no kupuje ryby zawsze w tym samym miejscu, malze tez i wszystko do tej pory bylo mega swieze-czyli po prostu mi ta rybka akurat nie podchodzi, nie bede sie zmuszac zatem, poutinga tez nie lubie, ale przezyje
Ja mięsa wprawdzie nie jadam, ale...co sądzicie o robieniu mięsa w rękawie? Robię tak czasem ryby i są soczyste, warto mięso tak robić - schaby itp? ja robie w rękawie karkówkę, schab, boczuś jak dla mnie bomba, czy suche dla mnie nie :-) Dziewczyny czy któras ma na zbyciu kombuchę ???????
A lubicie karpia?{{:-( moim zdaniem śmierdzi mułem i w smaku też średni :) Ryby, standardowo "po grecku", smażę na wodzie w ziołach bez panierki, przykrywam duszonymi warzywami , dodaję przecier pomidorowy i musztardę. W oryginale dodają też cukru, ja nie daję jest ok. Przyprawić wg gustu, całość do lodówki i jeść na zimno. Śledź z beczki w [...]
Ogłoszenie drobne :-) Mam znajomych rybaków, którzy raz na dwa trzy tygodnie przyjeżdżają z naprawdę świeżą rybką do Warszawy. Na jakiś czas przed przyjazdem dzwonią do mnie. Jeśli jesteście zainteresowane to będę dawał sygnał, na parę dni przed dostawą. Żeby się umówić w jakimś pasującym miejscu. Zimą, niestety mają tylko dorsze, w sezonie [...]
Ja ważę zamrożoną, z tym że jak jest napisane na opakowaniu np. 5% glazury, to odejmuje od wagi ryby te 5% i już ;-) I tak mniej więcej wychodzi. Tak mi wygodniej, bo rozmrażam sobie rybę w lodówce całą noc i potem następnego dnia ją pichcę. I tak jak napisała lejdiG to jest zazwyczaj ok. 20g :-) Zmieniony przez - agnete w dniu 2013-02-16 10:19:12
[...] piekę. Nie zależnie, czy piekę sobie na maśle, czy mężowi tradycyjnie. Już sprawdzałam różne metody: mrożoną, półrozmrożoną, rozmrożoną. Zawsze to samo - albo mi się rozpada, albo surowa w środku.Macie jakieś sposoby? To jest urok ryby mrożonej. Woda zamarzając w rybie rozwala jej strukturę, najlepiej kupować świeżą (o ile ma się taką możliwość).
Mnie generalnie też nie - nie ma Świąt czy innych takich zdarzeń i całe to g*** może dla mnie nie istnieć. Dobra szama, drób, ryby, oliwa, chleby etc. i jestem MEGA szczęśliwy, dobra forma, zdrowie. Nie popadajmy w skrajności
No to BOOM! 220g gotowanej na parze dorady (2x ryby :-D surowe ważyły 650g, ale z głowami i ośćmi, więc pewnie jakieś 400g mięsa czystego) + mix sałat z warzywami i vinaigrettem.
bo białka niezbedne są przy niemalże każdej diecie na zbilansowanej też możesz jeść mięsa i ryby... poczytaj troszkę tematów które są pogrubione u góry działu, znajdziesz tam mnóstwo informacji na temat odżywiania. A wiedzy im wiecej tym lepiej ... pzdr
[...] o problemach zdrowotnych. chyab dotyczyly nerek. Jeszcze jakas wypowiedz dotyczaca wycienczenia. Z tym ze byla to wypowiedz: przez dwa miesiace jadlem same miesa i ryby i twarog itd. Nie na tym ta dieta polega. to tylko pewne fazy. Z tymi nerkami to tez byc moze przypadek, lub tez niestosowanie sie do zalecenia pica duzej ilosci plynow. [...]
No faktycznie, miesa raczej nie jadam, ale juz ryby jak najbardziej... makrela, losos, fladra. Jajka tez sie zdarzaja na lunch, tzn. gora jedno. Mlecznych produktow tez spozywam duzo, a w nich tez jest bialko. Jak liczylam sobie czasami na vitalii co jem wychodzilo mi za duzo bialka zreszta (?!) No i za malo tluszczu to fakt... A zdrowe tluszcze [...]
[...] na vitali to siedzi ciemna masa, która o zywieniu ma takie pojęcie, jak ja o fizyce kwantowej. pelnowartosciowe bialko, to takie ktore ma pełen aminogram: jaja, mięsa, ryby, twaróg, owoce morza- włącz te produkty na codzien do diety. tłuszcze to nie tylko orzechy: oliwa, tran, o-3, zoltka jaj, lniany. dołącz do kazdego posilku sporo [...]
z mojego spojrzenia: nie nastawiaj sie glownie na ryby wedzone bo nie mozna jesc ich zbyt czesto, tunczyk tez max raz w tyg, sprobuj wpisac to w po treningu, zaczynalam od wyzszej wagi niz Ty i przy pilnowaniu misku jakos kg zeszly dobrze ze wrocilas :-) Zmieniony przez - anister w dniu 2012-07-22 17:43:25 Dzięki za wskazówki! Układam pierwszą [...]
Po to jest piłka, żeby utrudniać i czasem z niej spaść;-) Dzięki temu możemy ćwiczyć również czucie głębokie. Powodzenia w dalszych treningach i witamy z powrotem. Będziesz jeść ryby i jajka?
[...] jeść rzadko a nabiału raczej unikam. Teraz białko to u mnie głównie mięso (kurczak, wołowina, wątróbka, czasem wieprzowina) i odżywka białkowa raz dziennie. Staram się jeść ryby prawie codziennie, ale w mniejszych ilościach ze wgl z na koszt (śledzie solone, dorsz pieczony, makrela). Teraz kupiłam jeszcze soczewicę, ale i tak często się zdarza, [...]
[...] ktora jest zrownowazona, urozmaicona, niejednostajna, bogata we wszystkie skl odzywcze. w zdrowej diecie powinny byc zawsze mieso, nabial, przetwory mleczne, warzywa, owoce, ryby, produkty zbozowe, a nawet pewne ilosci uzywek (kakao, herbtata, alkohol itp itd). jest to moj poglad, wiec rozumiem ze mozna sie z nim nmie zgadzac, ale ja taka zasade [...]
normalnie. A jak mozna gootowac? Wrzucam do garnka z woda i dodaje przypraw. Zdjalem przed chwila nie cale 300 g ryby i 100g ryzu i w koncu czuje sie najedzony