zero ziemniaków, zero makaronu, zero białego pieczywa, zero masła, zero jakichkolwiek słodyczy i zero [...]
Niema żadnych przeciwwskazań do tego żeby jeść 1 kg mintaja , mam zamiar przerzucić się wyłącznie na ryby , czasem tylko mięso typu drób , wieprzowina ? I jak najlepiej przygotować , będę go smażyć ale chodzi mi o dodatki , jakieś zioła ? Bo przecież nie będę go przygotowywać w zwykłej panierce .
Niema żadnych przeciwwskazań do tego żeby jeść 1 kg mintaja , mam zamiar przerzucić się wyłącznie na ryby , czasem tylko mięso typu drób , wieprzowina ? I jak najlepiej przygotować , będę go smażyć ale chodzi mi o dodatki , jakieś zioła ? Bo przecież nie będę go przygotowywać w zwykłej panierce .
Ok, dziękuję S.M.P.A. Powiedz mi jeszcze, bo jednak zrobiłem Pstrąga. Czy Pstrąg ma jakiś specyficzny zapach? Kurde tak jakoś dziwnie mi zalatywał, a nigdy nie wąchałem ryby, także nie wiem jaki powinien mieć. I czy tak powinien wyglądać po upieczeniu w folii? Nie jest jakiś zły kolor, co by wskazywał na zepsutą rybe? Może jakieś wskazówki jak [...]