Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

@@@@@@@@@ DORADCY CZEKAJĄ NA TWOJE PYTANIA !!! @@@@@@

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 248208

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 20120 Wiek 21 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 184405
Ale to akurat normalne- w podciąganiu najłatwiej oszukać przez "łamanie" techniki. Przejście z podciągania siłowego do technicznego to continuum.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 195 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 6643
Okej dzięki. W tym planie miałem drążek 5xmax. Przy następnym uwzględniającym drążek wrzucę obciążenie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 51 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2826
Witam. cwicze z podzialem na push pull legs. Trening push wygląda tak :
1.Wyciskanie sztangi na lawce plaskiej 12/10/8/6/8/10
2.Wyciskanie hantli na skosie 4x12/10/8/6
3.Wyciskanie wąskim chwytem na plaskiej z flarowaniem łokci 4x8
4.Wyciskanie sztangi z klatki stojąc 4x12/10/8/6
5.Pompki na poręczach 4x8
jakim innym cwiczeniem moglbym zastąpic wyciskanie wąsko z flarowaniem łakci? chcialbym dac w to miejsce inne cwiczenie poniewaz za bardzo pracuje w nim triceps a na triceps mam pompki na poręczach. a jesli wg wyrzucilbym to cwiczenie to byloby to za malo jak dla mnie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 81 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1879
Witam
chciałbym się zapytać czy ktoś z doradców jest z krakowa ?
Jeśli nie to czy znacie kogoś kompetentnego (oczywiście z zakresu treningu siłowego w szczególności techniki wykonywanych ćwiczen) kogo możecie polecić (z krakowa rzecz jasna)? Plus ewentualny kontakt do tej osoby (ale to juz chyba lepiej na priv)
z góry dziękuje
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1052
Pandarek
japan
japan
Witam
Chciałbym jeszcze raz prosić o analizę techniki. Tym razem w przysiadzie.
To pierwszy trening nóg od 2 miesięcy po kontuzji więzadła (skutek szaleństwa na snowboardzie). Marne 30 kg ale na razie chodzi o technikę. Próbuję nie poruszać nogi w stawie skokowym ale wówczas bardziej składam się w biodrach. Nie wiem też czy odpowiednio nisko schodzę. Proszę o poprawki. Czy podczas trzymania sztangi na barkach czujecie taki dyskomfort w kręgosłupie jakby Wam ściskało krążki międzykręgowe?

class="link" target="_blank">2 seria

class="link" target="_blank">3 seria

class="link" target="_blank">4 seria (ostatnia) widok tyłem

Zmieniony przez - japan w dniu 2013-03-15 20:17:24

Podbijam, bo mój post gdzieś zaginął wśród nowszych.

Na pewno nie jest to pełny przysiad i do pełnego Ci sporo brakuje. Dwójki przykurczone, ściągają tyłek (podwijanie ogona). Mam wrażenie, jakbyś nie siadał w dół, tylko starał się wyjść maksymalnie do tyłu i się "kładł".

Postaraj się mieć sylwetkę pionowo, nie wychodź aż tak bardzo do tyłu. Masz siadać maksymalnie głęboko, to znaczy aż dwugłowe będą stykały się z łydką. Nogi daj ciutkę szerzej, palce na zewnątrz. Nie odrywasz pięt, ale wydaje mi się, że podłożenie krążków pod pięty albo zafundowanie sobie butów z podbiciem pomogłoby dwugłowym i mniej być podwijał tyłek.

Dziękuję za porady, dałem kilka dni temu soga. Dziś kolejny trening nóg. Chciałbym zapytać czy jest poprawa w przysiadzie? Zastosowałem adidasy w których pięta jest dość wysoko. W ostatnim powtórzeniu 4 serii trochę mną zachwiało ale nareszcie czuję całe nogi po treningu mimo śmiesznych ciężarów. Fajne uczucie. W końcówce fazy negatywnej widać jak mi się podwijają biodra na dół tak jak pisał Pandarek. Nie wiem czy można tego uniknąć tak nisko schodząc w dół? A może schodząc tak nisko jest to dopuszczalne?
FILMY:

class="link" target="_blank">Trzecia przedostatnia seria

class="link" target="_blank">Czwarta ostatnia seria

Mam jeszcze pytanie w sprawie wiosłowania w opadzie czy też w pochyleniu. Przy fazie negatywnej powinienem całkowicie rozluźniać mięśnie pleców (oprócz odcinka lędźwiowego) i pozwolić ciężarowi maksymalnie naciągnąć te mięśnie? Nie będzie to zagrażało odcinkowi piersiowemu kręgosłupa bo tam się chyba zrobi garb?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 65 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1978
Panda - znasz się na rzeczy - zarzucił byś jakimś przykładowym 3 dniowym planem z priorytetem na górę ciała? Sylwetka /\

Zmieniony przez - carrasco w dniu 2013-03-21 23:12:27
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 123 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2448
moim celem jest zdobycie masy mięśniowej

każde ćwiczenie i każda seria ma doprowadzić do upadku mięśniowego? (brak możliwości wykonania kolejnego powtórzenia poprawnie, np. tylko połowa ruchu wyciskania), czy tylko ostatnia seria każdego ćwiczenia?

Zmieniony przez - Masakrator w dniu 2013-03-22 07:30:44
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
jacek95
Witam. cwicze z podzialem na push pull legs. Trening push wygląda tak :
1.Wyciskanie sztangi na lawce plaskiej 12/10/8/6/8/10
2.Wyciskanie hantli na skosie 4x12/10/8/6
3.Wyciskanie wąskim chwytem na plaskiej z flarowaniem łokci 4x8
4.Wyciskanie sztangi z klatki stojąc 4x12/10/8/6
5.Pompki na poręczach 4x8
jakim innym cwiczeniem moglbym zastąpic wyciskanie wąsko z flarowaniem łakci? chcialbym dac w to miejsce inne cwiczenie poniewaz za bardzo pracuje w nim triceps a na triceps mam pompki na poręczach. a jesli wg wyrzucilbym to cwiczenie to byloby to za malo jak dla mnie.

Czy przeanalizowałeś ćwiczenia, którymi ćwiczysz ? Jak w wyciskaniu wąskim flarowym ma słabo pracować triceps skoro to jest ćwiczenie jemu dedykowane?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
Masakrator
moim celem jest zdobycie masy mięśniowej

każde ćwiczenie i każda seria ma doprowadzić do upadku mięśniowego? (brak możliwości wykonania kolejnego powtórzenia poprawnie, np. tylko połowa ruchu wyciskania), czy tylko ostatnia seria każdego ćwiczenia?

Zmieniony przez - Masakrator w dniu 2013-03-22 07:30:44

upadek nie jest konieczny, rób tak, żebyś miał zapas 1-2 powtórzenia to gwarantuje bezpieczeństwo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 174 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3074
Ja mam pytanie odnośnie barków. Obecnie nie trenuję ponieważ mam ból barków. Fizjo stwierdził słabe mięśnie pierścienia rotatora w stosunku do przeciwstawnych mięśni, przez co łopatka układa się w złej pozycji. Może ktoś podpowie jakie ćwiczenia powinienem dorzucić kiedy skończę rehabilitację, żeby te mięśnie pracowały i nie pozostawały w tyle?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening do oceny.

Następny temat

Jesteś KOZAK ! ?

Spalanie
Polecane artykuły