Omega-3 to dla Ciebie tran i tłuste ryby. Taki olej to możesz jako urozmaicenie, ale nie licz na niego jako na źródło o-3; zawiera on ALA, podczas gdy rybencje zawierają EPA i DHA, które to organizm ludzki wykorzystuje. ALA może być przekształcony do EPA i DHA w organiźmie; 11g ALA da szacunkowo 1g tych drugich.
[...] łydka, ale też nierozciągnięta klatka piersiowa, (to że lędźwie to oczywista, oczywistość) Zatem w planie dziś jeszcze duuuużo rozciągania ;-) --- Nie wiem czy to kwestia ryby (coś nie byłam pewna jej świeżości), czy połączenia ciecierzycy i kapusty kiszonej z wczoraj, ale strasznie miałam wczoraj przed snem zapchane jelita, gazy {{:-( i dziś [...]
[...] nie mówię, że jest zły, ale kiedy widzę w lodówce na półce obok same jogurty i czasem kurczaki to czuję się 'odmieńcem', który 'śmie' tknąć wołowinę i jakiekolwiek mięso/ryby w ogóle. i 'organic ckicken' jest dobry wiadomo, ale spotkałąm się z opinią, że czerwone mięso to się je raz na miesiąc.. Zmieniony przez - olinkaz93 w dniu 2013-05-19 [...]
[...] ciekawości zapytam, bo przeglądałam miskę: co za pyszna potrawa kryje się w dzienniku pod składnikami awokado, ciecierzyca? Co z tego robisz? Ja jestem na etapie kulinarnych eksperymentów, kurczak przez gardło przejść już nie chce, więc obecnie same ryby wcinam, ale to też kiedyś się przeje no i portfel prędzej czy później się zbuntuje... :D
[...] dobrego słonca nie rumuje juz bo woda w wannie goraca jak wystygnie zmarzne a po co mi kolejny klopot siedziec w domu calymi dniami hejjjj odywki suplementy kusi nas jak ryby zanety trening daje ukojenie sylwetek marzen spelnienie nikt dla siebie nie jest doskonały dieta dieta treningi to nie banały mocna muza kto co lubi motywacja nigdy nas [...]
Ryby nie uczulają. Albo jesteś uczulona albo nie. Są popularnym alergenem ale co to znaczy, że "uczulają" to ktoś jest uczulony a nie żywność go uczula, co najwyżej wywołuje uczulenie ale go nie powoduje.
Sheep, no u mnie tez maja takie podejscie- w zasadzie kazdy ;-) wiec sa ryby, salatki i domowe wedliny, no to zyc i nie umierac. I wiejskie jaja i kury :-)) Hubert, duza impreza czy mozna sie zmyc w trakcie? Noo wieść o 100 jajkach wsiowych które na mnie czekają to jest to ;P Ale na poczatku na wiadomość o tym że ja mięsa nie jem ...."to co ty [...]
dzięki dotka. Czemu zamrozić mięso z warzywami nie bardzo? ja mrożę. Ja jak mi się nie chce gotować to żrem jaja. Gotuję 10 i mam na cały dzień. Albo gotowe coś kupuję - ryby wędzone albo nabiał jakiś.
Zacznij działać, dostałaś artykuł, wspomóż się dziennikami dziewczyn. Jak przeczytasz artykuł to zrozumiesz, w skrócie białko: jaja, mięso, ryby, strączki; tłuszcze: oliwy, oleje, orzechy, jaja, masło; węglowodany: ryż, owies, kasze, owoce, chleb, ziemniaki. Pełnowartościowy posiłek zawiera wszystkie makroskładniki. :-) I czas na to aby pójść na [...]
[...] chociażby zmielone siemię lniane, czy nasiona chia, oliwę z oliwek. W zależności do tego, czego brakuje w makro. Dorsz jest ok, chodzi o to, by nie tylko dorsza jadać, inne ryby też są ok - jak łosoś, to dziki, nie norweski. O rybach: http://www.sfd.pl/Ryby__po_kt%C3%B3re_warto_si%C4%99ga%C4%87_-t1132561.html A na noc jada się zbilansowany [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Nikt Ci nie każę jeść kurczaka :) Na początku może być to prawie każde mięso lub inne źródła białka pełnowartościowego jogurty, właśnie ryby, mleko, twaróg, jajka
[...] powiedzą wszystko żeby opchnąć towar, też dostałam welonkę w kuli i dopiero jak poczytałam to się dowiedziałam że taka rybka potrzebuje minimum 80 l wody.Kula powoduje że ryby nie mają punktu odniesienia i oprócz problemu z błędnikiem tracą wzrok.Nawet te akwaria panoramicznie ( takie z wypukła przednią szybą) nie są dobre, z tego samego [...]
[...] potem wegle scinasz po trochu od 4-5tygodnia 2g bilans kcal daj lekko ok.200kcal na minus musi byc zayebiscie czysta dieta jak chcesz spalic fat a to co jesz biale bulki,ryby z puchy jakies kielbasy,ziemniaki to nieporozumienie daj aero 3xtydzien hiit ew.wlacz w 5 tygodniu i obserwuj pzdr. Zmieniony przez - koles08 w dniu 2010-05-30 09:19:16
1. Oczy: mają być przezroczyste. Nie mogą być matowe, mleczne, czerwone albo zapadnięte 2. Skóra: błyszcząca, gładka, łuski ściśle przylegające 3. Zapach: nie cuchnie rybą%-) 4. Mięso zwarte, "trzymające kształt", miomery nie mogą się rozłazić, nie może być matowe, szare lub brązowe, śliskie. Ryby mają mięso białe, różowawe lub łososiowe%-) [...]