SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 277042

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 926 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 45086
Też odcinam przed smażeniem, jak dużo odejdzie, to ważę 2gi raz po odcięciu, a jak mało to się nie przejmuję..i tak napewno wartości odżywcze podane w dzienniku zywieniowym nie będą nigdy w 100% identyczne z akurat Twoim mięsem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 532 Napisanych postów 8076 Wiek 42 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 66964
Dzięki, to też się nie będę przejmować. Obliczę najwyżej różnicę z proporcji przed i po. U mnie trochę to komplikuje, że ja gotuję od razu dla męża i muszę to porozdzielać w miarę sprawiedliwie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 4595 Wiek 47 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 43352
ja tez czesto gotuje nie tylko dla siebie, i wtedy robie tak, ze mięso z sosu po ugotwaniu / smażeniu przewazam osobno i porcuje, a potem cala dobroc (sosik + warzywka) rozdzielma juz na oko do każdej porcji mięsa.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 11555 Wiek 12 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 103176
Hej koleżanki! Czy któraś z Was jadła może miecznika? Widziałam takie ładne steki w Bierdonce ale nie mam pojęcia jakie toto w smaku może być...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 15338 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 191806
ja jadłam, nie ma to jakiego szczególnego smaku. Jak dorsz czy mintaj

"pod tym niechcianym tłuszczem niekoniecznie ukrywa się nasz ideał urody" Obliques
Don’t be a follower. Be a leader even if for a while you are only leading your shadow.
DT -> https://www.sfd.pl/DT_Arphiel-t1191724.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 11555 Wiek 12 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 103176
Czyli chudzielec... Szkoda zjadła bym z ciekawości ale mnie na tłuste ciśnie...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 4595 Wiek 47 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 43352
Corum, to usmaż na masle lub smalcu , do tego surówka obicie polana oliwa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 11555 Wiek 12 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 103176
hasarapasa
Corum, to usmaż na masle lub smalcu , do tego surówka obicie polana oliwa

Hasa ja mam poniżej 60g T i dlatego chyba tak mnie trzepie jak kota po obierkach..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 532 Napisanych postów 8076 Wiek 42 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 66964
A mnie się ostatnio każda ryba rozwala, jak piekę. Nie zależnie, czy piekę sobie na maśle, czy mężowi tradycyjnie. Już sprawdzałam różne metody: mrożoną, półrozmrożoną, rozmrożoną. Zawsze to samo - albo mi się rozpada, albo surowa w środku.Macie jakieś sposoby?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 11555 Wiek 12 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 103176
porandojin
A mnie się ostatnio każda ryba rozwala, jak piekę. Nie zależnie, czy piekę sobie na maśle, czy mężowi tradycyjnie. Już sprawdzałam różne metody: mrożoną, półrozmrożoną, rozmrożoną. Zawsze to samo - albo mi się rozpada, albo surowa w środku.Macie jakieś sposoby?

To jest urok ryby mrożonej. Woda zamarzając w rybie rozwala jej strukturę, najlepiej kupować świeżą (o ile ma się taką możliwość).
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium