Witam 1)Jakie wlasciowsci ma taki makaron takiej maki (w 100g) ? 2) Akurat nie zdazylem zwazyc makaronu przed obrobka... wrocilem z silowni i widze ze jest 1kg tego makaronu nagatowane... Ile gram makaronu musialbym zjesc aby to bylo 100g przed obrobka? 200, 300gram ? ;> Zdr.
[...] pasorzyty itp tylko nerwy podsilane non stop codziennoscia,niestety ;p sniadanko trudno wchodzi ale jak u kazdego czasami sa lepsze a czasami gorsze dni czy zjedzenie 100g makaronu na dzien dobry bedzie odpowiednim lekkim posiłkiem? zawsze te okolo 70 wegli wejdzie moze proponujecie cos dodac? a moze cos zmienic dodam ze cholernie mecze sie ze [...]
Witam. Mam pytanie, czy gdy podgrzeję makaron do tego stopnia żeby był inny w smaku nie straci on swoich właściwości (węglowodany)? Chcę to zrobić gdyż znudziła mi się ta dieta.. po prostu nie daję rady tego przełykać.. mam dość tego makaronu i jego smaku... Z twarogiem jest ok. Jestem na diecie od roku. Chodzę na siłownie regularnie 3 razy [...]
Hej. Mam dość nietypowe pytanie muszę jeść co dzień około 310g makaronu (chodzi o jego makrosy głównie i kcal 1085kcal,37b,224w,5t) I mam pytanie jeżeli ugotuje 100g suchowego makaronu to wyjdzie około 310g makaronu ugotowanego i czy makrosy beda jak przy 100g suchego makaronu czy jak 310 ugotowanego? bo jak suchowego makaronu wezme 310g i mi [...]
Mam pytanie dotyczące makaronu:który jest lapszy:pełnoziarnisty,czy z mąki pszennej.Mi się wydaje,że ten pełziarnisty,ale proszę o odpowiedź.I jeszcze jedno,może ktoś wie ile kalorii zawiera makaron pełnoziarnisty w 100 gramach po ugotowaniu i na sucho. :)Nie szukaj tam gdzie można znaleźć,a odnajdziesz wiecej niż szukałeś...
W opisach diet są podane ilość danych produktów ale nie znalazłem zeby pisało czy np. jak na w jednym posiłku ma się znajdować 150g makaronu, to jest to ok. 150g ugotowanego makaronu czy to się liczy przed ugotowanie? Sory za takie banalne pytanie ale niewiem.
Panowie, mija mi 3 tydzień na redukcji - dzień w dzień ryż brązowy/biały z duszonym kurczakiem lub tuńczykiem. Postanowiłem coś zmienić i wprowadzić na chwilę zamiast ryżu makaron DURUM. Macie jakieś przepisy jak go fajnie połączyć chociażby z piersią z kurczaka? Potrzebuje pełnowartościowy posiłek po treningu lub tez w dni beztreningnowe. Z góry [...]
Moge zastępować ryż takim zwykłym makaronem jak np. świderki z lubelli czy musze koniecznie jakiś razowy kupować ?? Jak to wygląda ? Jakie ig ma zwykły makaron i razowy ?
A więc jak układam diete to na jakie wartości mam patrzeć przed ugotowaniem czy po bo np. Ryż biały 100 gram: 360 kcal Białko: 6,7g Tłuszcz: 0,7g WW: 78,9g Po ugotowaniu ryżu: 119g Białko: 2,36g Tłuszcz: 0,28g WW: 25,93g javascript: test(''); javascript: test('');
Wiem, że w prawidłowej diecie powinien znajdować się ryż pełnoziarnisty. Niestety, jedzenie go jest dla mnie straszną męką i potrafię się zmusić jedynie raz na jakiś czas. Czy jest możliwość zastąpienia go makaronem sojowym (który uwielbiam)? Ma niskie IG, więc chyba powinien być w porządku?
Dla zaintereoswanych info, w marketach TESCO w dziale z produktami "orientalnymi" pojawił się makaron o nazwie TOKYOTO- SOBAN. Jest to makaron gryczany.Wg opisu na produkcie zawiera: wartość energetyczna=395,38kcal/100g -makaron jest podzielony na 4 częsci-wiązki co ułatwia porcjowanie, białko = 75,92g/100g, weglowodany=0,002g/100g , [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Trochę śmieszne pytanie oraz moja wypowiedź , bo nigdy w diecie nie uwzględniałem makaronów i chciałbym się coś o nich dowiedzieć , bo za 4-5 tygodni zaczynam masę i chciałbym żeby się tam znalazł makaron. Jak decydujemy się na kupienie makaronu , to ten makaron ma być jajeczny czy powinien nie być? Czy te makarony są najlepsze w diecie : - [...]
kupiłem sobie cos takiego Makaron Razowy Graham firmy Wienox jego wartości odżywcze to białko 11,72 tłuszcze 2,56 węglowodany 74,07 błonnik 7,60 surowce: mąka przenna typ 1850 - graham mąka przenna typ 1400 - sitkowa nadaje sie taki amkaron do diety redukcyjnej czy zastapic go innym makaronem a może zmaistmakaronu cos innego??
Wiadome, makaron pełnoziarnisty zawiera różne składniki odżywcze, których nie znajdziemy w zwykłym, ale posiada za to mniejszą ilość węglowodanów niż zwykły, przez co trzeba byłoby go zjeść znacznie więcej.
Chciałbym włączyć do diety redukcyjnej makaron. Najlepszym wyborem jest chyba makaron razowy.Spotkałem się z dwoma rodzajami makronem razowym pszennym,wyrabianym z mąki graham i żytnim. Żytni zapewne posiada korzystniejsze węglowodany ? Na opakowaniach jest napisane,że jeden jak i drugi wykonany jest bez dodatku jaj i soli hmmm jak to smakuje bo [...]
potrzebuje jakis dodatek do makaronu tj.z czym mozna go zjesc najlepiej z duza zawartoscia bialka (nie wiem0 np.jogurt naturalny itp, albo cos innego ,bo w makaronie jest duzo wegli do posilku nr.3 przed posilkiem przedtreningowym gdzie jem ryz/ziemniaki z gotowanym pod para piersz z kurczaka .dodam ze mieso odpada bo w potreningowym mam tez [...]
Witam Obecnie jestem na masie i wprowadzilem nowy posilek makaron z twarogiem. Mam problem co do makaronu, kupilem lubella pelne ziarno ale ma bardzo malo kalori 150 i 26 weglowodanow na 100 g Czy mozecie polecic jakies inne makarony czy lepiej ryz z twarogiem. Ogolnie ustalilem sobie ze w jeden dzien jem ryz z filetem z kurczaka a w drugi [...]
Witam , dzisiaj kupilem makaron w lidlu. Z Tyłu pisze ze makaron jest z semoliny z pszenicy durum. Wartosci : B:12, W:75, T:1,1 Myslicie ze mozna go szamac ? pozdrawiam